Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απόδραση στη φύση στην Αττική!

HAPPY OUTSIDE-MARIA MARKOYLIDAKH-APODRASH STH FYSH STHN ATTIKH 1

ellas2.wordpress.com

Λίμνη Μπελέτσι – Αφιδνές (Κιούρκα)

Λίμνη πάνω στο βουνό; Κι όμως! Πρόκειται για έναν παράδεισο στους πρόποδες του βουνού. Η λίμνη είναι τεχνητή και είναι γεμάτη με βατραχάκια, πάπιες και χελώνες αλλά και ελαφάκια! Έίναι το καλύτερο μέρος για οικογένειες μιας και έχει και παιδική χαρά και τα παιδία θα ξετρελαθούν με τα ζώακια! Υπάρχουν ακόμα ξύλινα τραπεζάκια για να κάνετε πικ νικ.
 

HAPPY OUTSIDE-MARIA MARKOYLIDAKH-APODRASH STH FYSH STHN ATTIKH 2

petros bounas  

Βοτανικός Κήπος

Ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της Ανατολικής Μεσογείου. Φιλοξενεί πάνω από 2500 είδη φυτών. Βρίσκεται πάνω στην Ιερά Οδό στο ύψος του Χαιδαρίου. Είναι χωρισμένος σε τμήματα ανάλογα με το είδος των φυτών, όπως φαρμακευτικά,οικονομικά και άλλα. Το πιο σπουδαίο τμήμα του είναι αυτό των ιστορικών φυτών και είναι μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο! Περιλαμβάνει φυτά που τα συναντούμε σε αναφορές σε αρχαίους μύθους ή ακόμα και στη Παλαιά Διαθήκη!
 

HAPPY OUTSIDE-MARIA MARKOYLIDAKH-APODRASH STH FYSH STHN ATTIKH 3

en.wikipedia.org

Λίμνη Μαραθώνα

Στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής βρίσκεται η λήμνη του Μαραθώνα με το ομώνυμο φράγμα. Φιλοξενεί πολλά είδη και είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους του νομού.

 

 HAPPY OUTSIDE-MARIA MARKOYLIDAKH-APODRASH STH FYSH STHN ATTIKH 4

Άλσος Συγγρού

Το δάσος Συγγρού βρίσκεται στα όρια του Αμαρουσίου με την Κηφισιά. Είναι το μοναδικό φυσικό δάσος της Αττικής. Ένας υπέροχος προορισμός για περπάτημα, ποδήλατο και πικ νικ όλο το χρόνο, ειδικά την άνοιξη που ανθίζουν τα υπέροχα λουλούδια του πάνω στο καταπράσινο χαλί από το πράσινο!
 


HAPPY OUTSIDE-MARIA MARKOYLIDAKH-APODRASH STH FYSH STHN ATTIKH 5

sites.google.com

Πάρκο Τρίτση

Σε μία έκταση 1200 στρεμμάτων στο Ίλιον, βρίσκεται το Πάρκο Περιβαλλόντικης Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση. Διαθέτει 6 τεχνητές λίμνες και πλούσια χλωρίδα και πανίδα και αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής. Ιδανικός προορισμός για την Κυριακάτικη βόλτα σας! 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates