Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέσσερις τρόποι για να έχεις μια υπέροχη Δευτέρα!

Η Δευτέρα δεν ήταν ποτέ αγαπημένη ημέρα, αφού σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εβδομάδας, συνήθως γεμάτη με άγχος, κούραση και δουλειές. Μέχρι και τη δίαιτα, την αναβάλουμε για Δευτέρα. Η αλήθεια είναι όμως ότι με την κατάλληλη προετοιμασία, η Δευτέρα μπορεί να αποδειχθεί σε μία υπέροχη ημέρα και να γίνει η αρχή μιας εποικοδομητικής εβδομάδας.

  1. Χρησιμοποίησε το Σαββατοκύριακο ως εφαλτήριο

Αν χειριστείς σωστά τον χρόνο που έχεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα μπορέσεις να έχεις μια παραγωγική Δευτέρα και κατά συνέπεια εβδομάδα. Ό,τι κι αν έχεις κανονίσει λοιπόν, είναι σημαντικό να ιεραρχήσεις τις προτεραιότητες της εβδομάδας, ώστε να μην μαζευτούν το βράδυ της Κυριακής. Επίσης, είναι καλό να μείνεις πιστός ή πιστή στο πρόγραμμά σου, όπως για παράδειγμα να κοιμηθείς οκτώ ώρες όπως κάθε βράδυ, και φυσικά να χαλαρώσεις. Το κλειδί για να κυλήσει η εβδομάδα χαλαρά είναι ο προγραμματισμός – από τα ψώνια και το γυμναστήριο μέχρι το σίδερο των ρούχων και την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

  1. Η γυμναστική είναι απαραίτητη

Η Γκρέτσεν Ρούμπιν, συγγραφέας του βιβλίου The Happiness Project, εκδόσεις Πατάκης, προτείνει μια πολύ καλή ιδέα: να γυμνάζεσαι πάντα τη Δευτέρα. Το να ξεκινάς την εβδομάδα σου, έχοντας ολοκληρώσει ήδη μια προπόνηση, θα βοηθήσει τον οργανισμό να ανακτήσει ενέργεια και εσένα να υιοθετήσεις μια πιο θετική στάση.

  1. Αντιμετώπισε πρώτα τις δυσκολίες

Όταν πας στη δουλειά, προτίμησε να ασχοληθείς με ένα project που η ολοκλήρωσή του θα σε ανακουφίσει. Γνωρίζοντας ότι ήσουν αρκετά παραγωγικός ή παραγωγική μέσα στην εβδομάδα, έχεις περισσότερη έμπνευση και εμπιστοσύνη για να έχεις μια καλή εβδομάδα.

  1. Κοιμήσου καλά

Ο επαρκής αλλά και ποιοτικός ύπνος είναι το άλφα και το ωμέγα για να ξεκινήσει σωστά η εβδομάδα σου. Κοιμήσου όσο πραγματικά χρειάζεσαι, έτσι ώστε όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι σου να έχεις τη ζωντάνια να αδράξεις την ημέρα.

Φωτό από: Lake Mead NRA Public Affairs / (CC BY-SA 2.0)

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates