Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 διάσημοι πίνακες που εξυμνούν αγαπημένα λουλούδια

Το άρωμα είναι μία μόνο αιτία έμπνευσης να προσδώσει κανείς σε ένα άνθος την υστεροφημία της τέχνης. Η υφή και το χρώμα των πετάλων, ο τρόπος που λυγίζει ο κορμός του, τα λεπτομερή χαρακτηριστικά του, είναι μερικοί λόγοι ακόμα που έχουν τη δύναμη να πείσουν και τον πιο ασυγκίνητο καλλιτέχνη να μεταφέρει την εικόνα ενός άνθους στο χαρτί.

Σήμερα, παρουσιάζουμε λοιπόν, πέντε περιπτώσεις, που διάσημοι καλλιτέχνες ευαισθητοποιήθηκαν στη θέα λουλουδιών και τα μετέφεραν σε πίνακες που φέρουν την υπογραφή τους.

 
EMPNEYSH - VASO FATOYROY-5 DIASHMOI PINAKES POY EXYMNOYN TA LOYLOYDIA 1
1.     Τίτλος έργου: Tournesols (Ηλιοτρόπια)

Ζωγράφος: Vincent Willem Van Gogh

Χρονολογία: 1888

Από τους πιο διάσημους πίνακες του πληθωρικού καλλιτέχνη. Τα ηλιοτρόπια είναι λουλούδια που παραπέμπουν άμεσα στα καλλιτεχνικά μονοπάτια του Van Gogh, καθώς απλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο με χρώματα λαδιού, στο διάσημο καμβά.

 

Blue Water Lilies by Monet
2.     Τίτλος έργου: Blue Water Lilies (Τα κρίνα του μπλε νερού)

Ζωγράφος: Monet

Χρονολογία: 1916-1919

Ο Monet καυχιόταν περισσότερο για τον κήπο του, παρά για το ταλέντο του στην τέχνη. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς πίνακές του, αναπαράγει μια γαλήνια στιγμή του κήπου του στο Giverny, καθώς το απόγευμα δεν καταφέρνει με το σκοτάδι του, να κλέψει το λευκό φως των κρίνων.

 

Oriental Poppies by Georgia O'Keeffe
3.     Τίτλος έργου: Oriental Poppies (Ανατολίτικες παπαρούνες)

Ζωγράφος: Georgia O’Keeffe

Χρονολογία: 1928

Η ζωγράφος με την έντονη προσωπικότητα έχει πει για το συγκεκριμένο πίνακά της: «Σκέφτηκα: εάν αναπαράγω στον καμβά μου το λουλούδι ακριβώς όπως το βλέπω, θα είναι μικρό το έργο, αφού το λουλούδι είναι μικρό. Έτσι, θα το κάνω μεγάλο και θα τους εκπλήξω όλους». Αυτός ο πίνακας, που ξεπερνάει το ένα μέτρο, σε βουλιάζει στο βαθύ πορφυρό και μαύρο χρώμα του.

 

Flowers by Andy Warhol
4.     Τίτλος έργου: Flowers (Λουλούδια)

Ζωγράφος: Andy Warhol

Χρονολογία: 1970

Ο εκκεντρικός Warhol εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο πίνακα από μια φωτογραφία που απεικόνιζε άνθη ιβίσκου. Έτσι, δημιούργησε 4 άνθη σε εκτυφλωτικά χρώματα, που φαντάζουν σαν να επιπλέουν αφηρημένα  πάνω από ένα στημένο φόντο γρασιδιού.

 

Roses by Henri Fantin-Latour
5.     Τίτλος έργου: Roses (Τριαντάφυλλα)

Ζωγράφος: Henri Fantin-Latour

Χρονολογία: 1894

Ο Henri Fantin-Latour ήταν πραγματικά ο ζωγράφος που εξυμνούσε την ομορφιά των ρόδων με κάθε του πινελιά. Δεν κουράστηκε να αναπαράγει τη χάρη των διαφορετικών τριαντάφυλλων στους καμβάδες του ούτε στιγμή. Τα λουλούδια μοιάζουν με αληθινά, σχεδόν νομίζει κανείς πως μυρίζει το άρωμά τους, για αυτό και ο Fantin δεν προλάβαινε να τελειώσει έναν πίνακα πριν τον πουλήσει, κυρίως στο αγγλικό κοινό.

 

Πηγές φωτογραφιών: en.wikipedia.org/, www.theguardian.com/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates