Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
VIDEO-ΒΑΣΩ ΦΑΤΟΥΡΟΥ-ΧΤΙΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΜΕ ΠΑΘΟΣ

Χτίσε το μέλλον σου με Πάθος… αλλά ΚΑΙ με σκληρή δουλειά. (VIDEO)

Να μια ομιλία TEDx, από την Eunice Hii, που αφορά τη νέα γενιά και τη συμβουλή «Ακολούθησε το πάθος σου»! Μετά από έρευνα της Γιουνίς, οι νέοι της εποχής μας έχουμε χαρακτηριστεί ως οι χειρότεροι όλων των εποχών, ίσως επειδή τελικά ακολουθήσαμε… το πάθος μας! Δημιουργήσαμε το Facebook και το Twitter, διεκδικώντας μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την ποιότητα της ζωής μας, όμως η τακτική μας αυτή δεν παίρνει υψηλή βαθμολογία από τους μεγαλύτερους! Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, κατά πόσο είναι δυνατό, να ακολουθήσει κανείς το πάθος του και να βγει κάτι καλό;

Το πάθος από μόνο του είναι μια κινητήρια δύναμη, ικανή να ανοίγει στα δύο δρόμους που αρχικά ήταν αδιάβατοι. Από την άλλη, καμιά φορά, ή μάλλον τις περισσότερες φορές, «δεν τρώγεται το πάθος», πράγμα που σημαίνει πως πρέπει εκτός από το να διασκεδάσουμε, να βγάλουμε λεφτά για να επιβιώσουμε. Στο μυαλό των νέων λοιπόν, που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι σημαντικό στη ζωή τους και να χτίσουν το μέλλον τους, επικρατεί ένα δίλημμα: να ακολουθήσω το πάθος μου παλεύοντας την αβεβαιότητα ή να ακολουθήσω ένα πιο συμβατικό αλλά επικερδές επάγγελμα και να αφήσω για αργότερα την ενασχόλησή μου με όμορφα πράγματα; Η απάντηση εδώ, για τους γενναίους, είναι: μην αρκεστείς σε τίποτα λιγότερο από αυτό που σου αρέσει να κάνεις.

Παρόλο που η γενιά μας ακολούθησε το πάθος της, χαρακτηρίστηκε τεμπέλα. Υπάρχουν όμως τρόποι να διεκδικήσουμε ένα μέλλον γεμάτο χρώμα, ασχολούμενοι με ό,τι μας γεμίζει, εάν κρατήσουμε στο μυαλό μας τους ακόλουθους 4 κανόνες:

  1. Ακολούθησε το πάθος σου, αλλά δούλεψε σκληρά για αυτό: Εξελίξου, μείωσε τις ατέλειές σου, ξεχώρισε δουλεύοντας, κοπιάζοντας, προκαλώντας τον εαυτό σου να γίνεται καλύτερος!

  2. Ακολούθησε το πάθος σου ακόμα κι αν δεν ξέρεις ακόμα ποιο είναι αυτό: Και πώς επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο; Μην στερείσαι ευκαιρίες να ανακαλύπτεις τι σου αρέσει. Πρόσφατα επισκέφτηκα το σπίτι μιας φίλης μου. Στο σαλόνι ήταν κρεμασμένες μερικές χριστιανικές εικόνες, τις οποίες θαύμασα για την τέχνη τους, καθώς ήταν ωραιότερες και από μερικές τοιχογραφίες εκκλησιών! Έμαθα λοιπόν ότι είναι ζωγραφισμένες στο χέρι από τη μητέρα της, η οποία στα 40 της ανακάλυψε την κλίση της στην αγιογραφία – ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί καν με το να ζωγραφίσει κάτι πρόχειρο σε ένα λευκό χαρτί!

  3. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις το χόμπι σου δουλειά σου! Η Γιουνίς, μας λέει το παράδειγμά της: συνάντησε μια εκπληκτική επιπλοποιό για να της μιλήσει για τη δουλειά της και τελικά εκείνη αφέθηκε να της μιλάει για ώρες… για άλογα – για το πραγματικό της πάθος!

  4. Συνειδητοποίησε πως το πάθος είναι προνόμιο! Και θα το καταλάβεις αυτό σκεπτόμενος πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κανένα δικό τους ενδιαφέρον και είναι χλιαρά διακείμενοι σε τόσα πράγματα που εσένα μπορούν να σε ανεβάσουν στον ουρανό!

Χρησιμοποίησε λοιπόν το πάθος σου σωστά! Με δουλειά και εκτίμηση σε αυτό που αγαπάς, θα καταφέρεις να παράξεις διαμάντια και να τα παρουσιάσεις σε όσους εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τη γενιά μας… τεμπέλα!

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates