Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΟΚANTRIKESSINITHIES3

Μικρές, καθημερινές αντρικές συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία.

Όλοι προσπαθούμε να προσέχουμε τον εαυτό μας και την υγεία μας. Με γυμναστήριο, τρέξιμο ή ποδήλατο, χαλάρωση, ψυχαγωγία, καλή διατροφή. Υπάρχουν όμως κάποιες καθημερινές, αντρικές συνήθειες οι οποίες ούτε καν περνάει από το μυαλό μας ότι μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Ποια συχνά λάθη κάνουν οι άντρες και υπονομεύουν την υγείας τους;

Καταναλώνουν πολύ αλκοόλ

Καρδιολογικά προβλήματα, γαστρίτιδες, ηπατοπάθειες και άλλες ασθένειες σχετίζονται άμεσα με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Το αλκοόλ όχι μόνο επηρεάζει μακροχρόνια την υγεία αλλά θέτει άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή σας και οδηγεί γρήγορα σε παχυσαρκία. Για να προστατεύσετε την υγεία σας, καλό είναι να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο και σύμφωνα με τις προτεινόμενες ποσότητες από τους γιατρούς.

Αποφεύγουν τους γιατρούς

Έρευνες έχουν δείξει ότι άντρες έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να επισκεφτούν το γιατρό σε σύγκριση με τις γυναίκες, παρά το γεγονός ότι έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής και περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο. Μπορεί οι επισκέψεις στο γιατρό να μην είναι μια ευχάριστη εμπειρία αλλά η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει κατά πολύ τα ποσοστά ίασης. Για αυτό σταματήστε να εθελοτυφλείτε και επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε κάποια συμπτώματα.

Έχουν υπερβολικό άγχος

Μπορεί οι άντρες και οι γυναίκες να βιώνουν το ίδιο εργασιακό άγχος αλλά οι άντρες έχουν 4πλάσιες πιθανότητες να λείψουν από τη δουλειά τους εξαιτίας του εργασιακού στρες και 2πλάσιες πιθανότητες να στραφούν στο αλκοόλ για να το ξεπεράσουν. Επειδή το εργασιακό στρες είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην κατάθλιψη, τα καρδιολογικά προβλήματα και το εγκεφαλικό, είναι ζωτικής σημασίας να το καταπολεμήσετε και να χαλαρώσετε. Είτε μιλώντας στον προϊστάμενό σας, είτε αλλάζοντας εργασία, είτε αναζητώντας βοήθεια σε κάποιον ειδικό.

Τρώνε πολύ fast food

Με τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας και τη γενικότερη μείωση του επιπέδου της ζωής μας, καταλήγουμε να τρεφόμαστε με πρόχειρο φαγητό και μάλιστα αμφιβόλου ποιότητας. Πρωταθλητές σε αυτό το ανθυγιεινό σπορ φυσικά είναι οι άντρες. Το μέσο fast food γεύμα όμως, περιέχει πάνω από τις μισές θερμίδες που οι επιστήμονες προτείνουν για την καθημερινή μας διατροφή και τεράστιες ποσότητες αλατιού, οπότε φανταστείτε πόσο κακό κάνετε στην υγεία σας. Καλύτερα να κόψετε τα πολλά fast food και να αρχίσετε να παίρνετε ταπεράκι με καλομαγειρεμένο, σπιτικό φαγητό.

Βάζουν το laptop στα πόδια τους

Πολλοί άντρες έχουν την κακιά συνήθεια να βάζουν το laptop στα πόδια τους για αρκετή ώρα, παίζοντας παιχνίδια, στοίχημα, poker, χαζολογώντας στο Facebook κτλ.

Το laptop όμως είναι μια μεγάλη πηγή θερμότητας και έρευνες έδειξαν ότι η ζέστη στην βουβωνική χώρα επηρεάζει τη γονιμότητα του σπέρματος. Το σπέρμα αναπτύσσεται καλύτερα σε ψυχρό περιβάλλον για αυτό αν θέλετε να γίνετε κάποια μέρα πατέρας, καλύτερα να αφήσετε το Laptop.

Δεν πλένουν καλά τα χέρια τους μετά την τουαλέτα

Σύμφωνα με μια μελέτη της American Society for Microbiology ένας στους 3 άντρες δεν πλένει τα χέρια του. Επιπλέον, άλλες έρευνες έδειξαν ότι και από αυτούς που τα πλένουν μόνο το 30% χρησιμοποιεί σαπούνι. Το να μην πλένετε τα χέρια σας όμως είναι ο ευκολότερος τρόπος να μεταδοθούν τα μικρόβια και τα βακτηρίδια. Για αυτό αν θέλετε να προστατεύσετε την υγεία σας, πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν βγείτε από το μπάνιο.

Δεν βάζουν αντηλιακό

Μπορεί η τρύπα του όζοντος να μεγαλώνει και τ ποσοστά του καρκίνου του δέρματος να αυξάνονται συνεχώς, οι έρευνες όμως έδειξαν ότι λίγοι άνθρωποι βάζουν συστηματικά αντηλιακό, με τους άντρες να κατέχουν τα πρωτεία. Είναι όμως σημαντικό να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από την ηλιακή ακτινοβολία γιατί τα πράγματα έχουν γίνει επικίνδυνα.

Δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους

Σύμφωνα με μια έρευνα της American Dental Association, μόνο το 66% των αντρών βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο ή περισσότερες φορές την ημέρα σε σχέση με το 86% των γυναικών. Και αυτά στην Αμερική που έχουν μια ελαφριά ψύχωση με τα δόντια, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται στην Ελλάδα. Αλλά η παράλειψη της φροντίδας των δοντιών δεν κάνει κακό μόνο στα δόντια και τα ούλα. Οι έρευνες έδειξαν ότι η ουλίτιδα συνδέεται με καρδιαγγειακά προβλήματα, στυτική δυσλειτουργία και άνοια.

Φωτό από: www.sxc.hu

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates