Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
οκ-2troxous2

Γνωρίζοντας νέους τόπους πάνω σε δύο ρόδες…

Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά η διαδρομή… Έτσι κάθε ταξίδι, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον ανάλογα με τον τρόπο που θα το ζήσουμε! Το ταξίδι πάνω στους 2 τροχούς όμως, έχει μια παντελώς μοναδική αίσθηση!

Ιδέες λοιπόν για ταξίδια δίτροχα, υπάρχουν πολλές! Ανάλογα με την κατηγορία των τροχών σας βέβαια!

Περιπέτεια πάνω σε ποδήλατο!

Η βόλτα, η εκδρομή ή το ταξίδι πάνω σε ποδήλατο επαναφέρει την αθωότητά μας και ένα ρομαντισμό από παλιά, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από τον οικολογικό χαρακτήρα της μα και τη σωματική ευεξία! Τα τελευταία χρόνια η μετακίνηση αλλά και η εκδρομή με ποδήλατο έχουν γίνει μόδα ξανά στην Ελλάδα, αποφορτίζοντας την κίνηση στους δρόμους και μειώνοντας τη μόλυνση της ατμόσφαιρας!

Γιατί να προτιμήσω ποδήλατο;

  1. Γιατί μετατρέπεσαι αυτομάτως σε τουρίστα και όχι σε αγχωμένο οδηγό

  2. Γιατί μπορείς να κάνεις βόλτα σε καλντερίμια και στενοσόκακα

  3. Γιατί παράλληλα γυμνάζεις το σώμα σου και το πνεύμα σου, ενώ εξερευνείς μέρη

  4. Γιατί είναι οικολογικό μέσο, δεν αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες, οπότε μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τη διαδρομή, χωρίς ρύπους!

  5. Γιατί μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια!

Η πόλη μας, η Αθήνα, έχει τελείως διαφορετική εικόνα όταν την επισκέπτεσαι ως ποδηλάτης και ειδικά όταν έχεις για παρέα σου άλλους πενήντα ποδηλάτες!

  • Υπάρχουν ποδηλατικές οργανώσεις που διοργανώνουν τέτοιες ποδηλατικές εκδρομές στην Αθήνα, αλλά και σε επαρχίες, όπως: Εκδρομή στην Εύβοια, στα Λουτρά Ελένης, σε Μέθανα – Πόρο κ.α.. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.filoi-podilatou.gr/

  • Επίσης εάν βρεθείτε Παρασκευή βράδυ στο Θησείο με το ποδήλατό σας, θα βρείτε εκεί και άλλους ποδηλάτες! Κανονίστε το μέσα από τη σελίδα του “Freeday – Ποδηλάτες” στο Facebook.

  • Οι ΠοδηλάτΙΣΣες είναι σύλλογος που οργανώνει βόλτες στην πόλη και εκτός αυτής!

  • Και τέλος, οι Φίλοι του Ποδηλάτου, με το σύνθημα «τα πιο όμορφα ταξίδια γίνονται με τις δικές μας δυνάμεις», κανονίζουν εκδρομές στα όρη και στα βουνά!

ExtraInfo: Το μεγαλύτερο ποδηλατοδρόμιο της Ελλάδος το καμαρώνει η Λαμία! Χωριά και μέρη που ανακαλύπτεις άνετα με ποδήλατο, χάρη στους ασφαλείς ποδηλατοδρόμους είναι σε: Καρδίτσα, Βόλο, Λάρισα, Κω και Μεσολόγγι! Στο εξωτερικό, θα χαρείς με τη σχεδόν αποκλειστική χρήση του ποδηλάτου ως μέσου ειδικά στην Ολλανδία, αλλά και στη Γαλλία (περισσότερες πληροφορίες εδώ: discoverfrance.com, visitbelgium.com)

Αδρεναλίνη και Εξερεύνηση!

Οι μηχανόβιοι ταξιδιώτες είναι εκλεκτικοί, φανατικοί και πάντα οργανωμένοι! Είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να κλειστούν σε αμάξωμα και που ζουν για την ταχύτητα!

Γιατί να κάνω το γύρο του κόσμου, πχ με μια … KTM ADVENTURE;

  1. Γιατί θα νιώσεις κυρίαρχος του δρόμου, καθώς προσπερνάς τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στη συμφόρηση αλλά και στις στροφές «φουρκέτες»

  2. Γιατί είναι μια εμπειρία που αν δεν τη ζήσεις δεν μπορείς να αντιληφθείς τη μαγεία της

  3. Γιατί η αδρεναλίνη κάνει και την πιο μικρή βόλτα περιπέτεια

  4. Γιατί μαθαίνεις να είσαι προσεκτικός για να εξασφαλίσεις την ασφάλειά σου

  5. Γιατί λατρεύεις τις μηχανές!

Τα ταξίδια με μοτοσυκλέτα είναι πάντα οργανωμένα, καθώς καλύπτουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις και θέλουν προσοχή σε θέματα ασφάλειας! Οι φίλοι μηχανόβιοι έχουν φτιάξει συλλόγους και μέσω forum οργανώνουν εκδρομές όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό!

Εκτός από αυτή την επιλογή, έχουν στη διάθεσή τους ταξιδιωτικά πακέτα από ταξιδιωτικά πρακτορεία, που είναι υπεύθυνα για οργανωμένα ταξίδια πάνω σε μοτοσυκλέτα, όπως:

  • Κυριακάτικη βόλτα στην ορεινή Χαλκιδική

  • Ημερήσια βόλτα με τη μηχανή σε Πετροκέρασα, Ζαγκλιβέρι, Σοχό

  • 3ημέρες στα δάση της Ροδόπης στη Βουλγαρία

  • 7 ημέρες Τρανσυλβανία,

  • 11 ημέρες σε Κωνσταντινούπολη, Ανατολία, Καππαδοκία και παράλια Μ. Ασίας

  • 9 ημέρες σε δάση, βουνά, ποτάμια / ορεινούς δρόμους σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.moto-tours.gr/

Σε κάθε περίπτωση το κράνος και η ειδική στολή που απορροφά κραδασμούς, καθώς η μελέτη των καιρικών συνθηκών, επιβάλλονται για τους λάτρεις αυτού του είδους εκδρομών, προτού πατήσουν το γκάζι για ταξίδι! Και φυσικά, στις μεγάλες διαδρομές, επιβάλλονται διαλείμματα για stretching και χαλάρωση της έντασης από την ετοιμότητα των αντανακλαστικών!

Σημείωση: Εάν προσθέσουμε λίγες ρόδες παραπάνω, μπορούμε να εξερευνήσουμε και άλλους τόπους: Μην αμελήσετε να ανακαλύψετε κολπίσκους πάνω σε θαλάσσια ποδήλατα, ή ρομαντικά δρομάκια πάνω σε μια ιπποτική άμαξα!…

Φωτό από: www.sxc.hu

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates