Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΤΟ-ΣΚ-ΤΕΛΙΚΟ

5 Τρόποι για να πετάς από ενέργεια τα Σαββατοκύριακα!

Έρχεται το Σάββατο και νιώθεις ότι θα αφεθείς στον καναπέ και δεν θα μπορέσεις να σηκωθείς ξανά μέχρι τη Δευτέρα το πρωί που θα πας στο γραφείο; Είναι σύνηθες να νιώθεις τη συνολική εξάντληση της εβδομάδας να σε βαραίνει στους ώμους όταν έρχεται το weekend, υπάρχουν όμως μερικά τρικ που θα σε κάνουν να κινείσαι συνέχεια από ενέργεια και ευδιαθεσία ολόκληρο το Σ/Κ! Διάβασε πέντε από αυτά!

 1.     Πήγαινε για ύπνο την ίδια ώρα που αποσύρεσαι και τις καθημερινές!

Αυτή η συνήθεια βοηθάει το βιολογικό σου ρολόι να παραμένει σταθερό: έτσι, δεν κουράζεσαι με τις εναλλαγές των ωρών ξυπνήματος και ύπνου, ούτε νιώθεις βάρβαρο το σήκωμα από το κρεβάτι τις Κυριακές. Εάν μέσα στην εβδομάδα κοιμάσαι στις δέκα το βράδυ και ξαφνικά το Σάββατο αποφασίζεις να αποκοιμηθείς στις 2 το χάραμα, προκαλείς πόλεμο στο εσωτερικό σου ξυπνητήρι και προσθέτεις επιπλέον κούραση στην εβδομάδα που έρχεται!

2.     Ξεκίνα το Σ/Κ σου με μισάωρη έντονη δραστηριότητα!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τονώσεις το Σαββατοκύριακό σου, από το να σηκωθείς από το κρεβάτι και να πας για τρέξιμο! Ή να πάρεις το ποδήλατό σου και να κάνεις μια βόλτα στη γειτονιά. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να κάνεις ασκήσεις τεντώματος μέσα στο σπίτι, ξυπνώντας κάθε μέρος του κορμιού σου και στην πράξη!

3.     Μείνε μακριά από τις θερμίδες!

Το πρωινό είναι το βασιλικό γεύμα σύμφωνα με τις λαϊκές ρήσεις! Προτίμησε όμως να φας μια ομελέτα με λαχανικά παρά τηγανίτες με μέλι και ζάχαρη- ένα γεύμα που ξεχειλίζει από θερμίδες θα σου ρίξει την ενέργεια για κίνηση και θα σε προϊδεάσει για ένα Σαββατοκύριακο του καναπέ.

4.     Επιδίωξε εξωτερικές δραστηριότητες!

Όσο περισσότερο μένεις μέσα στο σπίτι, τόσο πιο πεσμένος θα νιώθεις. Αν εξαιρέσουμε τις μέρες που έχεις πραγματικά την ανάγκη να αποσυρθείς σε μια «σπηλιά ύπνου» και να μην κάνεις απολύτως τίποτα, προσπάθησε τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα να κινείσαι σε εξωτερικούς χώρους, κάνοντας διάφορες δραστηριότητες! Έτσι θα κρατήσεις την ενέργειά σου στα υψηλότερα επίπεδα!

5.     Ασχολήσου με ευχάριστα πράγματα!

Τα αρνητικά συναισθήματα, η μελαγχολία και το άγχος μας ρίχνουν όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και σωματικά, καθώς το σώμα πάντα ακολουθεί την ψυχή. Επιδίωξε να ασχολείσαι με πράγματα και ανθρώπους που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση, να σε κάνουν να γελάσεις, να διασκεδάσεις και να χαλαρώσεις από μια φορτική εβδομάδα, ώστε να είσαι σε θέση να υποδεχτείς την επόμενη με ενέργεια!

Φωτό από: www.sxc.hu

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates