Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 Χαρακτηριστικά των Ζώων που ούτε σου περνάνε από το μυαλό!

  1. Φάλαινα: Η φάλαινα μπορεί να δημιουργήσει τον πιο δυνατό ήχο από οποιοδήποτε άλλο πλάσμα του κόσμου και θεωρείται το γηραιότερο θηλαστικό – στο παρελθόν έχει βρεθεί φάλαινα ηλικίας 211 ετών! Επίσης, αποτελεί τον κοντινότερο συγγενή των ιπποπόταμων! (;)

  2. Ελέφαντας: Η προβοσκίδα του μεγαλύτερου χορτοφάγου θηλαστικού της γης χαρακτηρίζεται από ευλυγισία που θα ζήλευαν ακόμα και τα ανθρώπινα χέρια!

  3. Ιππόκαμπος: Στην περίπτωση του ιππόκαμπου, ο αρσενικός είναι εκείνος που σηκώνει όλα τα βάρη της γέννας! Παίρνει τα αυγά του θηλυκού και τα εκκολάπτει σε ειδικό σάκο στην κοιλιάς του! Όταν τα μωρά είναι έτοιμα να βγουν στον κόσμο, ο σάκος σκίζεται και οι μικροί ιππόκαμποι γεννιούνται!

  1. Χταπόδι: Το χταπόδι διαθέτει 8 πλοκάμια – αυτό το ήξερες! Ήξερες όμως πως διαθέτει και 9 εγκεφάλους και 3 καρδιές;! Συν του ότι τα πλοκάμια του «ξαναφυτρώνουν» αν κοπούν σε ατύχημα;!

  2. Καμηλοπάρδαλη: Το ζώο με τον τόσο μακρύ λαιμό, είναι το μοναδικό ζώο που δε διαθέτει φωνητικές χορδές!

  1. Γάτα: Η γάτα έχει 32 μύες σε κάθε της αυτί!

  1. Μυρμήγκι: Τα μυρμήγκια δεν έχουν πνεύμονες! Επίσης, δεν κοιμούνται ποτέ! Ίσως για αυτό είναι και αεικίνητα!

  1. Στρουθοκάμηλος: Η στρουθοκάμηλος ξεπερνάει ένα άλογο στο τρέξιμο! Η δε αρσενική στρουθοκάμηλος, όταν απειλείται, βρυχάται σαν λιοντάρι!

  1. Νυχτερίδα: Η νυχτερίδα είναι παιδί του Δράκουλα. Όχι, αστειεύομαι! Η νυχτερίδα είναι το μοναδικό θηλαστικό ζώο που μπορεί να πετάξει!

  1. Σαλιγκάρι: Το σαλιγκάρι έχει τη δυνατότητα να «γεννήσει» νέα μάτια, στο πίσω μέρος του σώματός του.

  1. Χελώνα: Υπάρχουν δύο τρόποι να ξεχωρίσεις το φύλο μιας χελώνας. Ο ένας είναι να την αναποδογυρίσεις: η θηλυκή χελώνα έχει επίπεδη κοιλιά, ενώ η αρσενική κοίλη, ώστε όταν σκαρφαλώνει στη θηλυκή, να εφαρμόζει η κοιλιά του με το καβούκι της. Ο άλλος τρόπος είναι να την ακούσεις: αν είναι αρσενική, γρυλίζει! Αν είναι θηλυκή, σφυρίζει!

Φωτόαπό: Vaughan Leiberum

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates