Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ -ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αύγουστος στην Αθήνα…

Έννοιες που δεν συνδέονται μοιάζουν να είναι αυτές οι δύο, αλλά οι περισσότεροι φίλαθλοι έχουν να μοιραστούν μια ιστορία που συνδέει τον Αύγουστο με ένα αθλητικό γεγονός, είτε μικρότερης, είτε μεγαλύτερης σημασίας.

Είτε επίτηδες, δηλαδή μικρό διάλειμμα διακοπών για «απόδραση» στο γήπεδο, είτε κατ’ ανάγκη. Λόγω δουλειάς, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, λόγω ερωτικής απογοήτευσης και άδοξου τέλους διακοπών.

Πέραν του ποδοσφαίρου, ο Αύγουστος στην Αθήνα είναι περίεργος αλλά ταυτόχρονα και ωραίος. Αντιλαμβάνεσαι πως ζεις σε μια πόλη που δεν ξέρεις καλά. Αντιλαμβάνεσαι πως οι δρόμοι δεν είναι τόσο μικροί όσο νόμιζες, αλλά φαίνονται μικροί όταν είναι γεμάτοι με αυτοκίνητα.

Βλέπεις μια πόλη πολύ πιο ανθρώπινη, με περισσότερη ευγένεια, με περισσότερη ηρεμία και με πιο ήρεμο κόσμο. Βλέπεις ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια πόλη με εσένα είτε από επιλογή, είτε από ανάγκη και την ζουν στο έπακρο. Όσο κι αν η δουλειά σε έχει φέρει πίσω στην Αθήνα, ξέρεις πως οι ρυθμοί είναι σχεδόν απίθανο να προσεγγίσουν αυτούς των χειμερινών η φθινοπωρινών μηνών.

Η ζέστη είναι εκείνη που σε δυσκολεύει όσο τίποτα, βέβαια, γεγονός που είναι αδύνατο να παραλείψουμε.

Πολλά εστιατόρια είναι κλειστά, αλλά σε εκείνα που είναι ανοικτά έχεις την ευκαιρία να πας σαν να το έχεις κλείσει μόνο για τον εαυτό σου. Βλέπεις τουρίστες που είναι Αύγουστο στην Αθήνα και μπορεί να δουν μια πόλη που δεν έχει φανταστεί ούτε ο πιο πιστός κάτοικός της.

Δεν βαριέσαι ποτέ να κάνεις τίποτα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα ικανό να σε κρατήσει σπίτι. Δεν υπάρχει το άλλοθι της κίνησης, της πολυκοσμίας, της έλλειψης διάθεσης. Είσαι στην Αθήνα τη στιγμή που οι περισσότεροι αναλώνονται σε μπάνια και εύγευστα κοκτέιλ σε κάποια παραλία.

Οι άνθρωποι είναι όλοι πιο όμορφοι. Πιο μαυρισμένοι, συνήθως αδυνατισμένοι και πάντοτε πιο χαλαροί.

Αν αυτό συνδυαστεί με το ποδόσφαιρο και σε οδηγήσει στο γήπεδο, επίσης το βλέπεις με έναν ωραιότερο τρόπο από ό,τι συνήθως.

Διότι είναι η πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς, διότι οι ελπίδες είναι υπαρκτές, διότι η βελτίωση με την πάροδο του χρόνου είναι δεδομένη σε κάθε περίπτωση. Και τραγικός να είσαι σε αυτό το παιχνίδι, ξέρεις ότι θα βελτιωθείς ασχέτως αν η βελτίωση σε κάνει απλώς κακό.

Μήπως τελικά να μείνουμε στην Αθήνα;

Φωτό από: Harvey Barrison/ (CC BY-SA 2.0)

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates