Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Γερόλυκοι» αστέρες

Η εμφάνιση του Σκοτ Πάρκερ την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον της Λίβερπουλ, εξέπληξε θετικά και τον τελευταίο άνθρωπο που αμφισβητούσε τις δυνατότητες του διεθνούς μέσου της Τότεναμ.Ο πολύπειρος Άγγλος παίκτης, διανύει αισίως το 32ο έτος της ηλικίας του και η καταξίωση άργησε να έρθει για εκείνον. Ως καταξίωση, ορίζεται η σοβαρή υποψηφιότητά του να ηγηθεί της εθνικής ομάδας της χώρας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού.

Λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας του Τζων Τέρι, το περιβραχιόνιο έφυγε από το μπράτσο του και ο Πάρκερ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ και τον Στήβεν Τζέραρντ.

Ο Πάρκερ, όμως, δεν είναι η μοναδική περίπτωση την τελευταία 15ετία που έστω και στη δύση της καριέρας του απέδειξε την αξία του. Από το πρόσφατο παρελθόν, ξεχωρίζει αναμφίβολα η περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος στα πρώτα 10 χρόνια της καριέρας του είχε έφεση στο σκοράρισμα μεν, αλλά σε ομάδες περιορισμένης δυναμικότητας όπως η Τζένοα και η Σαραγόσα.

Το 2009, ο Ζοζέ Μουρίνιο τον εμπιστεύθηκε στην Ίντερ και εκείνος συνετέλεσε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ σκοράροντας, μάλιστα, δις στον τελικό της διοργάνωσης. Έκτοτε η καριέρα του συνεχίζεται στο Μιλάνο, αλλά οι τραυματισμοί και η ηλικία του (33) περιόρισαν κάπως την αγωνιστική του αξία.

Αντίστοιχη περίπτωση με αυτή του Μιλίτο είναι εκείνη του Τέντι Σέρινχαμ, η καριέρα του οποίου ολοκληρώθηκε το 2008 έπειτα από 25 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Παρά το γεγονός πως θεωρήθηκε ένας εκ των μεγαλύτερων Βρετανών ποδοσφαιριστών της προπερασμένης δεκαετίας, οι τίτλοι και η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε σε μεγάλη ηλικία. Η καριέρα του χαρακτηρίστηκε από πολλές αντιθέσεις, καθώς αγωνίστηκε στη Μίλγουολ για οκτώ χρόνια πριν αγωνιστεί σε Νότινχαμ Φόρεστ και Τότεναμ (με την οποία αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ).

Όντας 33 ετών και μην έχοντας κατακτήσει κανέναν τίτλο στην Αγγλία δεν μπορούσε να απορρίψει την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η κορύφωση της καριέρας του, ήταν η ισοφάριση στον τελικό της Βαρκελώνης το 1999, όπου άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, υπάρχει ένα τρανταχτό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης που δεν είναι άλλο από τον Σίνιτσα Γκόγκιτς. Ο Σερβοκύπριος επιθετικός, μετά από πολυετή καριέρα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση, μετακόμισε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό σε ηλικία 34 ετών. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» θα τον θυμούνται για τις μεγάλες του εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λίγκ και για το γκολ του εναντίον της Γιουβέντους το 1999 που λίγο έλειψε να στείλει τον Ολυμπιακό στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Για τους συγκεκριμένους παίκτες, αν και η δικαίωση άργησε, εντέλει ήρθε.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates