Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το κλειδί της ευτυχίας.

Αν θέλεις να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, επικεντρώσου σε έναν στόχο, όχι σε ανθρώπους ή πράγματα.” Άλμπερτ Αϊνστάιν

Υπάρχουν εκατοντάδες απόψεις για το ποιό πραγματικά είναι το κλειδί της ευτυχίας. Πολλοί θα αναφωνήσουν η αγάπη, άλλοι θα υποστηρίξουν η ανακάλυψη του τι πραγματικά σου αρέσει, ενώ μερικοί μπορεί να γίνουν πολύ πιο συγκεκριμένοι και να μιλήσουν για οικονομική ασφάλεια. Δεν ξέρω σε ποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκετε εσείς ή αν έχετε το δικό σας κλειδί της ευτυχίας, όμως ο Αϊνστάιν ίσως να ανακάλυψε κάτι καλό στον ορισμό που έδωσε για την ευτυχία.

Πρώτα απ΄ όλα κάθε ορισμός της ευτυχίας είναι σωστός, γιατί ο καθένας μας έχει την δική του άποψη για το πώς θα ήθελε να είναι η ζωή του. Για να καταλάβουμε τι μας γεμίζει και τι μας κάνει ευτυχισμένους, πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε την αξία μας. Κα για να ανακαλύψουμε την αξία μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε να προσφέρουμε στους γύρω μας και στην κοινωνία μας: το ταλέντο μας, τις ικανότητές μας, τις δεξιότητές μας, τη σκέψη μας.

Ο πιο καλός τρόπος να ανακαλύψουμε τι αξίζουμε, είναι να βάζουμε στόχους στη ζωή μας και να τους πετυχαίνουμε. Τότε, όχι μόνο ανεβαίνουμε στα μάτια των άλλων, αλλά και στα δικά μας. Μπορεί να υπάρχουν αποτυχίες και αναποδιές σε αυτή μας την προσπάθεια, αλλά η επιτυχία είναι αναπόφευκτη για όσους αρνούνται να τα παρατήσουν.

Όλη αυτή η προσπάθεια και τα επιτεύγματα μάς χαρίζουν εσωτερική δύναμη, μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε πιο ενεργοί, να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και σεβασμό προς τον εαυτό μας και το επίπεδο ζωής που έχουμε απολαμβάνουμε. Γιατί μόλις συνειδητοποιήσουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να χαράξουμε το δικό μας δρόμο στη ζωή, να αντιμετωπίσουμε τα κακόβουλα σχόλια και να οδηγηθούμε προς την ολοκλήρωσή μας ως άτομα.

Άρα με το να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε, βρίσκουμε δύναμη και ισορροπία μέσα μας, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη αγάπη για τους άλλους, αφού νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας και δεν βλέπουμε τους άλλους ανταγωνιστικά ή με ανασφάλεια. Ανακαλύπτουμε καλύτερα τι μας αρέσει στη ζωή και τι δεν μας ικανοποιεί και ζούμε μια ζωή κάνοντας αυτό που μας γεμίζει. Και τέλος, μαθαίνουμε να πετυχαίνουμε πράγματα, που σημαίνει ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία, με αποτέλεσμα να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να είμαστε πιο εστιασμένοι στις χαρές της ζωής.

Με λίγα λόγια, το να βάζουμε και να πετυχαίνουμε στόχους, ίσως είναι το κλειδί για μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή, για την οποία όμως πρέπει να παλέψουμε, να ιδρώσουμε, να επιμείνουμε και τέλος να κερδίσουμε.

Φωτό από:vastateparksstaff / (CC BY 2.0)

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates