Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΜΑΜΑΔΕΣ-ΙΩΑΝΝΑ ΕΛ ΣΟΚΑΡΥ-ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Βαφτίζεται ο δούλος του Θεού! Μικρά μυστικά για την οργάνωση της βάφτισης.

Ανεξάρτητα από το πόσο θρήσκοι είμαστε, η βάφτιση του παιδιού μας αποτελεί μια σημαντική στιγμή για την οικογένεια.

Δε χρειάζεται να πανικοβληθείτε, εάν οργανωθείτε σωστά και αναθέσετε αρμοδιότητες και εργασίες όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Δεν έχει σημασία πόσο φαντασμαγορική ή απλή θα την κάνετε. Έχοντας περάσει πρόσφατα τον Γολγοθά προετοιμασίας της βάφτισης, υπάρχουν ορισμένα σημεία που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Η βάφτιση είναι σίγουρα μια ταλαιπωρία για το μικρό σας. Πάρτε το απόφαση και κάντε υπομονή μέχρι να τελειώσει η τελετή.

  • Την προηγούμενη μέρα καλό θα ήταν να περάσετε κάποια ωρα με τον/την νονο/ά ώστε να συνηθίσει λίγο το μωρό σας την παρουσία του, ιδίως αν δεν είναι ήδη κάποιος πολύ κοντινός του άνθρωπος.

  • Εάν θηλάζετε, φροντίστε να φοράτε κάτι που θα σας δώσει τη δυνατότητα να θηλάσετε εύκολα το παιδάκι σας που σίγουρα με τον κόσμο και την ταλαιπωρία θα θέλει να χαλαρώσει και να ηρεμήσει στο στήθος σας.

  • Δείτε ποιο κοντινό σας άτομο με το οποίο κάθεται το μωρό σας θα είναι αυτό που θα αναλάβει να κρατάει το μωρό όταν χρειαστεί.

  • Θυμηθείτε να βάλετε στην τσάντα του μωρού τα απαραίτητα, πάνες, μωρομάντηλα, μια πετσετούλα, το νερό του (εάν πίνει νερό), κανένα παιχνιδάκι, μια αλλαξιά ρούχα για κάθε ενδεχόμενο, κάτι φαγώσιμο, ένα σεντονάκι ή κουβερτούλα (εξαρτάται από την εποχή της βάφτισης)

  • Φροντίστε να αναλάβει το ζαχαροπλαστείο να σας φέρει τα γλυκά στην εκκλησία για να μην αγχωθείτε για το ποιος θα το κάνει. Εάν δεν είναι εφικτό, αναθέστε σε κάποιο φίλο ή συγγενή να το αναλάβει.

  • Δείτε εκ των προτέρων ποιος θα μοιράσει τα μαρτυρικά και συμφωνήστε το. Δεν είναι καθόλου ωραίο να κυνηγάτε εκείνη την ώρα κοριτσάκια που ενώ δε θέλουν αναγκάζονται να μοιράζουν μαρτυρικά ή μπομπονιέρες.

  • Όποιος τελικά αναλάβει πείτε του να ξεκινήσει νωρίς. Πολλές φορές κοντεύει να τελειώσει η βάφτιση και ο κόσμος δεν έχει προλάβει να πάρει τα μαρτυρικά.

  • Δείτε εκ των προτέρων και αναθέστε σε συγγενείς ή φίλους να μαζεύουν τα δώρα και να τα βάζουν στο αυτοκίνητό σας ή αυτό των παππούδων. Το ίδιο ισχύει και με το στολισμό που ενδεχομένως έχετε και θέλετε να κρατήσετε, με ό,τι γλυκά ή μπομπονιέρες περισσέψουν.

  • Εάν έχετε τραπέζι μετά μην αργήσετε να πάτε. Έχετε σίγουρα υπάρξει καλεσμένοι σε κάποια βάφτιση ή γάμο που κουραστήκατε να περιμένετε τους οικοδεσπότες.

  • Εάν οι μπομπονιέρες που επιλέξατε δεν είναι αυστηρά παιδικές μπορείτε, εάν θέλετε, να υπολογίσετε τα παιδάκια που θα έρθουν και να πάρετε μικρά δωράκια για όλα που θα τους δώσουν ακόμα μεγαλύτερη χαρά.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα μυστικά που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη και ανώδυνη για όλους τη διαδικασία. Σίγουρα δεν θα μπορέσετε να ικανοποιήσετε τα γούστα και τις προτιμήσεις όλων των καλεσμένων σας.

Ο καθένας επιλέγει αυτό που εξυπηρετεί και ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία και στην οικογένειά του. Το σημαντικό είναι να ζήσετε την τελετή και να χαίρεστε το παιδάκι σας.

Φωτό από: George M. Groutas / (CC BY 2.0)

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates