Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 συνήθεις τακτικές που καταστρέφουν το κουτάβι σας

 

Εάν είστε νέοι σκυλομπαμπάδες και σκυλομαμάδες, το πιο πιθανό είναι να του φέρεστε υπερπροστατευτικά! Λάθος! Ορισμένες τακτικές σας προκαλούν περισσότερη ζημιά στο κουτάβι σας παρά όφελος! Εάν λοιπόν ακολουθείτε κάποια από τις παρακάτω συμπεριφορές, σας ενημερώνουμε πως πρέπει να αλλάξετε ρότα!

  1. Το απομονώνετε στο σπίτι! Δεν το παίρνετε ποτέ μαζί σας σε βόλτες και εκδρομές και προσπαθείτε να το προστατεύσετε από όλους τους εξωτερικούς κινδύνους, κλείνοντάς το σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι ένα μη κοινωνικοποιημένο σκυλί.
  2.  

  3. Όταν φοβάται από έντονους θορύβους ή κόσμο, το παίρνετε αγκαλιά και το χαϊδεύετε. Έτσι όμως του επιβεβαιώνετε το φόβο.
  4.  

  5. Του επιτρέπετε να γαυγίζει ασταμάτητα, με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή θα βαρεθεί και θα σταματήσει. Έτσι του δίνετε την εντύπωση ότι αυτό έχει τον έλεγχο, όχι εσείς.
  6.  

  7. Του επιτρέπετε να σας δαγκώνει πάνω στο παιχνίδι. Από τα πιο βασικά λάθη. Αρχίστε να του τονίζετε με σταθερή φωνή πως είναι «κακό», από σήμερα κιόλας! Ειδικά οι μεγάλες ράτσες, αν δεν μάθουν πως είναι κακό να δαγκώνουν από μικρή ηλικία, όταν μεγαλώσουν θα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, καθώς εκείνα θα το βλέπουν για παιχνίδι!
  8.  

  9. Δεν το αφήνετε να πλησιάζει άλλα σκυλιά. Καταστρέφετε την κοινωνικοποίησή του ξανά!
  10.  

  11. Δεν το επιβλέπετε όταν παίζει με παιδιά. Τα παιδιά όμως δεν έχουν πάντα συναίσθηση του τι κάνουν και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.
  12.  

  13. Του δίνετε να τρώει από το φαγητό σας αντί να το ταΐζετε ξηρά τροφή. Έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες επιβάρυνσης του μεταβολισμού του αλλά και της στοματικής υγιεινής του.
  14.  

  15. Δεν το μαλώνετε που κάνει την ανάγκη του όπου θέλει. Το ζήτημα «τουαλέτα» χρειάζεται εκπαίδευση, και πρέπει να είστε αυστηροί!
  16.  

  17. Δεν του θέτετε όρια και δεν του χαλάτε χατίρι σε τίποτα: μεγαλώνετε ένα κακομαθημένο σκύλο!
  18.  

  19. Δεν το βγάζετε τις απαιτούμενες βόλτες για να μην λερωθεί. Προτιμάτε δηλαδή να κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι σας και να χάσει όλη τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης, προκειμένου να αποφύγετε άλλο ένα πλύσιμο.

 

Φωτό από: Joseph Vasquez/(CC BY 2.0)

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates