Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 μέθοδοι που θα αυξήσουν τη νοημοσύνη του σκύλου σας!

Ο σκύλος είναι ένα ζώο με πολύ αυξημένη τη συναισθηματική του νοημοσύνη, αλλά και το IQ! Βλέπουμε αρκετά σκυλιά να εκπαιδεύονται, να κάνουν τρικ, να δείχνουν την προσωπικότητά τους σε όλη τους την έκταση!

Υπάρχουν τρόποι να αυξήσουμε τη νοημοσύνη του σκύλου μας, ειδικά αν τους «προπονήσουμε» από μικρή ηλικία! Όσο είναι κουτάβι, έχει περισσότερα αντανακλαστικά και απορροφά τις πληροφορίες σαν σφουγγάρι! Ακόμα όμως κι αν το σκυλί σας έχει μεγαλώσει, πάντα έχει περιθώρια να εξελιχθεί! Ακολουθήστε τις εξής συμβουλές!

  1. Αφήστε το να περπατήσει και να τρέξει σε ποικίλες επιφάνειες! Δοκιμάστε από χαλιά, γρασίδι, και τσιμέντο, μέχρι ξύλο, άμμο, χαλίκι, πλακάκια κ.α.
  2. Δώστε του διαφορετικά παιχνίδια για να απασχοληθεί: όχι μόνο μπάλες! Μπορείτε να δοκιμάσετε μαλακά χνουδωτά παιχνίδια, παιχνίδια που βγάζουν ήχους, χαρτί, μεταλλικά σκεύη κ.α.. Φυσικά ΠΑΝΤΑ με την επίβλεψή σας!
  3. Δώστε του διαβατήριο για όλους τους χώρους του σπιτιού! Στην κουζίνα, στα υπνοδωμάτια, στην αποθήκη, στην αυλή, στην ταράτσα!
  4. Αφήστε το να φάει σε τόσους διαφορετικούς χώρους: όχι μόνο στο κλουβί του ή το σκυλόσπιτό του, αλλά στο καθιστικό, στην αυλή, στο μπαλκόνι κ.α..
  5. Κοινωνικοποιήστε το με περισσότερα άτομα: παιδιά, μωρά, ψηλούς και κοντούς ανθρώπους, ηλικιωμένους σε καροτσάκι ή με μπαστούνι, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα κτλ.
  6. Δώστε του προκλήσεις: καλέστε το να ανέβει ψηλά σκαλιά, να τρέξει μακριά κυνηγώντας μια μπάλα, εξερευνήσει ένα χάρτινο κουτί κτλ.
  7. Βάλτε του φαγητό και νερό μέσα σε διαφορετικά σκεύη: με έντονα χρώματα, λευκά, από πλαστικό, μέταλλο, γυαλί κτλ.
  8. Κοινωνικοποιήστε το με άλλα σκυλιά: διαφορετικές ράτσες και ηλικίες, πάντα υπό περιορισμό και έλεγχο.
  9. Κρύψτε την τροφή του ή το παιχνίδι του και αφήστε το να την ανακαλύψει μόνο του!
  10. Διδάξτε του τρικ, με την επιβράβευση λιχουδιών!

Δοκιμάζοντας όλους τους παραπάνω τρόπους, επεκτείνετε τις δυνατότητες του σκυλιού σας, φέρνοντάς το κοντά σε διαφορετικά ερεθίσματα, ανακαλύπτοντας όλες τις εκφάνσεις του ήχου, της αφής, της όρασης! Καλή επιτυχία!

Φωτό από:m01229/(CC BY 2.0)

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates