Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η yoga όπως δεν την έχετε φανταστεί

Οφείλω να ομολογήσω ότι για χρόνια είχα μια αρνητική στάση απέναντι στη yoga. Τη θεωρούσα κάπως βαρετή και μονότονη. Έπρεπε να βρεθώ κρεμασμένη ανάποδα και να λιώσω στους 40 βαθμούς Κελσίου, για να αλλάξω γνώμη.

Unnata Aerial Yoga ή σε ελεύθερη μετάφραση, Ενάερια Yoga.

Χρειάστηκαν μόνο δύο ασκήσεις για να καταλάβω ότι η εναέρια yoga γίνεται πραγματικά στον αέρα και είναι άκρως συναρπαστική. Πρόκειται για έναν νέο σχετικα τύπο yoga που συνδυάζει τη φιλοσοφία της κλασσικής με τις τεχνικές ενός ακροβάτη που ίπταται στον αέρα.

Στα σανσκριτικά η λέξη Unnata σημαίνει ανύψωση τόσο σωματική όσο και πνευματική. Αιώρηση, ανάποδες κωλοτούμπες, ισορροπία, όλα με τη βοήθεια μιας αιώρας από μαλακό αλλά ανθεκτικό υλικό, αποτελούν τις βασικές ασκήσεις της Unnata Aerial Yoga.

Στην περιγραφή μοιάζει με παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα είναι σκληρή γυμναστική. Θα ιδρώσεις, θα νιώσεις κάθε μυ να σφίγγει, το κορμί σου να ξεδιπλώνεται, να μακραίνει και να κερδίζει πόντους ευλυγισίας.

Παράλληλα όμως θα νιώσεις ελευθερία, χαλάρωση αλλά και ικανοποίηση που κατάφερες να εκτελέσεις τις ασκήσεις. Εγώ τουλάχιστον έτσι ένιωσα, κλείνοντας πίσω μου την πόρτα του στούντιο.

HotYoga

Ομολογώ ότι η λέξη hot με φόβισε και φανταζόμουν μια αίθουσα σαν σάουνα ή σαν μια καυτή ημέρα του Ιουλίου.

Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει φυσικά. Σε πλημμυρίζει μια γλυκιά ζέστη και μετά από τα πρώτα δέκα λεπτά ο οργανισμός συνηθίζει στις νέες συνθήκες. Το σώμα αποκτά ελαστικότητα και δέχεται τα ευεργετικά οφέλη του ατμού.

Παράλληλα, οι ασκήσεις γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές με αποτέλεσμα όσο πιο συχνά κάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα δείτε αποτελέσματα. Γράμμωση, απώλεια βάρους, κάψιμο λίπος, αποσυμπίεση των αρθρώσεων και πνευματική ισορροπία. Σας συμβουλεύω όμως να μην είστε βιαστικοί και να απολαύσετε στο έπακρον το κάθε μάθημα.

Μπορείς να βρεις πληροφορίες για την Unnata Aerial Yoga στο http://www.swaha.gr/aerial-yoga.html και για τη HotYoga στο http://www.hot-yoga.gr/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates