Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΠΟΙΟΙ-STAR-ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ

Ποιοι stars επενδύουν στο internet και τα social media;

Οι σταρ της showbiz έχουν ήδη διαπιστώσει πόσο σημαντικά είναι τα social media και το Internet στην εξάπλωση της φήμης τους και κατ’ επέκταση στην εξέλιξη της καριέρας τους. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι αρκετοί από αυτούς έχουν σημαντική περιουσία, είχε σαν αποτέλεσμα αρκετοί stars να δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον για κάποια πολλά υποσχόμενα start ups.

Γιατί θέλουν να βγάλουν περισσότερα χρήματα; Γιατί «γράφει» καλά στην εικόνα τους η ενασχόληση με πρωτοποριακά πράγματα; Γιατί θέλουν να είναι κομμάτι του the next big thing στο χώρο του Internet και της τεχνολογίας; Όποια κι αν είναι τα κίνητρά τους, σημασία έχει ότι όχι μόνο βοηθούν με τη φήμη τους στην εξάπλωση κάποιων νέων start ups αλλά βάζουν και το χέρι στην τσέπη!

Ashton Kutcher

Ο γνωστός πρώην της Demi Moore έχει παρελθόν με τις εταιρίες τεχνολογία έχοντας επενδύσει από το 2009 στο Skype μέσω ενός επενδυτικού γκρουπ. Στη συνέχεια αγόρασε μετοχές του Foursquare, της εφαρμογής Flipboard, της online υπηρεσίας διακοπών Airbnb και του φοιτητικού social network LAL (Likealittle) που δυστυχώς πήγε άπατο. Άλλες του τοποθετήσεις είναι το social app Path και το ταξιδιωτικό Hipmunk.

Justin Timberlake

Μάλλον κόλλησε το μικρόβιο από τη στιγμή που έπαιξε το ρόλο του Sean Parker (ιδρυτή του Napster και από τους πρώτους επενδυτές του Facebook) στην ταινία The Social Network. Επένδυσε χρήμα και προσωπικό χρόνο στον επανασχεδιασμό του MySpace, χρηματοδότησε το Stipple, ένα site που επιτρέπει στους φωτογράφους να διαθέτουν τις εικόνες τους και στο Miso Media, ένα site με στόχο την αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης μέσω διάφορων νέων εφαρμογών και interactive προγραμμάτων.

Kim Kardashian

Η γνωστή περσόνα (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που λατρεύουν οι γυναίκες, δηλαδή με τα παπούτσια και τα αξεσουάρ. Ίδρυσε το 2007 μαζί με άλλους 3 το Online κατάστημα ShoeDazzle. Η πορεία του δεν ήταν τελικά τόσο εκπληκτική όσο περίμεναν όλοι και πρόσφατα το ShoeDazzle συγχωνεύτηκε με τον μεγάλο του ανταγωνιστή JustFab. Η αξία του ShoeDazzle κάποτε υπολογίζονταν σε $240εκ. ενώ σήμερα είναι κάπου ανάμεσα στα $10-$30 εκ.

Lady Gaga

Η εκκεντρική τραγουδίστρια είναι βασικός μέτοχος του Backplane, ένα ιντερνετικό δίκτυο που έχει στόχο να δημιουργήσει online κοινότητες με ειδικά ενδιαφέροντα, όπως είναι η μουσική και ο αθλητισμός. Επίσης συνεργάστηκε με την εταιρία online παιχνιδιών Zynga στο λανσάρισμα μιας παραλλαγή του Farmville με το όνομα Gagaville, όπου οι χρήστες έπρεπε να ολοκληρώσουν κάποιους στόχους με έπαθλο τα τραγούδια της. Επίσης επένδυσε στο Turntable.fm που επιτρέπει στους χρήστες να μπαίνουν σε δωμάτια και να παίζουν μουσική ως DJs. Για την ώρα η σύνδεση επιτρέπεται μόνο σε χρήστες από τις ΗΠΑ λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

Will.i.am

Ο γνωστός  frontman των Black Eyed Peas χρίστηκε Director of creative innovation (τι ακριβώς σημαίνει αυτό, τρέχα γύρευε) στον γίγαντα των επεξεργαστών Intel! Πρόσφατα λανσάρισε το δικό του brand αξεσουάρ για iPhone. Η εταιρία του με ηλεκτρονικά και apps i.am+ συμπεριλαμβάνει το foto.sosho που μετατρέπει το iPhone σε μία κάμερα 14 megapixel.

Shaquille O’Neal

Ο τεράστιος μπασκετμπολίστας έγινε μέλος του Twitter το 2008 και βοήθησε σημαντικά στην εξάπλωσή του. Επίσης βοήθησε την online υπηρεσία video 12seconds.tv να ανεβάσει κατακόρυφα το website traffic.

Leonardo DiCaprio

Ο διάσημος ηθοποιός είναι επενδυτής και σύμβουλος στο Mobli, ένα photo sharing strart up, παρόμοιο με το Instagram.

Edward Norton

Είναι θερμός υποστηρικτής του Crowdrise, ένα site με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχει στόχο να βοηθήσει ανθρώπους και οργανισμούς. Κάτι αντίστοιχο με το μεταγενέστερο και πιο γνωστό πλέον Causes του Sean Parker.

Jessica Alba

Ιδρύτρια του Honest Company, ένα online κατάστημα που προσφέρει εγγυημένα και πιστοποιημένα ασφαλή προϊόντα για παιδιά.

Jay-Z & Will Smith

Οι δύο τους έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα στο Viddy, μία video sharing εφαρμογή γνωστή και σαν το Instagram for videos.

Bono

Ο γνωστός τραγουδιστής και φιλάνθρωπος αγόρασε το 2009 το 1.5% του Facebook έναντι $90 εκατομμυρίων. Μετά τη δημόσια εγγραφή του δικτύου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η αξία των μετοχών του εκτινάχθηκε στο αστρονομικό ποσό του $1.5 δισεκατομμυρίου, κάνοντάς τον έναν από τους πλουσιότερους ροκάδες στον κόσμο και φυσικά συνιδιοκτήτη ενός από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του πλανήτη! Έχει επίσης επενδύσει στον οδηγό αγορών Yelp και στην cloud εφαρμογή Dropbox.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates