Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 βασανιστήρια στα οποία μας υποβάλλουν τα παιδιά μας

Το να είσαι γονιός και ιδίως ενός μικρού παιδιού σημαίνει ότι σίγουρα έχεις περάσει και εσύ κάποιο από τα παρακάτω βασανιστήρια. Γιατί σίγουρα περί βασανιστηρίων πρόκειται. Τι εννοώ;

  1. Εκεί που το έχεις κάνει μπάνιο, λούσει, στεγνώσει, ντύσει και το ταΐζεις ελπίζοντας ότι θα κοιμηθεί γρήγορα, συνειδητοποιείς ότι έχει κάνει κακά του και πρέπει ,όχι μόνο να ξανακάνεις όλη τη διαδικασία από την αρχή αλλά έχει χάσει και τον ύπνο του.
  2. Το κορμί σου πρέπει να έχει τρελές αντοχές και ευλυγισία για να αντέχει να το κρατάς αγκαλιά για ώρα, να το κουνάς και νανουρίζεις, να σκύβεις πάνω από την κούνια για να το αφήσεις, να τραβήξεις το χέρι σου χωρίς να ξυπνήσει. Και με το που καταφέρνεις να το ακουμπήσεις στην κούνια, αρχίζει τα κλάματα και ξαναξεκινάς καινούργιο γύρο – κούνημα, βόλτες στον απορροφητήρα, νανούρισμα και ξανά στην κούνια.
  3. Έχεις ξαπλώσει, επιτέλους, προσπαθώντας να ισιώσεις το κορμί σου και εκεί που σε παίρνει γλυκά ο ύπνος, κάποιος άλλος αποφασίζει να ξυπνήσει κλαίγοντας γοερά. Σηκώνεσαι με κλειστά τα μάτια και είσαι σίγουρη ότι θα σε πάρει ο ύπνος όρθια ενώ περπατάς με το μωρό στα χέρια.
  4. Το Σαββατοκύριακο ελπίζεις να χουζουρέψεις λίγο παραπάνω και είναι ακριβώς αυτές τις μέρες που το παιδί σου έχει διαφορετική άποψη και ξυπνάει στις 6:00. Γιατί αγάπη μου; Κάθε μέρα ξυπνάς στις 8:30, γιατί σήμερα στις 6:00; Κι όμως στις 6 έχει όρεξη για παιχνίδια και “κουβέντα”.
  5. Το να βγεις βόλτα με το μωρό σου απαιτεί πλάνο εκστρατείας και αντίστοιχη προετοιμασία. Καρότσια, καθίσματα αυτοκινήτου, μπολάκια φαγητού, κουταλάκια, ποτηράκια, αλλαξιές ρούχα, πάνες, παιχνίδια, μωρομάντηλα, κλπ. Έχετε προσπαθήσει να ανοίξετε την πόρτα με ένα μωρό αγκαλιά, το καρότσι στο ένα χέρι, 1-2 τσάντες στον ώμο, τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο στόμα και το κινητό να κτυπάει στην τσάντα; Αν δεν είναι αυτό βασανιστήριο, τι είναι;
  6. Το να ταΐσεις ένα βρέφος που έχει αρχίσει να «ενδιαφέρεται» για το φαγητό του απαιτεί ταχυδακτυλουργικές ικανότητες. Να το ταΐζεις και ταυτόχρονα να προλαβαίνεις το ένα χέρι του που βουτάει μέσα στο μπολ, το άλλο να αναποδογυρίζει το νερό, τα πόδια να κλωτσάνε και ταυτόχρονα να φτύνει το φαγητό του παντού γύρω, βγάζοντάς σου τη γλώσσα. Και εκεί που σηκώνεις το κεφάλι ψηλά εκλιπαρώντας για λίγη κατανόηση και βοήθεια, ο βασανιστής σου, σου σκάει ένα στραβό χαμόγελο πετώντας και καμιά άναρθρη κραυγή ή ατάκα και παραδίνεσαι ελπίζοντας τα βασανιστήρια να συνεχίσουν για πάντα!!! Είμαι σίγουρη ότι με καταλαβαίνετε.

Φωτό από: www.popsugar.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates