Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Ίδρυμα «Washington Oxi Day Foundation» και Έλληνες ομογενείς εκθειάζουν το Φιλότιμο. (VIDEO)

Τι είναι το «Washington Oxi Day Foundation»;

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2011 με διττό σκοπό: αφενός να διαδώσει σε Αμερικανικούς φορείς χάραξης πολιτικής τη συμβολή της χώρας μας στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφετέρου, να προβάλλει ανθρώπους του σήμερα που θυμίζουν σε θάρρος και φιλότιμο τους Έλληνες που δημιούργησαν τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία μέθοδος για να επιτύχει τα παραπάνω, είναι η παραγωγή ενός αξιόλογου βίντεο, για το οποίο γίνεται λόγος ακριβώς παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως το «WashingtonOxiDayFoundation» υποστηρίζεται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Διαβάστε περισσότερα για τη λειτουργία του στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.oxidayfoundation.org.

Το αφιερωματικό βίντεο για το ελληνικό φιλότιμο.

Μια παραγωγή του ιδρυτή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Άντι Μάνατος και του εκτελεστικού διευθυντή Μάικ Μάνατος, που μπορεί να συγκινήσει κάθε πολίτη του κόσμου, αγγίζοντας βαθιές χορδές, για τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τις τέχνες, τη μαγεία της επικοινωνίας.

Εάν είσαι Έλληνας, παρακολουθώντας το, θα νιώσεις το στήθος να φουσκώνει από αγνή υπερηφάνεια, το αίμα σου να κοχλάζει από τις ριζωμένες μέσα σου ικανότητες, το μυαλό σου να επεκτείνεται… και προτού το καταλάβεις, θα δεις δάκρια συγκίνησης να εκτονώνουν το μεγαλειώδες συναίσθημα στο πρόσωπό σου.

Έλληνες διεθνούς φήμης εξαπλώνουν τη μαγεία του φιλότιμου

Συνολικά 29 Έλληνες που έχουν διακριθεί για το έργο τους στους τομείς της Επιχειρηματικότητας, της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής, της Εκπαίδευσης και της Ενημέρωσης, με τη δική τους προσέγγιση και εμπειρία, εμφανίζονται στην παραγωγή του «WashingtonOxiDayFoundation» και αναλύουν στο διεθνές κοινό την έννοια της ελληνικής λέξης «Φιλότιμο». Μερικά ονόματα είναι: Ο επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, ο επενδυτής Τζιμ Χάνος, η δημιουργός της ιστοσελίδας «The Huffington Post», Αριάνα Χάφινγκτον, ο πολιτικός αναλυτής Τζορτζ Στεφανόπουλος και άλλοι.

Το … ελληνικό μυστικό..

Το βίντεο, διάρκειας περίπου 14 λεπτών, εξαπλώνει την ελληνική ιδέα, συνδέει την ιερή κληρονομιά με τις δυνατότητες του σήμερα και ξυπνάει μνήμες που μας γεμίζουν καμάρι. Το Ίδρυμα «Washington Oxi Day Foundation» με μεράκι και συγκινητική ευγένεια, δημιούργησε αυτό το project με στόχο να ενημερώσει και να εμπνεύσει το σύγχρονο κοινό διεθνώς, για το μοχλό των ελληνικών κατορθωμάτων: για το φιλότιμο, μια λέξη που δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα παρά μόνο στα ελληνικά.

Δείτε το βίντεο εδώ:

! plus: Διοργάνωση βραβεύσεων για την εξάπλωση του ελληνισμού…

Προκειμένου να αντιληφθούν οι νεαροί Ελληνοαμερικάνοι το βάθος της κληρονομιάς τους, διοργανώνονται και μαθητικοί διαγωνισμοί, υπό την αιγίδα του «OXI Day Foundation». Αυτή τη φορά, για το έτος 2014, διοργανώθηκε διαγωνισμός με θέμα το «φιλότιμο». Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην εκδήλωση του Ιδρύματος «OXI Day Foundation», στις 23 Οκτωβρίου, στην Ουάσιγκτον από τον ίδιο τον κ. Δρακόπουλο – Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates