Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
RONALDO

10 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον νέο κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Κριστιάνο Ρονάλντο.

  1. Το πλήρες όνομά του είναι Κριστιάνο Ρονάλντο ντος Σάντος Αβέιρο.

  1. Το όνομα Ρονάλντο το πήρε από τον Ρόναλντ Ρίγκαν, που ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός του πατέρα του. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό και 2 μεγαλύτερες αδερφές.

  1. Στα 15 του είχε συνεχείς ταχυπαλμίες που λίγο έλειψε να τον αναγκάσουν να παρατήσει το ποδόσφαιρο. Έκανε επέμβαση που διόρθωσε το πρόβλημά του.

  1. Ο πατέρας του απεβίωσε το 2005, έπειτα από συνεχείς καταχρήσεις με αλκοόλ. Έκτοτε, δεν πίνει ποτέ.

  1. Είναι ο πρώτος παίκτης όλων των εποχών που καταφέρνει να σκοράρει περισσότερα από 40 γκολ σε δυο συνεχόμενες χρονιές που συμμετείχε σε ένα εκ των πέντε top πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία).

  1. Με την μεταγραφή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρεάλ, έκανε το τότε ρεκόρ δαπάνης για έναν παίκτη (98 εκατομμύρια ευρώ).

  1. Παίζοντας ως μικρός στις ακαδημίες της Νασιονάλ, διεξήχθη αγώνας στον οποίο η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έψαχνε νέους παίκτες. Ο προπονητής ανέφερε πως όποιος ποδοσφαιριστής σκοράρει τα περισσότερα γκολ θα κερδίσει την μεταγραφή. Ο Ρονάλντο και ένας φίλος του είχαν σκοράρει από 3 τέρματα. Ο φίλος του σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά αντί να σκοράρει έδωσε στον Ρονάλντο για να σκοράρει εκείνος. Όταν ο Κριστιάνο τον ρώτησε γιατί, του απάντησε «γιατί είσαι καλύτερος». Και πήγε στην Σπόρτινγκ.

  1. Είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Πορτογαλίας ξεπερνώντας τον θρυλικό Εουσέμπιο, που αποτελεί είδωλό του.

  1. Έχει κατακτήσει 2 φορές την Χρυσή Μπάλα.

  1. Στην καριέρα του, έχει συνολικά 244 γκολ σε 299 ματς.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates