Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απόλαυσε τα μοναδικά τοπία της φύσης που, όταν θέλει, ζωγραφίζει…

Μερικές εικόνες για να σου φτιάξουμε την ημέρα, ως παραπομπές στα θαύματα της φύσης, όπως συναντώνται σε όλο τον κόσμο…

1. Πάρκο Χιτάτσι – Ιαπωνία
Το Πάρκο Χιτάτσι (Hitachi Park), στην πόλη Hitachinaka της Ιαπωνίας, φιλοξενεί διάφορα είδη ανθισμένων λουλουδιών πάνω στο λόφο Miharashi No Oka, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή.

iapwnia

iapwnia 2

iapwnia 3

2. Σπήλαιο Μέντενχολ, Αλάσκα
Κοντά στο Τζούνο της Αλάσκας, βρίσκεται το σπήλαιο του παγετώνα Μέντενχολ. Το εσωτερικό του είναι απλά εξωπραγματικό.

alaska

alaska2

3. Τουλίπες στην Ολλανδία
Ένα από τα αγαπημένα σύμβολα της Ολλανδίας είναι η τουλίπα! Εκτενή λιβάδια με φανταχτερά χρώματα τραβάνε το βλέμμα με τους επιβλητικούς σχεδιασμούς τους!

ollandia

ollandia2

4. Σέλας, Νορβηγία

Πρώτος επιστημονικός παρατηρητής αυτού του μαγικού φαινομένου της φύσης, ήταν ο Αριστοτέλης – όπως αναφέρει στα “Μετεωρολογικά” του (Α’,5): “Φαίνεται δέ ποτε συνιστάμενα νύκτωρ αἰθρίας οὔσης πολλὰ φάσματα ἐν τῷ οὐρανῷ…, ἡμέρας μὲν οὖν ὁ ἥλιος κωλύει, νυκτὸς δ’ ἔξω τοῦ φοινικοῦ, τὰ ἄλλαδι’ ὁμόχροιαν οὐ φαίνεται”.

norvigia

5. Φαράγγι αντιλόπης – Αριζόνα
Το φαράγγι της Αντιλόπης (Antelope Canyon), βρίσκεται στη γη των Ινδιάνων Navajo στο Page της Arizona και μαγνητίζει κάθε επισκέπτη με το έντονο κοκκινωπό χρώμα και τους σχηματισμούς του.

arizona

arizona2

6. Λίμνη Ρέτμπα – Σενεγάλη
Η ροζ λίμνη φαντάζει τεχνητή όμως δεν είναι! Τα νερά παρουσιάζουν 40% περιεκτικότητα σε αλάτι και χαρακτηρίζονται από την ίσως και μεγαλύτερη άνωση στον κόσμο. Για να αποφύγουν τα εγκαύματα όσοι μπαίνουν στη λίμνη για να αλιεύσουν ορυκτά, θα πρέπει να έχουν αλειφθεί με βούτυρο καριτέ!

senegalh

senegalh2

7. Όρη Ζάνγκιε Ντάξια – Κίνα
Τα βουνά Ζάνγκιε Ντάνξια της Κίνας μοιάζουν με παλέτα ιμπρεσιονιστή ζωγράφου. Το φυσικό αποτέλεσμα προήλθε από τον κόκκινο ψαμμίτη και λοιπά κροκαλοπαγή πετρώματα, χάρη στη διάβρωση, στο νερό και την οξείδωση!

kina

kina2

8. Το σπήλαιο των Κρυστάλλων – Μεξικό
Ή αλλιώς το Ορυχείο Νάϊκα, είναι θαμμένο 300 μέτρα κάτω από βουνό Naica στην έρημο Chihuahuan (Tσιχουαχουάν). Περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα φυσικά κρύσταλλα που βρέθηκαν ποτέ!

mexico

9. Σαλάρ ντε Ουγιούνι – Βολιβία
Κι όμως δεν πρόκειται για photoshop! Το Σαλάρ Ντε Ουγιούνι (Salar de Uyuni) είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα και διαμορφώθηκε ύστερα από μετασχηματισμούς διαφόρων προϊστορικών λιμνών!

Salar-de-Uyuni-bolivia

Salar-de-Uyuni-Salt-hills

10. Γκλόουγουορμς Κέϊβ, Ν. Ζηλανδία
Glow worms cave, δηλαδή σπηλιά φωτεινών σκουληκιών! Αυτά τα μικρά φαινομενικά άστρα μέσα στο σπήλαιο, είναι σκουλήκια με το όνομα Arachnocampa Luminosa και φωσφορίζουν όπως οι πυγολαμπίδες! Το θέαμα είναι παραμυθένιο…

zhlandia

zhlandia2

Πηγές φωτογραφιών: www.kefalonitikanea.gr, www.worldofwanderlust.com, news.distractify.com, fantasmataki.blogspot.com, www.patrasevents.gr, www.topontiki.gr, www.enteresan.biz, www.aragma.gr, aksioperierga.blogspot.com, www.gopixpic.com, apexplanet.blogspot.com, themysteriousworld.com, www.junoon.co, www.lostateminor.com, www.aggoureos.com, www.youmagazine.gr, blogaroume.blogspot.com, gr.forwallpaper.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates