Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948. Κάθε χρόνο επιλέγεται κι ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο δίνει έμφαση σ’ ένα τομέα προτεραιότητας της δημόσιας υγείας στον κόσμο. Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι η «Ασφάλεια Τροφίμων».

Τα μη ασφαλή τρόφιμα συνδέονται με το θάνατο περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως – κυρίως παιδιών. Τα τρόφιμα που περιέχουν επιβλαβή βακτήρια, ιούς, παράσιτα ή χημικές ουσίες είναι υπεύθυνα για περισσότερες από 200 ασθένειες.

Η παγκοσμιοποίηση των αγορών, oι αλλαγές στην παραγωγή τροφίμων, στη διανομή και την κατανάλωση, καθώς και η εμφάνιση νέων ανθεκτικών μικροβίων, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ΠΟΥ ανέλαβε την πρωτοβουλία της προώθησης των προσπαθειών για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων, από το αγρόκτημα στο πιάτο!

5 συμβουλές για πιο ασφαλή τρόφιμα

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι κοινή ευθύνη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσφέρει πρακτικές οδηγίες και συμβουλές για όσους παράγουν και επεξεργάζονται τρόφιμα.

·       Καθαρίστε τα σχολαστικά
·       Διαχωρίστε ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα
·       Μαγειρέψτε προσεκτικά
·       Συντηρήστε τα τρόφιμα σε σωστές θερμοκρασίες
·       Χρησιμοποιήστε καθαρό νερό και πρώτες ύλες

Φωτό από: www.who.int

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates