Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
TOUKOUTIOU

Τα 5 πρώτα βήματα για να νιώσεις …«του κουτιού».

Δε χρειάζεται να πούμε ότι ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να εξελίσσεται. Η εξέλιξη, ειδικά στα έτη που ζούμε, έχει γίνει έννοια «κολλητή» με τα επαγγελματικά ζητήματα. Παρόλα αυτά, η εξέλιξη της προσωπικότητας, είναι πιο σημαντική και δεν είναι ιδεολόγημα, ούτε «ρομαντισμός». Πολύ απλά, την προσωπικότητά σου θα στείλεις …για δουλειά! Εξέλιξη και ανανέωση πάνε μαζί. Ας δούμε μερικούς τρόπους.

  1. Διεύρυνε τον κύκλο των ανθρώπων σου προσεκτικά, χωρίς να χάνεις «βάθος».

Από τις πιο σωστές «κλισαρισμένες» κουβέντες που έχω ακούσει και με τη μορφή συμβουλών, είναι ότι «στο τέλος μένουν οι άνθρωποι». Αυτό, δε σημαίνει ότι πρέπει να πας κοντά σε ανθρώπους από φόβο. Παραδείγματος χάρη, προσπάθησε να εμβαθύνεις τις σχέσεις σου με ανθρώπους που είχες μέχρι χθες, τυπικές σχέσεις. Η ελεύθερη επικοινωνία σου με ανθρώπους θα σου δημιουργήσει νέες παραστάσεις. Ανθρώπινες. Βέβαια, ο σκοπός δεν είναι να πεις «όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα». Η επιδίωξη βαθύτερης επικοινωνίας με ανθρώπους που πιστεύεις ότι έχουν «υγεία» μέσα τους, σε κάνουν να νιώθεις «καινούριος».

  1. Σταμάτα να είσαι «θαμώνας».

Ανάγκη από σταθερές, έχουμε όλοι. Υπάρχουν πράγματα τα οποία δε γίνεται να τα αλλάξουμε, πολύ απλά γιατί δε θέλουμε. Ωστόσο, αν βρίσκεσαι σε περίοδο που «βαριέσαι τον εαυτό σου», οφείλεις να ανανεώσεις πράγματα που θεωρείς βαρετά και τα κάνεις ο ίδιος. Οι έξοδοί μας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής μας. Δοκίμασε να αλλάξεις τα καθιερωμένα «στέκια» που έχεις. Η πρώτη φορά, είναι στα πάντα, το δύσκολο κομμάτι.

  1. Για…party σου.

«Ανακάλυψες την Αμερική…σιγά την πρωτοτυπία». Στόχος είναι να νιώθουμε καλύτερα. Τα περισσότερα προβλήματα (ευτυχώς) έχουν τη λύση δίπλα τους. Party, δε σημαίνει μόνο διασκέδαση και κόσμος. Σημαίνει ότι θα καλέσεις τον κόσμο που θέλεις εσύ. Σημαίνει επίσης, πως η μνήμη σου, θα «μαρτυρήσει» ποιούς θεωρείς κομμάτια της ζωής σου. Πέρα από αυτό, αναλαμβάνεις μια ευθύνη που η «πλάκα» του party, δε σ’ αφήνει να τη δεις. Κάνεις ό,τι καλύτερο γίνεται για να δείξεις σε αυτόν τον κόσμο πως έκανε πολύ καλά που ήρθε να γιορτάσει μαζί σου. Τέτοιες περιπτώσεις, που μας κάνουν αυθόρμητους στο να βγάζουμε τα καράτια μας, είναι εκείνες που μας κάνουν να νιώθουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που νιώθαμε ότι ήμασταν χθες.

  1. Κάνω καθαριότητα…στη ζωή μου.

Το «καινούριο» δεν είναι απαραίτητα καλό. Όπως επίσης, δε σημαίνει ότι για να ανανεωθείς πρέπει να τα βάλεις με τις «αντίκες» και με ό,τι σου έχει δώσει το δικαίωμα να μπορείς να επιδιώκεις αναζωογόνηση. Από την άλλη, είναι κάτι διαφορετικό η «αντίκα» από τα συσσωρευμένα αντικείμενα που δεν έχεις ιδέα γιατί υπάρχουν και γιατί τα κρατάς. Σωστά μάντεψες…Για ανθρώπους κάνουμε λόγο. Για τον λόγο ότι οι άνθρωποι δεν είναι αντικείμενα, οφείλεις να κάνεις ένα «ξεσκαρτάρισμα». Άνθρωποι «τοξικοί» -για σένα- που σου προκαλούν κάτι ανάμεσα από θυμό και από στεναχώρια, καλό είναι να τους απομακρύνεις. Δε γίνεται να θέλεις να νιώσεις άφθαρτος και να ζεις δίπλα στη φθορά.

  1. Να έρχεσαι σε επαφή με τη φύση.

Μια βόλτα στη θάλασσα καθώς ο καιρός ανοίγει, μια εκδρομή σε δάσος ή και μέχρι το Αττικό Πάρκο, θα είναι εξορμήσεις ικανές να σε πείσουν να τις…ξανακάνεις. Ο φυσικός κόσμος έχει έναν θεάρεστο τρόπο να ανανεώνεται και αυτή του η ικανότητα, είναι «μεταδοτική». Το να είσαι συχνά κοντά σε ρυάκια, θάλασσες, δέντρα, βουνά και καθαρό αέρα, θα σε κάνει να σκεφτείς με πιο καθαρά και το άγχος θα κάνει αρκετά μέτρα πίσω. Το σημαντικό, είναι να το κάνεις συστηματικά. Να είσαι, νέος…από συνήθεια.

Φωτό από: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates