Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Β’ εθνική στην Εθνική Ελλάδας!

Ο Πέτρος Μάνταλος της ΑΕΚ, κλήθηκε στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, σβήνοντας μια μαύρη διετία για την Ένωση που την έβρισκε να μην έχει ποδοσφαιριστή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τα τελευταία 2 χρόνια. Τελευταίος της εκπρόσωπος ο Γρηγόρης Μάκος, που αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα στο EURO του 2012.
Με την κλήση του Μάνταλου στην Εθνική, πολλοί είπαν πως αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή από ομάδα της δεύτερης εθνικής (εκεί αγωνίζεται η ΑΕΚ) που θα φορέσει τα γαλανόλευκα σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Αυτό δεν είναι αληθές, καθώς η ίδια ιστορία έχει επαναληφθεί άλλες 3 φορές στο παρελθόν.
Στην ίδια κατηγορία με τον Μάνταλο, ήταν ο Αλέξης Αλεξανδρής 23 χρόνια πριν, την εποχή που αγωνιζόταν με την Βέροια στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Κλήθηκε στην εθνική τον Μάρτιο του 1991, λίγους μήνες πριν μεταγραφεί στην ΑΕΚ, με προπονητή τον Αντώνη Γεωργιάδη. Ο αγώνας ήταν φιλικός, με αντίπαλο το Μαρόκο και για την ιστορία είχε λήξει 0-0. Ο Αλεξανδρής, έπαιξε για την Εθνική από το 1991 ως το 2002, συμμετέχοντας σε 42 αγώνες καταφέρνοντας να σκοράρει 10 γκολ.
Το 1977, ο Τάσος Στράντζαλης της Δόξας Δράμας θα δει τον Αλκέτα Παναγούλια να τον εμπιστεύεται στην Εθνική για αγώνα με την Τσεχοσλοβακία που βρήκε την Ελλάδα ηττημένη με 4-3, με τον Στράντζαλη να αγωνίζεται ως βασικός. Επιτελικός μέσος, με δημιουργικά στοιχεία στο παιχνίδι του πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Δόξα και τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, συνοδεύει σίγουρα η ερώτηση «τι θα γινόταν αν… ;». Στο «αν» βάλτε έναν αστερίσκο στο γεγονός πως είχε υπογράψει με την ΑΕΚ το 1977, ωστόσο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, κάποιοι άνθρωποι μετέφεραν στον τότε πρόεδρο της ομάδας Λουκά Μπάρλο, πως ο ποδοσφαιριστής πάσχει από λευχαιμία, με αποτέλεσμα η μεταγραφή να μην πραγματοποιηθεί ποτέ. Αντίστοιχη περίπτωση με τον Στράντζαλη και ο Καλογερόπουλος του Πιερικού σε έναν αγώνα με την Μάλτα το 1975.
Τελευταίος σε αυτή την Λίστα ο Μπάμπης Ξανθόπουλος του Ηρακλή, που κλήθηκε στην Εθνική το 1981 και πάλι από τον Αλκέτα Παναγούλια. Η διαφορά με τους Μάνταλο, Στράντζαλη και Αλεξανδρή, έγκειται στο ότι ο Ξανθόπουλος αποτελούσε ήδη μέλος της Εθνικής ομάδας, πριν κληθεί ως ποδοσφαιριστής του Ηρακλή που ήταν για μια χρονιά στην Β’ Εθνική. Έπαιξε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1980 ως αμυντικός και συνολικά με την Εθνική έδωσε 27 αγώνες.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates