Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελένη Πέτα, τραγουδίστρια

Ποια είναι για σένα η απόλυτη έκφραση ευτυχίας;
Δε νομίζω ότι υπάρχει απόλυτη ευτυχία για να είμαι ειλικρινής. Για μένα το σημαντικό είναι εγώ η ίδια και οι άνθρωποι που αγαπώ. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου να έχουν την υγεία τους, να είναι γεροί. Η υγεία για μένα –όσο κι αν ακούγεται κοινότυπο- είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πράγμα. Από εκεί και πέρα η ευτυχία είναι κάποιες δόσεις, κάποιες στιγμές, πιστεύω ότι δεν είναι μια συνεχόμενη κατάσταση.

Η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας ή έρχεται από εξωτερικούς παράγοντες;
Νομίζω κυρίως από μέσα μας. Έχει να κάνει με το τι άνθρωπος είσαι, ποια είναι τα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο, πόσο ουσιαστικά και ειλικρινά είναι. Απλά οι ευχάριστες στιγμές που μπορεί να συμβαίνουν, τα δώρα που λέω εγώ, μπορεί να έρχονται από έξω, από εκεί που δεν το περιμένεις, είτε στη δουλειά σου, είτε σε κάτι προσωπικό, είναι τα πράγματα που δεν κυνηγάς. Αυτά εγώ τα ονομάζω δώρα ζωής. Αυτά μπορούν να σου δώσουν τις στιγμές της ευτυχίας. Όλα όμως αυτά, ακόμα κι αυτά που έρχονται, νομίζω ότι τα προκαλείς εσύ ο ίδιος, εξαρτάται από το τι θέλεις και τι πιστεύεις ότι σε κάνει ευτυχισμένο στη ζωή σου.

Είσαι αποφασισμένος να δίνεις ευκαιρίες στον εαυτό σου να ζει ευτυχισμένα;
Δεν το βλέπω τόσο αναλυτικά για να είμαι ειλικρινής. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες που δίνω στον εαυτό μου. Θέλω να είμαι ευτυχισμένη και χαρούμενη και θα ήθελα να ήταν μια μόνιμη κατάσταση αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι ουτοπικό. Αλλά σαφώς και θέλω τις ευκαιρίες. Άλλωστε τόσο στη δουλειά μου όσο και στα προσωπικά μου οι επιλογές που κάνω είναι κατά βάση γιατί θέλω να είμαι εγώ ευτυχισμένη και χαρούμενη. Άρα βεβαίως εγώ δημιουργώ τις προϋποθέσεις.

Εάν δεν υπήρχε κριτική ή έπαινος, τι θα ήσουν σήμερα;
Η κριτική σαφώς και παίζει ρόλο, εφόσον προέρχεται από ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εμένα και σε κάνει καλύτερο. Εννοείται ότι που και που ένας έπαινος για αυτά που κάνεις σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις. Αλλά όχι ότι αυτά με χαρακτηρίζουν και με δημιούργησαν.

Πρέπει να υποφέρουμε για να γίνουμε σπουδαίοι;
Ο άνθρωπος έτσι κι αλλιώς υποφέρει και υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι υποφέρουν πολλοί περισσότερο από κάποιους άλλους. Αυτοί πιστεύω ότι μαθαίνουν και πολλά περισσότερα πράγματα στη ζωή, η οποία είναι έτσι κι αλλιώς πολύ σύντομη. Δε νομίζω ότι πρέπει κάποιος να υποφέρει. Αλλά αυτό είναι μέσα στη ζωή.

Πώς θέλεις να επηρεάζεις και ποιόν;
Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που δίνω συμβουλές ούτε και θέλω να επηρεάζω. Στη δουλειά μου όμως με τις επιλογές που κάνω θέλω να επηρεάζω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους έτσι ώστε να μπαίνουν σε μια άλλη διαδικασία σκέψης, να αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα. Γι’ αυτό άλλωστε κινούμαι και με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσα να κινούμαι πιο επιδερμικά έχοντας άλλους στόχους. Αλλά πάντοτε οι στόχοι μου είναι πιο ουσιαστικοί και σαφώς δεν το κάνω μόνο για μένα αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκέφτομαι κι εγώ. Ή αν θες να βρω ανθρώπους οι οποίοι δεν σκέφτονται όπως εγώ αλλά να καταφέρω να τους επηρεάσω.

Για ποιο λόγο εργάζεσαι;
Καταρχήν για βιοποριστικούς λόγους όπως όλος ο κόσμος. Από την άλλη όμως έχω και μια πιο “χομπίστικη” νοοτροπία όσον αφορά τη δουλειά μου. Δεν είμαι άνθρωπος που θέλω να κάνω υποχωρήσεις χωρίς λόγο, θέλω να κάνω τα πράγματα έτσι όπως τα νιώθω και να τα ευχαριστιέμαι πρωτίστως εγώ. Αυτό φέρνει πολλές φορές δυσκολίες. Άλλες φορές μεγαλύτερες, άλλες μικρότερες αλλά μπορεί να δώσει και στιγμές ευτυχίας. Γι’ αυτό και επέλεξα το τραγούδι.

Ποιο είναι το πιο αφελές πράγμα που πίστευες παλιότερα;
Είχα μια πιο ρομαντική αντίληψη για τον χώρο που επέλεξα να εργαστώ. Δεν περίμενα ότι θα ήταν κάτι τόσο σκληρό και δύσκολο.

Αν είχες ένα βάθρο, ποιον θα έβαζες επάνω;
Τη μητέρα μου, η οποία είναι ένας άνθρωπος που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ στη ζωή του και αντέχει, είναι εκεί και παλεύει. Το να τα βγάζεις πέρα με τη ζωή σου, όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή είναι το σημαντικότερο πράγμα.

Είσαι εξαρτημένος από κάτι θετικό;
Όχι. Παλιά ήμουν εξαρτημένη από τα γλυκά αλλά το πολέμησα κι αυτό. Γενικά δεν μου αρέσουν οι εξαρτήσεις καθόλου.

Ποιο μότο, σκεπτικό, νόμο ή παγκόσμια σοφία θα ήθελες να καταργήσεις;
Με ενοχλεί ενίοτε το ανθρώπινο σκεπτικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι θα μάθαινες σε ένα παιδί για το χρήμα;
Ότι το χρήμα είναι κάτι το οποίο δεν έχει καμία σημασία. Είναι κάτι απαραίτητο για να έχουμε τα προς το ζην και όσο εύκολα μπορεί να βρεθεί στα χέρια μας, τόσο εύκολα μπορεί και να φύγει.

Τι προσπαθείς να ανακαλύψεις;
Δεν προσπαθώ να ανακαλύψω κάτι. Γενικά παίρνω τη ζωή μου όπως έρχεται. Δεν θέλω να εμβαθύνω ιδιαίτερα. Νομίζω έχω μια καλή στάση ως προς τη ζωή μου. Παίρνω τα πράγματα όπως μου δίνονται και γενικά δεν είμαι άνθρωπος που κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια ή όνειρα.

Ποια πράσινη καθημερινή συνήθεια ακολουθείς για το καλό όλων;
Την ανακύκλωση.

Για τι πράγμα είσαι ευγνώμων;
Είμαι ευγνώμων επειδή μπόρεσα να κάνω αυτό που αγαπώ σαν δουλειά και να ζήσω από αυτό, σε σχέση με άλλους ανθρώπους που βλέπω να κάνουν καταναγκαστικά έργα, υποχρεώνονται να κάνουν δουλειές που δεν τους αρέσουν. Είμαι ευγνώμων για όσα μου έχουν δοθεί μέχρι τώρα είτε στη δουλειά μου είτε σε προσωπικό επίπεδο. Είμαι ευχαριστημένη με τη ζωή μου δεν έχω απωθημένα.

Μπορείς να συγχωρείς;
Εννοείται. Αν έρθει ο μεγαλύτερός μου εχθρός και πει ότι έκανε λάθος θα τον συγχωρήσω αμέσως.

Tι σου δίνει χαρά;
Όταν πάει κάτι καλά στη δουλειά μου, όταν περνάω καλά στη ζωή μου, όταν δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα, το να βγω και μόνη στη γειτονιά μου να πιω έναν καφέ. Απλά πράγματα μου δίνουν χαρά.

Γιατί βρίσκεσαι σε αυτό τον κόσμο;
Δεν το επέλεξα εγώ, με φέρανε. Νομίζω προς το τέλος της ζωής μου θα μπορέσω να το απαντήσω καλύτερα. Αναρωτιέμαι κι εγώ γιατί συμβαίνουν διάφορα πράγματα είτε στην προσωπική μου ζωή είτε στη δουλειά μου. Αλλά την απάντηση την δίνεις όταν ολοκληρώσεις τη ζωή σου.

Τι συμβουλή θα έδινες, αν είχες την ευκαιρία, στο νεότερο εαυτό σου;
Να εμπιστεύομαι απόλυτα το ένστικτό μου.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates