Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 πανέμορφοι καταρράκτες της Ελλάδας που σε μαγεύουν (VIDEO)

Ο παφλασμός των νερών που αφρίζουν από την κορυφή των καταρρακτών και σκάνε με ορμή στη βάση τους, το πράσινο τριγύρω, το φαινόμενο του ουράνιου τόξου που σχηματίζεται στην υγρή ροή… είναι όμορφοι λόγοι για να επισκεφτεί κανείς, να κολυμπήσει ή να φωτογραφήσει βάθρες και πηγές της Ελλάδας! Σας παρουσιάζουμε 8 Ελληνικούς καταρράκτες που μαγεύουν όποιον τους επισκέπτεται.

 

HAPPY OUTSIDE-VASO FATOYROY-KATARRAKTES parko katarraktwn edessa.3

  1. Πάρκο των Καταρρακτών στην Έδεσσα

Το Πάρκο των Καταρρακτών τοποθετείται βόρεια και ανατολικά της Έδεσσας και μαγνητίζει κάθε επισκέπτη. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο Πάρκο ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του1960, καθώς ως τα τέλη του 14ου αιώνα, ο μεγαλύτερος όγκος νερού των καταρρακτών συγκρατιόταν σε μία μικρή λεκάνη, δυτικά της πόλης. Από εκεί, τα νερά χύνονταν από ένα βράχο της, σαν μικρά ποταμάκια. Ουσιαστικά οι καταρράχτες ακούγονταν αλλά δεν ήταν εμφανείς, γιατί κρύβονταν πίσω από βάτα και δέντρα. Το 1942 όμως, οι Γερμανοί με υποχρεωτική εργασία των ντόπιων, διέταξαν την κατασκευή λιμνών. Τελικά η συνολική ανάπλαση ολοκληρώθηκε το ’60 από το Δήμο Έδεσσας. Οι καταρράκτες είναι συνολικά επτά, με τον Κάρανο (Τσιρί-Παπά) να είναι ο μεγαλύτερος – το νερό του πέφτει από ύψος 70 μέτρων! Μάλιστα, η ομορφιά του τοπίου αυξάνεται, χάρη σε ένα σπήλαιο που χώνεται πίσω από τον Κάρανο, με σταλακτίτες υψηλής γεωλογικής σημασίας.

 

 HAPPY OUTSIDE-VASO FATOYROY-KATARRAKTES karpenhsi

  1. Φαράγγι «Πάντα Βρέχει» στο Καρπενήσι

Το Καρπενήσι, γνωστό για το πλούτο του στο πράσινο, προσφέρει ένα ακόμα ξεχωριστό θέαμα στους λάτρεις της φύσης. Το φαράγγι μήκους 80μ. υποδέχεται τα παγωμένα νερά που κατεβαίνουν από τις πηγές του βουνού Καλιακούδα, σχηματίζοντας ένα θεαματικό καταρράκτη. Πλησιάζοντας, μετά από πεζοπορία αρκετών χιλιομέτρων, το Φαράγγι με το παράξενο όνομα, αφού περάσει κανείς την κρεμαστή γέφυρα του Κρικελιώτη, θα πάρει μια πρώτη γεύση του θεάματος. Για να φτάσετε φορέστε σωστά παπούτσια γιατί απαιτείται rivertrekking.

Τα νερά κρυστάλλινα και παγωμένα, σας προσκαλούν για ράφτινγκ και κανό την άνοιξη και κολύμπι το καλοκαίρι.

 

HAPPY OUTSIDE-VASO FATOYROY-KATARRAKTES polylimnio

  1. Πολυλίμνιο στη Μεσσηνία

Πολυλίμνιο σημαίνει πολλές λιμνούλες! Από το χωριό Καζάρμα, 21χλμ. Από την Πύλο, στρίβετε προς το χωριό Χαραυγή και εκεί κοντά θα παρκάρετε. Ανεβαίνοντας στο μονοπάτι – προσοχή μην γλιστρήσετε, φορέστε ασφαλή παπούτσια – θα συναντήσετε, όσο ανεβαίνετε πολλές λιμνούλες και δεκάδες μικρούς καταρράκτες. Στο τέλος της ανηφόρας θα συναντήσετε έναν όμορφο καταρράκτη, 25 μέτρων ύψους, με λίμνη στη βάση του. Το θέαμα είναι χαλαρωτικό και θυμίζει σκηνικό από παραμύθια! Νομίζει κανείς πως κάπου εκεί κατοικούν μικρά ξωτικά!

 

 HAPPY OUTSIDE-VASO FATOYROY-KATARRAKTES leivadiths

  1. Καταρράκτης Τραχωνίου-Λειβαδίτη στη Ροδόπη

Ο καταρράκτης Τραχωνίου και Λειβαδίτη βρίσκεται στην οροσειρά της Ροδόπης και είναι ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων με ύψος 60 μέτρων. Τα νερά του πέφτουν με πάταγο, την άνοιξη ή γίνονται κρύσταλλο μερικές φορές το χειμώνα. Το μέρος αυτό είναι γεμάτο δροσερά ρυάκια και πλούσια βλάστηση. Η διαδρομή ξεκινάει από Ξάνθη, Παρανέστι και Σταυρούπολη οδικά και συνεχίζει με πεζοπορία περίπου 45 λεπτών. Η ομορφιά έχει το τίμημά της.

 
HAPPY OUTSIDE-VASO FATOYROY-KATARRAKTES kalavryta

  1. Καταρράκτης Αγίου Ταξιάρχη στα Καλάβρυτα 

Στα ορεινά χωριά Άνω και Κάτω Βλασία, κοντά στο δάσος με τα έλατα του βουνού Ερύμανθου, κυριαρχεί ο Καταρράκτης του Αγίου Ταξιάρχη. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια, ή με προσεκτική προσέγγιση στο χωματόδρομο μέσω αυτοκινήτου. Εκτός από τον καταρράκτη, μπορεί κανείς να θαυμάσει τα πλούσια πλατάνια και τα έλατα αλλά και τον ποταμό Σελινούντα.

 

HAPPY OUTSIDE-VASO FATOYROY-KATARRAKTES samothraki

  1. Γριά Βάθρα στη Σαμοθράκη

Στην περιοχή των Θερμών, εκτός από τις φτέρες και τα αιωνόβια πλατάνια, αντικρίζεις 10 (τουλάχιστον) καταρράκτες και βάθρες! Το αξιοθέατο ονομάζεται «Γριά Βάθρα» και είναι διάσημος τουριστικός πόλος έλξης της Σαμοθράκης.  Οι λίμνες και οι μικρότεροι καταρράκτες που σχηματίζονται, έχουν σημείο έναρξης τον καταρράκτη που ξεκινά από το βουνό Σάος! Θα φτάσετε με ποδαρόδρομο, γι’ αυτό προσοχή στα παπούτσια.

 

 HAPPY OUTSIDE-VASO FATOYROY-KATARRAKTES skra

  1. Σκρα στο Κιλκίς

Στις πλαγιές του βουνού Πάικο, υπάρχει ένα μικρό ορεινό χωριό με την ονομασία Σκρα! Πέντε χιλιόμετρα πιο μακριά, βρίσκει κανείς τον παράδεισο, με καταρράκτες, βελανιδιές, κισσούς και τη Γαλάζια λίμνη. Το τοπίο σας χαρίζει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και θεαματικές ευκαιρίες φωτογράφησης!

 
 samothraki_157282_912335

  1. Φονιάς στη Σαμοθράκη

Οι διάσημοι καταρράκτες του ποταμού Φονιά βρίσκονται μετά τα Θέρμα.  Η πορεία προς το θεαματικό τοπίο είναι ιδιαίτερη – χάρη στη δροσιά των πλατανιών και τον ήχο των νερών – αφού ξεκινά από τις εκβολές του ποταμού στη θάλασσα. Φτάνοντας στο φαράγγι μετά από πεζοπορία 45 λεπτών περίπου, αντικρίζουμε ένα πραγματικό θαύμα της φύσης – ο χειμαρρώδης καταρράκτης με τα ορμητικά νερά και τις βάθρες, εντυπωσιάζει! Το όνομά του οφείλεται στην ορμητικότητα των νερών, που καθιστούν το κολύμπι εξαιρετικά επικίνδυνο.

 

HAPPY OUTSIDE-VASO FATOYROY-KATARRAKTES kythira

  1. Καταρράκτης της Νεράιδας στα Κύθηρa

Ένας καταρράκτης με τέτοιο όνομα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από ειδυλλιακός. Θα τον βρείτε στο χωριουδάκι Μυλοπόταμο, χάρη στις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί. Όσα θα αντικρύσετε θα σας γεμίσουν με ορμή για κολύμβηση. Τα ύψους 20 μέτρων νερά του καταρράκτη καταλήγουν σε μια πανέμορφη αλλά κρύα λιμνούλα. Τριγύρω λεύκες, πλατάνια και γεφυράκια, συμπληρώνουν το όμορφο τοπίο. Εάν είστε πρόθυμοι για μεγαλύτερο περίπατο, θα αποζημιωθείτε από τους εγκαταλειμμένους νερόμυλους και την πλούσια βλάστηση που κυριαρχούν στους λόφους.

 

HAPPY OUTSIDE-VASO FATOYROY-KATARRAKTES Dimossari_Watterfalls

  1. Καταρράκτης Δημοσάρη στο Νυδρί της Λευκάδας

Λίγοι γνωρίζουν αυτό το φυσικό αξιοθέατο της Λευκάδας, που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε. Ο Καταρράκτης Δημοσάρη βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα της Λευκάδας, κοντά στο Νυδρί. Οι πρώτοι καταρράκτες εμφανίζονται δέκα λεπτά μετά την πρώτη πινακίδα. Τους υπόλοιπους τους θαυμάζετε παράλληλα με την πεζοπορία σας – θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά για να γεμίσετε με εικόνες. Η ομορφιά της φύσης στα νερά και στα δέντρα θα χορτάσει την ανάγκη σας για γαλήνη.

Πηγές φωτογραφιών: wikimapia.org, diakopesstifysi.blogspot.com, partetavouna.blogspot.com, drama.e-citymap.gr, myeviews.blogspot.com, www.samothraki-studios.gr, oneirikataxidia.blogspot.com, oreios.blogspot.com, commons.wikimedia.org, greektrips.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates