Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

8 τρόποι για να δημιουργήσετε το δικό σας “Happy End” στη ζωή!

Ο ορισμός του “Happy End” στη ζωή, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Για μένα “Happy Ending» μπορεί να είναι ένας εφταψήφιος τραπεζικός λογαριασμός, για κάποιον άλλο μια μεγάλη και ευτυχισμένη οικογένεια, για κάποιον τρίτο ένα εξοχικό με θέα σε κάποιο νησί και για κάποιον τέταρτο η αναγνώριση από τους ομοίους του. Το να θεωρείτε “Happy End” το όνειρο κάποιοι άλλου, είναι σαν να στερείτε από τον εαυτό σας, το προσωπικό του ταξίδι προς την ευτυχία. Μην ακούτε τι λένε ή τι πιστεύουν οι άλλοι. Κοιτάξτε μέσα σας και δημιουργήστε το δικό σας “Happy End” στη ζωή. Αυτοί είναι 9 τρόποι για να το πετύχετε.

  1. Συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας.

Ο μόνος τρόπος να χτίσετε υγιείς σχέσεις, είναι να είστε πρώτα φίλοι με τον εαυτό σας. Όταν συνειδητοποιήσετε τι σας ικανοποιεί, τι σας κάνει να νιώθετε καλά, ασφαλείς και “γεμάτοι”, τότε μπορείτε πιο εύκολα να δημιουργήσετε σχέσεις με τους άλλους. Και οι προσωπικές σχέσεις συμβάλουν σημαντικά στην ισορροπία και την ευτυχία μας.

  1. Σεβαστείτε τον εαυτό σας.

Αν σέβεστε εσείς τον εαυτό σας, θα τον σεβαστούν και οι άλλοι. Με αυτό τον τρόπο θα χτίσετε γερές και ισότιμες σχέσεις, που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό. Ο αυτοσεβασμός και η αυτοεκτίμηση είναι που θέτουν τα όρια στη ζωή μας. Πρέπει πρώτα να σκέφτεστε τι θέλετε εσείς και μετά τι θέλουν οι άλλοι από εσάς. Αλλιώς κινδυνεύετε να μεταμορφωθείτε στο “χαλάκι” που πατάνε όλοι.

  1. Δημιουργήστε τα δικά σας οικονομικά θεμέλια.

Όταν στηρίζεστε στην οικονομική υποστήριξη κάποιου άλλου (είτε είναι σύντροφος, συγγενής, συνέταιρος κτλ), είναι σαν να του παραχωρείτε το δικαίωμα να ορίζει τη ζωή σας. Η ελευθερία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να προσπαθήσετε, να δημιουργήσετε και τελικά να γίνετε το καλύτερο που μπορείτε. Για αυτό είναι σημαντικό να έχετε την οικονομική σας ανεξαρτησία.

  1. Μην σταματάτε να μαθαίνετε.

Η γνώση, είτε προέρχεται από τις ακαδημαϊκές μας σπουδές είτε από τις εμπειρίες μας στη ζωή, είναι ένα πολύτιμο δώρο. Όταν μάθεις, τότε ξέρεις να κάνεις κάτι καλύτερα. Όταν ξέρεις να κάνεις κάτι καλύτερα, μπορείς να αποφύγεις τις παγίδες και τα λάθη. Και όταν ξέρεις να μην πέφτεις στις παγίδες, τότε μπορείς να πάρεις αποφάσεις που θα σε εκσφενδονίσουν προς τα όνειρά σου.

  1. Διασταυρώστε πριν εμπιστευθείτε κάτι με κλειστά τα μάτια.

Να είστε πάντα έτοιμοι να δοκιμάσετε κάτι καινούριο τουλάχιστον μια φορά. Πριν όμως δεσμευτείτε για κάτι, κάντε πρώτα την έρευνά σας. Αν το συμπέρασμά σας είναι θετικό, συνεχίστε. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους να γλιτώσετε μπελάδες, σκοτούρες αλλά και μερικές φορές χρήματα, είναι να μην παίρνετε ό,τι σας λένε τοις μετρητοίς. Αυτό δεν σας κάνει καχύποπτους, αλλά σοβαρούς. Αν και οι άλλοι είναι σοβαροί, τότε δεν θα θιχτούν καθόλου αν δουν ότι προσπαθείτε να διασταυρώσετε κάποια πράγματα.

  1. Αναπροσδιορίστε την προσέγγισή σας απέναντι στα εμπόδια.

Τα εμπόδια ή σε σταματούν ή σε βελτιώνουν. Επιλέξτε συνειδητά το δεύτερο. Όσο τρομακτικό κι αν φαίνεται ένα εμπόδιο, ο μόνος αληθινός τρόπος να σας σταματήσει είναι να σας σκοτώσει. Απλά, δείτε το σαν τον τρόπο που έχει η ζωή, για να τεστάρει πόσο πολύ θέλετε κάτι. Απαντήστε της, βρίσκοντας έναν τρόπο να υπερπηδήσετε αυτό το εμπόδιο.

  1. Αποφασίστε με το μυαλό αλλά επιβεβαιώστε με την καρδιά.

Οι παρορμητικές αποφάσεις, μπορεί πού και πού να δουλεύουν, αλλά συνήθως δεν οδηγούν στα αναμενόμενα αποτελέσματα, ειδικά σε θέματα ζωής. Σίγουρα πρέπει να ακούτε τι σας λέει το ένστικτό σας, αλλά πρώτα πρέπει να ακούσετε τι σας λένε οι αριθμοί και τα δεδομένα. Μπορεί για παράδειγμα, μια επιχειρηματική ιδέα να σας αρέσει, να νιώθετε ότι είναι αυτό που θέλετε στη ζωή αλλά πρώτα κάντε μια έρευνα αγοράς και υπολογίστε κάθε έξοδο, πριν ρίξετε και την τελευταία σας δεκάρα σε αυτή. Μπορεί να γλιτώσετε από πολλά. Αν πάλι δείτε ότι μπορεί να βγαίνει, τότε δοκιμάστε την!

  1. Ελέγξτε τη σκέψη σας.

Το μυαλό σας είναι το πιο πολύτιμο όπλο. Όταν αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία έχετε τις εξής επιλογές: ή να σκεφτείτε τα χειρότερα ή να ελπίζετε τα καλύτερα ή να ζυγίσετε την κατάσταση λογικά και να καταρρίψετε τους φόβους σας. Όλα είναι στο μυαλό. Όταν έχετε τον έλεγχο του μυαλού σας, νιώθετε απελευθερωμένοι. Απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις, από αρνητικές σκέψεις, από αμφιβολίες και παράλογους φόβους.

Φωτό από: PRAVEEN R VENUGOPAL

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates