Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μιχάλης Τσίγκρης: Οι 10 καλύτερες μεταγραφές Ελληνικών ομάδων (VIDEO)

Θυμόμαστε τις 10 κορυφαίες μεταγραφές παικτών στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος. Και τις θυμόμαστε, όχι απαραιτήτως βάση της προσφοράς τους στον σύλλογο που μετεγράφησαν, αλλά βάση της αξίας που είχαν στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

10. Αλβάρο Ρεκόμπα

recoba

Ο μεγαλύτερος παίκτης που φόρεσε ποτέ την φανέλα του Πανιωνίου.  Ο Ουρουγουανός, με τεράστια καριέρα στην Ίντερ  και μικρή θητεία στην Τορίνο, απεκτήθη από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2008 παίζοντας 19 παιχνίδια με τους Νεοσμυρνιώτες και σκοράροντας 4 γκολ.

9. Έιντουρ Γκούντγιονσεν

gudjonsen

Χαρισματικός ποδοσφαιριστής, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2011 έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί με επιτυχία στην Τσέλσι, την Μπαρτσελόνα, την Τότεναμ και την Φούλαμ. Πρόλαβε να παίξει μόλις 10 παιχνίδια, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά κατά την θητεία του στην ΑΕΚ.

8. Ζλάτκο Ζάχοβιτς

zahovic

Έχοντας κάνει εντυπωσιακά πράγματα με την Πόρτο, ο Ολυμπιακός τον αποκτά το 1999. Μπορεί ως όνομα να μην συγκρίνεται με τους δυο προηγούμενους ποδοσφαιριστές, ωστόσο το γεγονός πως ο Σλοβένος αποτελούσε στόχο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων πριν έρθει στους ερυθρόλευκους, τον καθιστά σπουδαία μεταγραφή. Έπαιξε στον Ολυμπιακό μια σεζόν με 14 παιχνίδια και 7 γκολ.

7. Κάρλος Γκαμάρα

gamara

Ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2001. Από την Παραγουάη, ένας εκ των πιο σημαντικών παικτών της Λατινικής Αμερικής, συμμετείχε σε 3 παγκόσμια Κύπελλα, πριν φύγει το 2002 για την Ίντερ. Συνετέλεσε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κυπέλλου του 2002 με την ΑΕΚ.

6. Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα

giovanni

Ίσως ο πιο αγαπητός παίκτης των «ερυθρόλευκων» οπαδών. Πραγματικός βιρτουόζος, καλλιτέχνης της μπάλας, λόγος για να πάει ένας άνθρωπος στο γήπεδο πληρώνοντας εισιτήριο. Ήρθε από την Μπαρτσελόνα στον Ολυμπιακό το 1999 και έπαιξε στους Πειραιώτες 6 χρόνια σκοράροντας 61 γκολ σε 129 παιχνίδια.

5. Πάουλο Σόουζα

soousa

Έχοντας στο παλμαρέ του 2 κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ με Γιουβέντους και Ντόρτμουντ, ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2000 και οι φίλοι του Τριφυλλιού θα τον θυμούνται για πάντα, λόγω του απίστευτης ομορφιάς γκολ με την Γιουβέντους.

4. Τζιμπρίλ Σισέ

cisse

Ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2009. Άτυχος ποδοσφαιριστής λόγω τραυματισμών, αλλά απίστευτος γκολτζής, έσπασε κάθε ρεκόρ παραγωγικότητας. Διεθνής Γάλλος έχοντας κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Λίβερπουλ το 2005.

3. Κριστιάν Καρεμπέ

karembe

Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης, Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Γαλλίας από την Μίντλεσμπρο στον Ολυμπιακό το 2001, ένας από τους πιο μεγάλους παίκτες που πάτησαν στα Ελληνικά γήπεδα.

2. Τζιλμπέρτο Σίλβα

gilberto-silva

Ήρθε στον Παναθηναϊκό ως εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας και αυτή η τιμή από μόνη της τον κατατάσσει πολύ ψηλά. Κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.

1. Ριβάλντο Μπόρμπα Φερέιρα

rivaldo

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, αυθεντικό δεκάρι, τρομερός χειριστής της μπάλας, ασύλληπτο αριστερό, ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2004 δημιουργώντας κονφούζιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates