Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ιόνιο Πέλαγος! Ένα Λούνα Παρκ για ιστιοπλόους!

Το Ιόνιο είναι το τέλειο μέρος για διακοπές με ιστιοπλοϊκό! Ο καιρός είναι ήπιος, κάθε απόγευμα σηκώνεται ένας μαλακός μαΐστρος για να κάνετε και λίγο ιστιοπλοΐα, ενώ υπάρχουν δεκάδες νησάκια και λιμανάκια για να δέσετε με ασφάλεια! Αυτοί, κατά τη γνώμη μας, είναι μερικοί από τους πιο όμορφους προορισμούς!

Μεγανήσι
Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Νυδρί της Λευκάδας, ακριβώς απέναντι από το θρυλικό Σκορπιό του Ωνάση και πλέον του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλε. Το Μεγανήσι είναι ένα καταπράσινο νησάκι, με απίστευτο φυσικό κάλος, όρμους σαν φιόρδ και υπέροχες παραλίες με άμμο ή βότσαλα, που σε προκαλούν να βουτήξεις. Μπορείτε να δέσετε στον Αθερινό ή στο κεντρικό λιμάνι στο Βαθύ, εκτός κι αν προτιμάτε να μείνετε αρόδο σε κάποιο ειδυλλιακό όρμο! Μην ξεχάσετε να περάσετε και από τη σπηλιά του Παπανικολή, του θρυλικού υποβρυχίου του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το οποίο είχε και ένα κρησφύγετο σε κάθε νησί του Ιονίου!

Καστός
Ένα μικρό νησάκι, με δαντελωτές ακτές, γεμάτο ελαιώνες και ένα μεγάλο, φιλόξενο όρμο, όπου όλα τα ιστιοπλοϊκά δένουν σε ντάνες, το ένα δίπλα στο άλλο! Η Καστός, με τα πέτρινα σπιτάκια του οικισμού, έχει μόλις 50 μόνιμους κατοίκους, που το καλοκαίρι λόγω επισκεπτών και τουριστών αυξάνονται σημαντικά.

Αρκούδι και Άτοκος
Δεν είναι λιμάνια, αλλά βραχονησίδες στις οποίες μπορείτε να δέσετε στα βράχια και να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα, σμαραγδένια νερά τους. Είναι τόσο καθαρά που μπορεί να βλέπεις το βυθό αλλά το βάθος να είναι 25 μέτρα. Μια εμπειρία που πραγματικά αξίζει να ζήσετε!

Κιόνι – Ιθάκη
Η Ιθάκη είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη ομορφιά και γαλήνη, η οποία ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο στο μαγευτικό Κιόνι! Είναι ένα μικρό λιμάνι στη βορειανατολική πλευρά του νησιού, αμέσως μετά τις Φρίκες κατεβαίνοντας. Είναι διατηρητέος οικισμός, γεμάτος σπιτάκια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, αφού είναι ένα από τα ελάχιστα χωριά που άντεξαν τη δύναμη των καταστροφικών σεισμών που συγκλόνισαν τα Επτάνησα. Γύρω- γύρω έχει πανέμορφες μικρές παραλίες για κολύμπι και βραχάκια για βουτιές, ενώ σήμα κατατεθέν είναι οι 3 πεσμένοι ανεμόμυλοι στη είσοδο του κόλπου. Ίσως ένα από τα ομορφότερα λιμανάκια του Ιονίου.

Φισκάρδο – Κεφαλονιά

Το Φισκάρδο βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Κεφαλονιάς, απέναντι από την Ιθάκη. Είναι ένα κοσμοπολίτικο λιμάνι, με αρκετή κίνηση, επώνυμους με πανάκριβα γιοτ (που καταγράφεται στα μείον του), αλλά η ομορφιά του είναι τόσο συναρπαστική, που θα σας αποζημιώσει. Αρχοντικός αέρας, διατηρητέα σπιτάκια στα χρώματα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Ιονίου, γραφικά σοκάκια και αξιόλογα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ. Είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε!

Άσσος – Κεφαλονιά
Βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Κεφαλονιάς, κοντά στην πασίγνωστη παραλία του Μύρτου. Δεν έχει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του Φισκάρδου, αλλά η φυσική του ομορφιά είναι εξαιρετική. Μια μικρή καταπράσινη χερσόνησος, επάνω στην οποία υψώνεται το βενετσιάνικο κάστρο. Πεύκα, κυπαρίσσια, καταγάλανα νερά, δηλαδή κλασικό σκηνικό του Ιονίου πελάγους, καθιστούν την Άσσο το πλέον ειδυλλιακό λιμανάκι για χαλαρωτικές διακοπές. Αν δεν θέλετε να κάνετε το γύρο του νησιού με το σκάφος, μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από το Φισκάρδο και να συνδυάσετε την εκδρομή σας με μια βουτιά στο Μύρτο!

Παξοί
Ένας πράσινος και τυρκουάζ “επιπλέων” παράδεισος! Μοναδικοί όρμοι με θαλάσσιες σπηλιές, εξωτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και παραδοσιακοί οικισμοί που δένουν αρμονικά με τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Ο Γάιος με το νησάκι του Αγίου Νικολάου, η Λάκκα στο βόριο τμήμα του νησιού, ο Λόγγος, το Μογγονήσι είναι πανέμορφοι κόλποι και παραλίες που καθιστούν τους Παξούς έναν από τους κορυφαίους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς του Ιονίου και όχι μόνο!

Καλές διακοπές!

Φωτό από: nizz7/ (CC BY-NC-ND 2.0)

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates