Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
TIGER-HILLS

Τα 11 καλύτερα μου βιβλία για το 2013

Το 2013, διάβασα προσωπικά και σας παρουσίασα 70 βιβλία από τη στήλη μου Μικρές Ανάσες Ευτυχίας (το site, σας έχει παρουσιάσει πολλά περισσότερα).

Όλα είναι βιβλία αξιόλογα που σου ανοίγουν το μυαλό. Μερικά είναι Ελληνικά, άλλα είναι μεταφρασμένα στα ελληνικά, άλλα τα διάβασα στα αγγλικά γιατί δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Δυσκολεύτηκα να διαλέξω τα καλύτερά μου, γιατί όλα μου έμαθαν κάτι. Διάλεξα λοιπόν 4 μυθιστορήματα, 5 βιβλία για την ευτυχία – βιβλία αυτοβοήθειας – και τον πλούτο και 2 βιβλία με θέμα τα κοινωνικά δίκτυα.

Να λοιπόν η λίστα μου με τα 11 αγαπημένα βιβλία του 2013.

  1. Tiger Hills. Οι λόφοι της τίγρης. Μυθιστόρημα της Σαρίτα Μαντάνα, εκδόσεις Φοίνιξ. Το διάβασα αγγλικά. Μια ιστορία που θα σε κάνει να κλάψεις από συγκίνηση. Η ιστορία δύο παιδιών που μεγαλώνουν μαζί στις απέραντες εκτάσεις του καφέ της επαρχίας Κοόργκ. Τους ενώνει η αγάπη, η αντοχή και το μίσος.
    Περισσότερα εδώ

  1. Το νόημα της ζωής. Βιβλίο αυτοβοήθειας, του Βίκτορ Φρανκλ, εκδόσεις Ψυχογιός. Ευτυχώς κυκλοφορεί στα ελληνικά. Το βιβλίο που είναι συνώνυμο με τη θετική σκέψη και την επιβίωση σε απάνθρωπους καιρούς. Η ιστορία του ίδιου του συγγραφέα, πώς άντεξε και επέζησε αλλά και τι μαθήματα πήρε για τους ανθρώπους, κλεισμένος στο στρατόπεδο του Άουσβιτς. Δεν υπάρχει βιβλίο θετικής σκέψης που να μην αναφέρει τον συγγραφέα ή το συγκεκριμένο βιβλίο.
    Η κριτική μου θα αναρτηθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2013

  1. Authentic Happiness. Βιβλίο για την ευτυχία, αυτοβοήθειας, του Μάρτιν Σέλινγκναμ, εκδόσεις Φρήπρες. Το διάβασα στα αγγλικά. Ένα βιβλίο σταθμός, από τον επιστήμονα που έδωσε σαν δώρο στην ανθρωπότητα τη θετική ψυχολογία. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως την ευτυχία μπορούμε να την καλλιεργήσουμε. Πώς; Με το να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με θετικούς ανθρώπους, με το να ψάχνουμε κάθε μέρα τι πάει καλά και όχι τι πάει στραβά, με το να παρεμβαίνουμε στα γεγονότα της ζωής μας.
    Περισσότερα εδώ

  1. The Wisdom of Wallace D. Wattles. Η σοφία του Γουάλας Ντι Γουάτλς, βιβλίο αυτογνωσίας, εκδόσεις BNPublishing. Το διάβασα αγγλικά. Ένα βιβλίο πασίγνωστο (αφού χάρη σε αυτό η συγγραφέας του «TheSecret», εμπνεύστηκε το δικό της βιβλίο). Αποτελείται από 3 κεφάλαια, το ένα καλύτερο από τα άλλα που σε συμβουλεύουν

  • πώς να γίνεις πλούσιος

  • πώς να είσαι σπουδαίος

  • πώς να είσαι καλά στην υγεία σου
    Περισσότερα εδώ

  1. Inferno. Μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, εκδόσεις Ψυχογιός (εγώ το διάβασα αγγλικά πριν τις 4 Ιουλίου που κυκλοφόρησε στα ελληνικά). Η νέα συναρπαστική ιστορία του καθηγητή των γρίφων και συμβόλων Ρόμπερτ Λάνγκτον. Περιπέτεια στο χρόνο και στο χώρο. Όλοι συνωμοτούν εναντίον του καθηγητή που ξεγλιστρά ανάμεσα στα μοναδικά μνημεία της Φλωρεντίας.
    Περισσότερα εδώ

  1. Η ουρανόπετρα. Μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που αφηγείται την ιστορία ενός φυλαχτού παρακολουθώντας το από το 1570 ως το 1870, για δώδεκα γενιές. Οι ήρωες της ιστορίας υποφέρουν αδικίες και τα πάνδεινα από Ενετούς, Τούρκους και Άγγλους στο πονεμένο νησί της Κύπρου.
    Περισσότερα εδώ 

  1. Think your self rich. «Σκέψου τον εαυτό σου πλούσιο»της Σάρον Μάξγουελ Μάγκνους, εκδόσεις Βερμίλιον. Βιβλίο αυτοβοήθειας, γραμμένα στα αγγλικά στηρίζεται στην ομώνυμη εκπομπή του BBC.
    Ένα εκπληκτικό βιβλίο που σε βοηθάει να αντιγράψεις τι κάνουν οι επιτυχημένοι. Σου περιγράφει τις αξίες τους και σε τι πιστεύουν οι πλούσιοι, πώς ζουν, ποιες είναι οι πεποιθήσεις και οι συνήθειές τους. Γενικά, πώς να καλλιεργήσεις τη σκέψη και το μυαλό του εκατομμυριούχου.
    Περισσότερα εδώ

  1. 500 social media marketing tips. Του Άντριου Μακάρθυ, γραμμένο αγγλικά. Ένα βιβλίο – θησαυρός με 500 tips για τα Κοινωνικά Δίκτυα. Καλύπτει συμβουλές για όλα: Facebook, Twitter, Google+, Youtube, Linkedin, Pinterest, Instagram και άλλα! Το ένα καλύτερο από τα άλλα 500, όχι αστεία.
    Περισσότερα εδώ

  1. The Racketeer. «Ο κακοποιός». Το φετινό μυθιστόρημα, και όπως πάντα δικαστικό θρίλερ, του Τζων Γκρίσαμ, εκδόσεις Χόλντερ και Στάτον. Το διάβασα αγγλικά. Δεν σταματάς να γυρίζεις τις σελίδες του. Ο ήρωας «τυλίγεται σε μια κόλλα χαρτί» άδικα και πληρώνει τις αμαρτίες άλλων. Όμως στη φυλακή εξυφαίνει ένα σχέδιο και τα βάζει με το FBI. Ποιος νικάει; Ο ήρωάς μας φυσικά.
    Περισσότερα εδώ

  1. Happiness. Ευτυχία. Βιβλίο αυτογνωσίας του Ματιέ Ρικάρ, εκδόσεις Ατλάντικ Μπουκς. Γραμμένο αγγλικά. Ένα υπέροχο βιβλίο που σε ανεβάζει ψυχικά, γραμμένο, από έναν άνθρωπο που άφησε την επιστημονική καριέρα του ερευνητή στο Ινστιτούτο Παστέρ και έγινε ερημίτης στο Νεπάλ. Ένα επαναστατικό βιβλίο γεμάτο με tips του πώς να είμαστε πιο ευτυχισμένοι (πχ. η Ευτυχία δεν είναι προσωρινή πολυτέλεια ούτε διαβολική επιθυμία).
    Περισσότερα εδώ

  1. Webs of influence. Βιβλίο για τα Κοινωνικά Δίκτυα του 2013, γραμμένο στα αγγλικά από την ψυχολόγο του Διαδικτύου Ναταλί Ναχάι, εκδόσεις Πήρσον.
    Η ψυχολόγος – συγγραφέας μας περιγράφει μέσα από πολλούς τρόπους πώς κάνουμε επιλογές στο διαδίκτυο. Πώς ψωνίζουμε, πώς διαβάζουμε (οι άντρες προτιμούν τις εικόνες, οι γυναίκες τα κείμενα), ποιες εικόνες μας «τραβούν» περισσότερο και πολλά άλλα ανθρωπολογικής φύσεως.
    Περισσότερα εδώ

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates