Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GloVo: Όταν τo start-up συνάντησε τον εθελοντισμό!

Η ελληνική GloVo αποτελεί απόδειξη ότι ακόμη και στην πιο δύσκολη εποχή, πρέπει να τολμάς να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Έχοντας ως όραμα να δημιουργήσει μία παγκόσμια κοινότητα εθελοντών με αξίες, μια ομάδα νέων ανθρώπων δίνουν βήμα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό και ανοίγουν τον δρόμο για μια κοινωνία αλληλεγγύης και σύμπνοιας.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη δημιουργία της GloVo και ποιος ο σκοπός της;

Η GloVo ξεκίνησε μέσα από το διαγωνισμό AthensStartupWeekendUniversity, που έλαβε χώρα στις 28-30 Σεπτεμβρίου του 2012 στην Αθήνα. Ήταν ένας πανελλήνιος φοιτητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας, όπου η GloVo κέρδισε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 προτεινόμενες ιδέες. Η αρχική ιδέα ανήκε στον Κωσταπάνο Μηλιαρέση, ο οποίος με τη σύμπραξη των Άρη Κωνσταντινίδη, Χάρη Νινιού και Χρήστου Παναγιώτου δημιούργησε την GloVo. Η ιδέα του Κωσταπάνου γεννήθηκε όταν ο ίδιος συμμετείχε στη διοργάνωση events μέσα από συζητήσεις του με ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν ως εθελοντές σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά δεν μπορούσαν είτε λόγω έλλειψης έγκαιρης ενημέρωσης, είτε επειδή δεν είχαν κάποιο γνωστό για να τους δώσει πρόσβαση. Από την άλλη μεριά οι διοργανωτές των events έψαχναν την τελευταία στιγμή να βρουν εθελοντές για τα events τους, με συνέπεια το αποτέλεσμα να μην είναι ικανοποιητικό ποσοτικά και ποιοτικά.

KOINONIA-MARO PARASKEYOYDH-GLOVO FB 1

KOINONIA-MARO PARASKEYOYDH-GLOVO FB 2

KOINONIA-MARO PARASKEYOYDH-GLOVO FB 3

KOINONIA-MARO PARASKEYOYDH-GLOVO FB 4

Σκοπός της GloVo είναι από τη μια πλευρά να επιλύει αυτό το πρόβλημα με τέτοιο τρόπο που να δημιουργεί μια μεγαλύτερη αξία και για τα events και για τους εθελοντές και για την κοινωνία συνολικά και από την άλλη πλευρά να διοργανώνει εθελοντικές κοινωνικές δράσεις ποικίλου περιεχομένου, με σκοπό την επίλυση τοπικών προβλημάτων και το κοινωνικό όφελος.

Ποιος μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί σας;

Σε επαφή μαζί μας μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε θέλει να συμμετέχει σαν εθελοντής στα events και τις δράσεις που στηρίζουμε/οργανώνουμε και ο οποιοσδήποτε θέλει να βγει έξω από το σπίτι του και να κάνει πράγματα. Είμαστε πάνω από όλα μια παρέα με ενεργητικότητα, πάθος για τη ζωή, αλληλεγγύη και ομαδικότητα και αυτό είναι και το προφίλ των ανθρώπων που θέλουμε να συνεργαζόμαστε. Επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας διοργανωτές events και δράσεων, αλλά και εταιρίες ή οργανισμοί που πιστεύουν ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σε κάποια δράση ή πρότζεκτ τους.

Τι έχετε αποκομίσει  μέσα σε δύο χρόνια “ζωής”;

Μέσα στον πρώτο χρόνο ζωής μας το σημαντικότερο πράγμα που έχει αποκτήσει ο καθένας μας είναι 3 καλούς φίλους… ή μάλλον πολλούς καλούς φίλους. Η GloVo είναι πλέον μια οικογένεια και μας αρέσει να κάνουμε παρέα με πολλούς εθελοντές μας και εκτός «δουλειάς». Μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές, στιγμές γέλιου, κάποιες δύσκολες λόγω της πολλής δουλειάς, αλλά και στιγμές συγκίνησης. Είναι πολύ δύσκολο να τα περιγράψουμε όλα αυτά σε κάποιον, αλλά όσοι γίνονται μέλη της παρέας μας, καταλαβαίνουν αμέσως τι εννοούμε. Επίσης μέσω της συνεργασίας μας με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους έχουμε αποκομίσει πολλές γνώσεις και καινούργιες ικανότητες, ο καθένας στον τομέα του και πάνω απ’ όλα έχουμε γίνει καλύτεροι άνθρωποι.

Ποια η σημασία της εθελοντικής εργασίας;

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Αρκεί κάποιος να κοιτάξει γύρω του σε όλες τις μικρές και μεγάλες ομάδες ανθρώπων και τους οργανισμούς που καθημερινά κάνουν πράγματα για την κοινωνία. Από ένα συσσίτιο, στον καθαρισμό ενός δρόμου, την παροχή φροντίδας σε ένα αδέσποτο, την προστασία δασών, τις ενέργειες διάσωσης χλωρίδας και πανίδας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι γύρω μας που βοηθούν στο να αλλάξει ο κόσμος γύρω μας και να ανακουφιστούν όσοι πάσχουν. Πραγματικά τρομάζουμε στην ιδέα να μην υπήρχαν όλοι αυτοί οι εθελοντές ανά τον κόσμο. Δυστυχώς η πολιτεία δεν μπορεί η ίδια να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα και το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο εκτός δουλειάς ή το υστέρημά τους για να λάβουν δράση, είναι ευλογία.

Πιστεύετε ότι ο εθελοντισμός είναι ανεπτυγμένος στην Ελλάδα;

Ο εθελοντισμός είναι ανεπτυγμένος στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται από όλες τι δράσεις, ενέργειες και projects που τρέχουν παντού καθημερινά. Παρόλα αυτά εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μέχρι να μπει ο Έλληνας στη φιλοσοφία του εθελοντισμού, αλλά και να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται, ώστε να ωφελεί κατά το μέγιστο και τον ίδιο τον εθελοντή, ψυχικά και πνευματικά και όχι μόνο τους γύρω του. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει θέληση, διάθεση και μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων που θέλουν η Ελλάδα να αλλάξει προς το καλύτερο.

Θεωρείτε ότι οι start-up επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας;

Οι startup επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας όχι μόνο γιατί δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και κινητοποιούν τη νέα γενιά να δράσει, αλλά και διότι οδηγούν στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών, που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν. Η ύπαρξη υποδομών και προγραμμάτων που βοηθούν αυτές τις startup επιχειρήσεις να ανθίσουν, όπως τα coworkingspaces, τα accelerators και incubators, αλλά και ταεπενδυτικά σχήματα, είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος μέσω της ενασχόλησης με startup επιχειρήσεις, μπορεί κάποιος να εξασκηθεί στην επιχειρηματική σκέψη, όχι απλώς σαν εργαλείο δουλειάς, αλλά και σαν τρόπο ζωής, μιας και οι εφαρμογές της στην καθημερινότητα ξεπερνούν τη φαντασία μας.

Τι συμβουλή θα δίνατε στους συνομήλικούς σας που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους;

Μία λέξη, 5 γράμματα: Κ-Α-Ν-Τ-Ο!

http://glovo.com.gr/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates