Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς να αποφύγεις τους καβγάδες για τα οικονομικά με τον σύζυγό σου

Οι συζητήσεις περί οικονομικών μπορούν να οδηγήσουν εύκολα ένα ζευγάρι σε τσακωμό, ειδικά αν ο καθένας έχει διαφορετικές αντιλήψεις για το χρήμα. Ένας επιτυχημένος γάμος προϋποθέτει τον ανοιχτό διάλογο και την κοινή λογική όταν μιλάμε για αριθμούς. Κι επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να μπλέκει σε καβγάδες για τα οικονομικά, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να τους αποφύγετε κι εσείς.

Δημιουργείστε ένα πλάνο

Για να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις, δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε και οι δύο ένα καλό πλάνο δαπανών. Έτσι θα έχετε μία εικόνα των μελλοντικών σας εξόδων και θα είστε σε θέση να φροντίσετε καλύτερα τα οικονομικά σας.

Να είστε ειλικρινείς

Σε όλους μας έχει συμβεί να αντιμετωπίσουμε οικονομικά εμπόδια σε κάποια περίοδο της ζωής μας. Επειδή όμως τα μεγάλα χρέη στις πιστωτικές μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη σχέση, είναι σημαντικό να αφήσετε κατά μέρος τις ντροπές και τους φόβους και να μοιραστείτε το πρόβλημα με τον/την σύντροφό σας. Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη τακτική.

Μην κρύβετε τις αγορές σας

Ακριβώς για να αποφύγετε την παραπάνω δυσάρεστη κατάσταση, είναι σοφό να ενημερώνετε τον/την σύντροφό σας με τις αγορές σας. Προτιμήστε να μην αγοράσετε κάτι από το να το κρύψετε, αν αυτό πρόκειται να φέρει προβλήματα στη σχέση σας.

Σχεδιάστε μαζί τις μεγάλες αγορές

Είτε πρόκειται για έναν καινούριο υπολογιστή είτε για μία πιο σύγχρονη τηλεόραση, πρέπει να συμβουλεύετε ο ένας τον άλλον πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά. Φυσικά και μπορεί να αντέχεις οικονομικά να αγοράσεις μόνος σου τον υπολογιστή, αλλά μήπως δεν είναι τόσο αναγκαίος όσο νομίζεις; Το καλύτερο είναι να λάβεις υπόψη σου και τη γνώμη του/της συντρόφου σου.

Κάντε το δικό σας κομπόδεμα

Εκτός από το κοινό ταμείο, είναι απαραίτητο να έχει ο καθένας το δικό του πορτοφόλι από τα χρήματα που κερδίζει. Έτσι, δεν χρειάζεται να ενημερώνετε ο ένας τον άλλον για τις μικρές προσωπικές αγορές σας. Μερικές φορές είναι ωραίο να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε μικρές απολαύσεις μόνο για εσάς.

Σεβαστείτε ο ένας τον άλλον

Ακόμη κι αν κάποιος από τους δυο σας είναι σε θέση να κάνει πιο έξυπνες επιλογές και καλύτερη διαχείριση των χρημάτων, είναι σημαντικό να σεβαστείτε τον/την σύντροφό σας και να μην είστε επικριτικοί.

Φωτό από:Vic

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates