Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
KARAGOUNISTOMARAKANA

Καραγκούνη στο Μαρακανά… Τίποτα άλλο!

Είναι λοιπόν γεγονός: Η Ελλάδα συμμετέχει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη χώρα της Σάμπα. Βλέποντας προ δυο εβδομάδων τον αγώνα μπαράζ με την Ρουμανία στο Βουκουρέστι, συζητούσα με τους φίλους μου το ότι το να πραγματοποιηθεί Μουντιάλ στην Βραζιλία και να παίξεις, είναι σίγουρα το παιδικό όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Καραγκούνη στο Μαρακανά, και τι στον κόσμο!

Η Ελλάδα επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο ότι ανήκει στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης όσον αφορά το Εθνικό επίπεδο. Και αποδεικνύει και κάτι άλλο που, μέσα στην γενικότερη κουλτούρα της υπερβολής που διακατέχει πολλούς ανθρώπους, ίσως δεν το καταλαβαίνουμε. Το ότι η μεθοδική δουλειά φέρνει αποτελέσματα. Ο επαγγελματισμός που δρα η ΕΠΟ στο θέμα των Εθνικών ομάδων είναι εντυπωσιακός και, αν και μας κάνει περήφανους, προβληματιζόμαστε και διερωτόμαστε για ποιο λόγο δεν συμβαίνει κάτι παρόμοιο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από το 2004 κι έπειτα, η Εθνική μας ομάδα έχει συμμετάσχει ανελλιπώς σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2004, 2008, 2012), ενώ έχει συμμετάσχει και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010. Αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη στο Ευρωπαϊκό στερέωμα, δημιουργώντας μια σχολή ποδοσφαίρου, με βάση την άμυνα, το δυνατό παιχνίδι και τον επαγγελματισμό της.

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και στην κλήρωση για τους ομίλους του που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή συμμετέχουν 13 ομάδες από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Κροατία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Βοσνία, η Αγγλία, η Ελβετία και η Ρωσία. Από την ζώνη της Λατινικής Αμερικής, η διοργανώτρια Βραζιλία, η Αργεντινή, η Κολομβία, η Ουρουγουάη, η Χιλή και το Εκουαδόρ. Από τη ζώνη της κεντρικής Αμερική, το Μεξικό, οι ΗΠΑ, η Ονδούρα και η Κόστα Ρίκα. Από τη ζώνη της Αφρικής, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Αλγερία, η Νιγηρία, η Γκάνα και το Καμερούν. Και από την ζώνη της Ασίας και της Ωκεανίας η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νότιος Κορέα και το Ιράν.

Το πολυσυλλεκτικό πάρτι της Βραζιλίας θα διαρκέσει σχεδόν ένα μήνα με την Βραζιλία να δίνει σίγουρα το εναρκτήριο παιχνίδι στις 12 Ιουνίου και τον τελικό να διεξάγεται στις 13 Ιουλίου στο Μαρακανά. Ώρες έναρξης των αγώνων στην Βραζιλία, από τις 13:00 ως τις 19:00, το οποίο σημαίνει ότι θα παρακολουθούμε την Εθνική μας στην Ελλάδα κατά μέσο όρο στις 8 η ώρα το βράδυ.

Δύσκολο να θέσεις φαβορί ή αουτσάιντερ καθώς, ναι μεν πρωτεύοντα ρόλο παίζουν οι ατομικές ικανότητες, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα τουρνουά ενός μήνα συνεπώς το σημαντικότερο όλων είναι η φόρμα εκείνη την εποχή, ένα δεδομένο το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί και επηρεάζεται από πάμπολλους παράγοντες.

Ο εφικτός στόχος της Εθνικής μας, είναι η προσπάθεια πρόκρισης στην νοκ άουτ φάση, με δεδομένο ότι σε κάθε διοργάνωση θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Στο προηγούμενο Μουντιάλ, στόχος ήταν η μια νίκη που σημειώθηκε κόντρα στην Νιγηρία.

Ας ελπίσουμε, να μας ξαναχαμογελάσει η κληρωτίδα και από εκεί και πέρα, όλα μα όλα γίνονται…

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates