Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 στυλιστικά ατοπήματα και πώς να τα διορθώσεις

Το αντρικό στιλ έχει μερικούς απαράβατους κανόνες αλλά και μερικούς που μπορείς, κάτω από ορισμένες συνθήκες, να τους παραβείς.

Στην πραγματικότητα, οι νόμοι που πρέπει να τηρείς επικεντρώνονται στην σωστή εφαρμογή και το συνδυασμό των δερμάτινων και των υφασμάτων.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, αυτά είναι μερικά απαγορευτικά του ανδρικού στιλ και πώς, μερικές φορές, μπορείς να τα εκμεταλλευτείς για να δημιουργήσεις το δικό σου, αυθεντικό στιλ.

 

STIL,MODA,OMORFIA-MIND-SPA-4-STILISTIKA-ATOPHMATA-KAI-POS-NA-TA-DIORTHOSETE-1

Κουστούμια και αθλητικά

Αυτό το αταίριαστο ζευγάρι έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις, ειδικά με τις νέες γενιές που έχει μεγαλώσει μόνο με αθλητικά. Δεν είναι απαραίτητα μια κακή ιδέα, αρκεί να μπορέσεις να βρεις μια ισορροπία και το σωστό συνδυασμό. Αν η αντιπαράθεση του επίσημου με το κάζουαλ είναι ακραία, τότε το όλο σύνολο μπορεί να πλησιάζει τα όρια του γελοίου. Ξεκινώντας από το κουστούμι, αν θέλεις να υιοθετήσεις ένα τέτοιο στιλ, επίλεξε μαλακά υφάσματα, όχι αυστηρές γραμμές αλλά στενές και μοντέρνες που εκπέμπουν χαλαρότητα. Διάλεξε ασυνήθιστα χρώματα όπως είναι το λαδί, το χακί ή το απαλό μπλε για να ρίξεις  λίγο τους επίσημους τόνους. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να συνδυάσεις αθλητικά με ένα κουστούμι γραφείου. Όσο για τα παπούτσια, φρόντισε να είναι απλά και σχετικά κομψά, από καλά υλικά όπως είναι το δέρμα και το σουέντ και να μην έχουν πολλά σήματα και σχέδια. Ξέχνα τη γραβάτα, βάλε αν θέλεις μαντήλι στη τσέπη και ανάλογα με το πόσο χαλαρός θέλεις να δείχνεις, αντικατέστησε το πουκάμισο με ένα μαλακό μπλουζάκι πόλο. Ιδανικό για ένα ανοιξιάτικο απόγευμα!

 

STIL,MODA,OMORFIA-MIND-SPA-4-STILISTIKA-ATOPHMATA-KAI-POS-NA-TA-DIORTHOSETE-2

Φόρμες αγγαρείας

Πολλοί θεωρούν τις φόρμες αγγαρείας απαγορευτικές επειδή συνδέονται με τεχνίτες, κυνηγούς και επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς. Δεν έχουν λάβει όμως υπόψη τους, ότι η μόδα έχει προχωρήσει και διάφοροι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει πιο στενές και μοντέρνες γραμμές, που δίνουν ιδιαίτερο στιλ.

Μάρκες όπως οι He By Mango, Suitsupply και Gant Rugger σχεδίασαν φόρμες αγγαρείας που μπορείς να φορέσεις ακριβώς όπως τα chinos.

 

STIL,MODA,OMORFIA-MIND-SPA-4-STILISTIKA-ATOPHMATA-KAI-POS-NA-TA-DIORTHOSETE-3
Λουλουδάτα Πουκάμισα

Τα λουλούδια και τα λαχούρια κυκλοφορούν χρόνια αλλά δεν είναι πάντα ότι καλύτερο μπορείς να φορέσεις. Είναι συνήθως πολύ φορτωμένα, με υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες, έντονους χρωματικούς συνδυασμούς και πολύ φανταχτερά.  Υπάρχουν όμως και πιο στιλιζαρισμένα πουκάμισα, με πιο απλά και λιτά σχέδια που μπορούν να σου δώσουν χαρακτήρα και προσωπικότητα. Αν ψάχνεις, λοιπόν, για ένα πουκάμισο με λουλούδια ή λαχούρια, φρόντισε να έχει διακριτικά, απαλά σχέδια που θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις με όμορφο τρόπο. Τα μικρότερα σχέδια είναι ευκολότερο να φορεθούν. Συνδύασέ το με κάτι κλασικό, πιο αυστηρό και σε ουδέτερους τόνους. Έτσι, θα περιορίσεις λίγο την ελεύθερη διάθεση του πουκαμίσου σου, ενώ παράλληλα θα το τονίσεις διακριτικά.

 

STIL,MODA,OMORFIA-MIND-SPA-4-STILISTIKA-ATOPHMATA-KAI-POS-NA-TA-DIORTHOSETE-4

Καπέλα

Λίγα αξεσουάρ έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν μία καλή εμφάνιση, όσο ένα άσχημο καπέλο. Το καπέλο όμως προϋποθέτει δύο πράγματα: φοβερή αυτοπεποίθηση και υψηλή ποιότητα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ακριβό και να είναι ωραίο. Με τον ίδιο τρόπο, αν δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση όταν το φοράς, θα φανεί. Αν όμως το φοράς με σιγουριά, μπορεί να δώσει ένα αέρα περιπέτειας στην εμφάνισή σου. Το καλοκαίρι, επίλεξε ένα αυθεντικό χειροποίητο καπέλο Παναμά, που θα δώσει έναν αποικιακό τόνο στην εμφάνισή σου, κάτι που ένα ψαθάκι σίγουρα δεν μπορεί.

Σίγουρα το προσωπικό γούστο παίζει σημαντικό ρόλο στην αποφυγή αυτών των στιλιστικών λαθών.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates