Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
sadasd

Eduardo Briceno και…Γηράσκω αεί …ανοιχτόμυαλος! {VIDEO}

Ο Eduardo Briceno, έχει μια περίεργη ειδικότητα, τουλάχιστον για τη χώρα μας…Είναι ειδικός σύμβουλος σε σχολεία και τους παρέχει νέες μεθόδους διδασκαλίας που θα ανταποκρίνονται καλύτερα στους μαθητές, αλλά και σε κάθε μαθητή ξεχωριστά. Η ομιλία του στο TEDx, μας φέρνει πολύ ευχάριστες ειδήσεις για το πώς μπορούμε να βελτιωθούμε.

Σύμφωνα με νέες έρευνες λοιπόν, το τί πιστεύουμε είναι αυτό που μετράει και μάλιστα κάνει τη διαφορά. Αναφέρει το παράδειγμα ενός νέου που έγινε πρωταθλητής στο σκάκι και είχε τη θέληση να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες στα 21 του χρόνια. Προσπάθησε να μεταφέρει την επιτυχία του στο σκάκι, στις πολεμικές τέχνες και μάλιστα, κατάφερε να γίνει και εκεί πρωταθλητής. «Αν πιστεύουμε στις έμφυτες ικανότητες, θα γίνουμε πολύ ευάλωτοι όταν έρθουν αντίξοες συνθήκες» μεταφέρει ο Briceno επί λέξη τα λόγια του νέου που έμαθε πολεμικές τέχνες στα 21 του σε επίπεδο πρωταθλητή και θεώρησε κλειδί για την επιτυχία του, τις πολλές φορές που απέτυχε να κερδίσει. Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που θεωρούν τις ικανότητες σαν «πακέτο» που το κρατάμε από την αρχή της ζωής μας και άνθρωποι που πιστεύουν ότι αποκτώνται στη ζωή μας. Δηλαδή αυτοί που πιστεύουν στη μάθηση και αυτοί που δεν πιστεύουν και πολύ…

Με λίγα λόγια, αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους της ζωής μας, -όχι μόνο τους επαγγελματικούς- πρέπει να έχουμε ανοικτό μυαλό. Οι σκέψεις, επηρεάζουν συμπεριφορές και εκείνες καθορίζουν αποτελέσματα. Για να μάθεις ο,τιδήποτε καινούριο και να επιτύχεις σε αυτό, χρειάζεται να έχεις πίστη ότι θα το μάθεις. Αν δεν είναι αυτό αισιόδοξη στάση ζωής και μονοπάτι ευτυχίας, τότε τί είναι; «Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της εποχής μας, σχολιάζονταν από «ειδικούς» ως άνθρωποι που δεν έχουν μέλλον. Σαν τον Δαρβίνο, τον Προύστ. Από τον Μότσαρτ μέχρι τον Αινστάιν, αυτοί οι άνθρωποι έχτισαν τις ικανότητές τους.» λέει μεταξύ άλλων ο Brecino.

1. Πρέπει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση μέσα από το να μη φοβόμαστε να χάσουμε. Τα πράγματα, χτίζονται. 2. Η βελτίωση μπορεί να λάβει χώρα και είναι αποδεδειγμένο και επιστημονικά. 3. Να αφηνόμαστε στο χρόνο και να μην αγχωνόμαστε συνεχώς για το αποτέλεσμα. Ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία!

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates