Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΞΑΝΑ-ΜΑΖΙ-ΠΑΟ-ΚΑΙ-ΟΣΦΠ

Ξανά μαζί ΠΑΟ και ΟΣΦΠ!

Η σχετικά κακή χρονιά του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, έφερε τους Πράσινους τέταρτους στον όμιλό τους στην Ευρωλίγκα και μέσω αυτών των αποτελεσμάτων Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης.

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θεωρείται –και όχι άδικα- το κορυφαίο παιχνίδι μπάσκετ που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος στην Ευρώπη. Τόσο λόγω της αναμφίβολης ποιότητας αμφότερων των αντιπάλων, όσο και λόγω της διαχρονικής ποιότητας που υπάρχει και στους δυο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντίπαλοι σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, ωστόσο, είναι μόλις η δεύτερη στην οποία θα αναμετρηθούν στην φάση των ομίλων. Η πρώτη, ήταν την σεζόν 2001-2002,  με τους «Αιώνιους» να αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ και την Ολύμπια Λουμπλιάνας σε μια από τις πιο απρόσμενες εκπλήξεις όλων των εποχών. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ολύμπια Λουμπλιάνας στην τελευταία αγωνιστική των τότε ομίλων και θέλει μόνο την νίκη για να πάει στο Φάιναλ Φορ της Μπολόνια. Όλοι στον Πειραιά θεωρούν την πρόκριση δεδομένη, ωστόσο ο Ολυμπιακός πέφτει θύμα έκπληξης και μένει εκτός συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός πάει στην Μπολόνια ως αουτσάιντερ αλλά εκεί μιλάει η κλάση του Μποντιρόγκα και του Κουτλουάι, αλλά και μια εμβληματική εμφάνιση του Λάζαρου Παπαδόπουλου που δίνει το Ευρωπαϊκό στους Πράσινους.

Πιο πρόσφατη κόντρα των δυο αιωνίων, αυτή του 2009 στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, στον ημιτελικό της διοργάνωσης. εντυπωσιακές ομάδες παρατάσσονται και στους δυο, με τους κύριους εκφραστές των Πράσινων να είναι οι Πέκοβιτς, Διαμαντίδης και Σπανούλης. Για τον Ολυμπιακό, Γκρίρ, Παπαλουκάς και Βούισιτς σηκώνουν το φορτίο με την πρόκριση στον τελικό να κρίνεται από μια αποτυχημένη προσπάθεια του Μπουρούση λίγο πριν την λήξη. Οι πράσινοι επικρατούν και κατακτούν στο τέλος το τρόπαιο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Παλαιότερα, σε δυο διαδοχικές χρονιές σε Σαραγόσα και Τελ Αβίβ το 1994 και το 1995 οι  ερυθρόλευκοι επικρατούν και στις δυο περιπτώσεις, χωρίς να καταφέρουν να πανηγυρίσουν το τρόπαιο του νικητή, καθώς ηττήθηκαν από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπανταλόνα στις συνεχόμενες παρουσίες τους στον τελικό.

Ο φετινός όμιλος, δείχνει ιδιαιτέρως απαιτητικός και πέραν των αιωνίων, δεσπόζει και η παρουσία του πολυνίκη της διοργάνωσης Ζέλικο Ομπράντοβις που βρίσκεται στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ.

Ολες οι ομάδες φορμαρίζονται προς το τέλος της διοργάνωσης, βάση της προετοιμασίας τους από την αρχή της χρονιάς και εκεί ευελπιστεί και ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έτρεχε ένα αήττητο σερί από την αρχή της διοργάνωσης, που σταμάτησε από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ποιος θα χαμογελάσει αυτή την φορά;

Η απάντηση στο παρκέ τις προσεχείς εβδομάδες.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates