Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 εκπληκτικά πράγματα που δεν γνωρίζεις για τις πολικές αρκούδες

Οι πολικές αρκούδες είναι εξαιρετικά ζώα κι έχουν ανάγκη την κινητοποίησή μας ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή που απειλεί την επιβίωσή τους. Ας μάθουμε λοιπόν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ξέραμε για αυτά τα υπέροχα ζώα.

  1. Η γούνα τους είναι see through

Όποιο παιδί και να ρωτήσεις τι χρώμα έχει μία πολική αρκούδα, θα σου πει άσπρο, αλλά στην πραγματικότητα είναι διάφανη. Το χρώμα προκύπτει από το ορατό φως, μιας και το δέρμα της πολικής αρκούδας είναι μαύρο. Στους ζωολογικούς κήπους, οι πολικές αρκούδες φαίνονται συχνά να έχουν ένα κιτρινωπό ή πράσινο χρώμα. Το κίτρινο οφείλεται συχνά στις ακαθαρσίες και το πράσινο από τα φύκια που μπορεί να αναπτυχθούν στη γούνα τους, όταν βρίσκονται σε αφύσικα ζεστό και υγρό περιβάλλον.

  1. Δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη

Σε αντίθεση με πολλά από τα ξαδέρφια τους νοτιότερα, οι πολικές αρκούδες δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη το χειμώνα. Μια μητέρα πολική αρκούδα χρησιμοποιεί ένα κρησφύγετο για να γεννήσει και να μεγαλώσει τα μικρά της (συνήθως μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου). Για αυτή την περίοδο, οι μαμάδες πολικές αρκούδες υιοθετούν μία συμπεριφορά που μοιάζει με αυτή της χειμερίας νάρκης – όπως αποχή από το φαγητό και το νερό.

  1. Είναι πολύ μικρές όταν γεννιούνται

Δύσκολο να το πιστέψεις αλλά τα μωρά πολικές αρκούδες είναι πολύ μικρά. Η μητέρα τα κρατάει στο κρησφύγετο μέχρι να φτάσουν τα 10 με 15 κιλά. Τα αρσενικά χρειάζονται 8 έως 14 χρόνια για να φτάσουν στο ενήλικο μέγεθός τους και τα θηλυκά φτάνουν σε πλήρες μέγεθος γύρω στα 5 με 6 έτη.

  1. Μπορούν να περάσουν ημέρες και εβδομάδες χωρίς να φάνε τίποτα

Για να προσαρμοστούν σε ένα περιβάλλον που δεν έχει πάντα άφθονο φαγητό, οι πολικές αρκούδες ξέρουν πώς να χειρίζονται την πείνα. Αν μία αρκούδα δεν καταφέρει να πιάσει κάτι μέσα σε δέκα μέρες για να φάει, ο μεταβολισμός της θα επιβραδύνει μέχρι να βρει το επόμενο γεύμα της.

  1. Μπορούν να μυρίσουν το φαγητό τους από 20 μίλια μακριά

Οι πολικές αρκούδες έχουν υπερβολικά αυξημένη όσφρηση όταν έρχεται η ώρα να ανιχνεύσουν το επόμενο θήραμά τους. Η αρκούδα μπορεί να εντοπίσει μία φώκια στον πάγο μέχρι και 32 χιλιόμετρα μακριά και να μυρίσει την αναπνοή της, ακόμα και μισό μίλι μακριά.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates