Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παύλος Σταθάκης, πρώην χορευτής σύγχρονου χορού, ιδιοκτήτης Hip Cafe

Ποια είναι για σένα η απόλυτη έκφραση ευτυχίας;
Νομίζω ότι το πιο σημαντικό για να είσαι ευτυχισμένος είναι να κάνεις πράγματα τα οποία σε γεμίζουν πραγματικά και που τα έχεις επιλέξει ο ίδιος χωρίς να στα έχει επιβάλλει κανένας.

Η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας ή έρχεται από εξωτερικούς παράγοντες;
Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και το πώς βλέπουμε εμείς τα πράγματα στη ζωή. Μπορεί κάτι το οποίο εγώ βλέπω όμορφο για κάποιον άλλον να είναι άσχημο, είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Εξαρτάται και από τη γενικότερη στάση που κρατάς στη ζωή. Αν βλέπεις τα πράγματα θετικά, σε βοηθάει να είσαι χαρούμενος κι ευτυχισμένος. Παρόλα αυτά υπάρχουν κι εξωτερικοί παράγοντες, τους οποίους μπορεί να μην τους έχεις προβλέψει. Για παράδειγμα η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή το να σε πάρει ο άνθρωπός σου και να σου πει ότι σε σκέφτεται.

Είσαι αποφασισμένος να δίνεις ευκαιρίες στον εαυτό σου να ζει ευτυχισμένα;
Ναι νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι αυτό παλεύουμε. Υπάρχουν βέβαια και στιγμές που κάνουμε βουτιά στο κενό και εκεί είναι που πρέπει να παλέψουμε για να το αποφύγουμε όλο αυτό και να αρχίσουμε και πάλι να ζούμε.

Εάν δεν υπήρχε κριτική ή έπαινος, τι θα ήσουν σήμερα;
Το ίδιο θα ήμουν. Επηρεαζόμουν από τους άλλους σε πολύ μικρή ηλικία αλλά πολύ σύντομα αποφάσισα να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου χωρίς να με επηρεάζει η κρίση, η κριτική, οι εξωτερικοί παράγοντες είτε αυτοί είναι φίλοι, ή οικογένεια. Θεωρώ ότι έτσι χτίζονται και οι πραγματικές σχέσεις των ανθρώπων. Με το να κάνεις πράγματα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τους γύρω σου, παρουσιάζεις έναν ψεύτικο χαρακτήρα. Άρα επιλέγεις να κάνεις αυτά που πραγματικά θέλεις κι όποιος θέλει να σε ακολουθήσει σε ακολουθεί στη ζωή σου.

Πρέπει να υποφέρουμε για να γίνουμε σπουδαίοι;
Άνθρωποι όχι. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα παιδείας. Για να γίνουμε σπουδαίοι επαγγελματικά, νομίζω ναι. Πρέπει να πονέσεις και να θυσιάσεις αρκετά πράγματα.

Πώς θέλεις να επηρεάζεις και ποιόν;
Κανέναν. Δεν θέλω να επηρεάζω κάποιον. Ούτως ή άλλως επηρεαζόμαστε από τους γύρω μας. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι ωραίο να το κάνεις συνειδητά και να επιβάλλεις κάτι. Παίρνουμε όμως πράγματα από τους φίλους, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε.

Για ποιο λόγο εργάζεσαι;
Για τα χρήματα (γέλια). Μου αρέσει, είμαι φιλόδοξος. Είναι πολύ ωραίο να γυρνάς σπίτι και να βλέπεις ότι έχεις κάνει μια ανοδική πορεία.

Ποιο είναι το πιο αφελές πράγμα που πίστευες παλιότερα;
Δεν υπάρχει κάτι.

Αν είχες ένα βάθρο, ποιον θα έβαζες επάνω;
Πέντε έξι δικούς μου ανθρώπους και την οικογένειά μου.

Είσαι εξαρτημένος από κάτι θετικό;
Από τη δουλειά. Μου αρέσει και θα έλεγα ότι παρόλο που με βασανίζει ώρες-ώρες, δεν μπορώ να καθίσω σπίτι.

Ποιο μότο, σκεπτικό, νόμο ή παγκόσμια σοφία θα ήθελες να καταργήσεις;
Την πολιτική όπως είναι σήμερα.

Τι θα μάθαινες σε ένα παιδί για το χρήμα;
Ότι είναι κάτι το οποίο σε διευκολύνει σε αρκετά πράγματα όπως η υγεία, σε βοηθάει όσον αφορά το σπίτι ή το φαγητό σου, και ικανοποιεί πολλά θέλω αλλά δεν είναι το μόνο.

Τι προσπαθείς να ανακαλύψεις;
Το μόνο που προσπαθώ να ανακαλύψω είναι πως να γίνομαι καλύτερος σε όλα και να μην κάνω τα ίδια λάθη.

Ποια πράσινη καθημερινή συνήθεια ακολουθείς για το καλό όλων;
Κάνω ανακύκλωση. Έχω δυο κάδους στο σπίτι μου και ανακυκλώνω και το γυαλί που χρησιμοποιώ στο μαγαζί. Είμαι πολύ προσεκτικός όταν βρίσκομαι σε εξωτερικό χώρο, δεν θα πετάξω τίποτα αλλά θα τα βάλω όλα μέσα στην τσάντα μου.

Για τι πράγμα είσαι ευγνώμων;
Θα ακουστώ κοινότυπος αλλά είμαι ευγνώμων για το οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσα. Αν και παλαιότερα δεν το καταλάβαινα, μέσα από συζητήσεις με άλλους ανθρώπους, συνειδητοποίησα ότι η οικογενειακή γαλήνη είναι κάτι πολύ σπάνιο και ήμουν πολύ τυχερός που το είχα.

Μπορείς να συγχωρείς;
Ναι. Συγχωρώ πολύ εύκολα και πολύ σπάνια κρατάω κακίες. Αν φτάσω σε αυτό το σημείο έχω απορρίψει τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε επιεικείς με τους ανθρώπους και δεν μου αρέσει να φέρνω τον άλλον σε δύσκολη θέση.

Tι σου δίνει χαρά;
Προσπαθώ να αντλώ χαρά από την κάθε στιγμή. Βρίσκω ικανοποίηση σε καθετί που επιλέγω να κάνω, γι’ αυτό και θέλω να το κάνω καλά. Ακόμη και το κρεβάτι μου να στρώσω θα σταθώ σε μια γωνιά να το θαυμάσω. (γέλια)

Γιατί βρίσκεσαι σε αυτό τον κόσμο;
Αυτή είναι η ζωή. Ερχόμαστε και φεύγουμε, οπότε τον λόγο τον δημιουργούμε εμείς.

Τι συμβουλή θα έδινες, αν είχες την ευκαιρία, στο νεότερο εαυτό σου;
Μέχρι κάποια ηλικία επηρεαζόμουν πάρα πολύ, αλλά γύρω στα είκοσι σταμάτησα. Θεωρώ ότι μου πήρε πολύ και θα ήθελα να το είχα κάνει πιο νωρίς, στην αρχή της εφηβείας μου.

Ερωτηματολόγιο: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates