Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΡΙΜΠΕΡΙ,-ΡΟΝΑΛΝΤΟ,-ΜΕΣΙ

Ριμπερί, Ρονάλντο, Μέσι.

Τυχαία η σειρά προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Αναφέρομαι βεβαίως στην επικείμενη βράβευση για την χρυσή μπάλα. Δηλαδή του καλύτερου ποδοσφαιριστή ενός ημερολογιακού έτους. Ενός βραβείου που θεσπίστηκε το 1956 και έκτοτε δίνεται κάθε χρόνο.

Το ερώτημα που γεννάται ως προς την ανάδειξη του κορυφαίου είναι αρκετά σημαντικό.

Και νομίζω περικλείεται στο αν η βράβευση ενός κορυφαίου ποδοσφαιριστή είναι ανεξάρτητη η όχι των τίτλων που κατακτά ένας ποδοσφαιριστής.

Με απλά λόγια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου το τελευταίο τρίμηνο. Ο Ριμπερί, έκανε έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο στην περσινή σαιζόν. Αυτός μάλιστα, βρήκε τον Γάλλο στην κορυφή της Γερμανίας, αλλά και της Ευρώπης. Ο Λιονέλ Μέσι, θεωρείται ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ετών, αλλά θα ήταν υπερβολικό να κατακτήσει και φέτος την «Χρυσή Μπάλα», καθώς δεν είναι και στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Πολλοί, ωστόσο, μιλούν για μια ασαφή διαδικασία επιλογής των κορυφαίων. Αυτή, δίνεται μέσω ψηφοφορίας συγκεκριμένων δημοσιογράφων, των Ομοσπονδιακών προπονητών κάθε εθνικής ομάδας, αλλά και τον Αρχηγό κάθε εθνικής ομάδας που είναι εγγεγραμμένη στην λίστα της FIFA.

Ο μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, δήλωσε πως αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιζε στην Μπαρτσελόνα θα σκόραρε 120 γκολ κάθε χρόνο, θέλοντας να πει πως αγωνιζόμενος στην καλύτερη ομάδα θα είχε και περισσότερα γκολ. Ίσως άθελά του, ο Ζόρζε Μέντες λέει μια αλήθεια που ουσιαστικά περιορίζει την δυναμική του βραβείου, υπογραμμίζοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό και όχι ατομικό σπορ.

Ο Μέσι είναι αυτός που είναι, αλλά θα ήταν το ίδιο χωρίς Τσάβι και Ινιέστα;

Ο Ρονάλντο είναι καταπληκτικός, θα ήταν το ίδιο χωρίς Μπέιλ, Τσάμπι Αλόνσο;

Ο Ριμπερί καθοριστικός, αλλά χωρίς Ρόμπεν, Μίλερ και Μαρτίνεθ;

Δύσκολο να προβλέψεις, δύσκολο να αποφασίσεις, ακόμα δυσκολότερο να καταλήξεις…

Εύκολο όμως να πεις απλώς την άποψή σου. Κριστιάνο Ρονάλντο, διότι το αξίζει και λόγω των ρεκόρ που σπα και δημιουργεί στην Ρεάλ Μαδρίδης, αλλά και για την συνολική βελτίωση που παρουσιάζει ως αθλητής τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου.

Η τελική απάντηση στις 13 Ιανουαρίου. 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates