Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
oprah_winfrey_sathiyam.tv.

Φετινή Ομιλία της Όπρα στο Χάρβαρντ {VIDEO}

Προσκάλεσε το εσωτερικό φως να σου δείξει ποιος είσαι, άφησέ το να λάμψει και με κίνητρο την αυθεντικότητα, κάνε τη δική σου διαφορά στον κόσμο!

Έμπνευση, πνευματικότητα, πίστη και συμπόνοια: αυτές είναι οι λέξεις που περιγράφουν τον πυρήνα της 362ης  Ομιλίας στο βήμα του Χάρβαρντ για το 2013, από την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Με τη γνωστή της άνεση στην επικοινωνία και την ευκολία να εκφράζει τις ιδέες της μπροστά σε μεγάλο και σημαντικό κοινό, η Όπρα απευθύνθηκε στους σπουδαστές του Χάρβαρντ με στόχο να τους εμπνεύσει. Μάλιστα, όταν κλήθηκε να αναλάβει αυτή την ομιλία, βρισκόταν σε μια δύσκολη καμπή της καριέρας της. Όπως ανέφερε, μετά από 21 χρόνια πρωτιάς, δέχτηκε πέρσι πολύ άσχημες κριτικές για το κανάλι own (Oprah. Winfrey. Network) που λάνσαρε. Τότε έδωσε στον εαυτό της χρόνο, κίνητρο για επανόρθωση και κουράγιο ότι θα τα καταφέρει: και μόνο εάν τα κατάφερνε, θα δεχόταν να εμφανιστεί μπροστά στο κοινό του Χάρβαρντ και να μιλήσει. Και το πέτυχε!

Μετά από αυτό το παράδειγμα, έδωσε σπουδαία σκυτάλη στον εαυτό της να αναφερθεί στην έννοια της αποτυχίας. Όταν πιέζουμε τις αντοχές μας για το ακόμα καλύτερο και αυξάνουμε συνεχώς τον πήχη σε ό,τι κάνουμε, είναι σίγουρο πως θα βρεθεί στο δρόμο μας κάποια «αναποδιά». Ξεχωρίζει όμως με έμφαση την αναποδιά από την αποτυχία. Μπορεί να μοιάζει ένα εμπόδιο στην πορεία μας με αποτυχία, αλλά δεν είναι. Είναι ο τρόπος της ζωής να μας παρασύρει σε κάτι άλλο, αλλά εφόσον εμείς επιμείνουμε στο συμβάν, εφόσον προσπαθήσουμε να αποκομίσουμε τα διδάγματα από την εμπειρία αυτή, τότε θα βγούμε κερδισμένοι. Είναι ένα κόλπο για να δούμε τι άνθρωποι είμαστε πραγματικά.

Και τότε θα έρθει η στιγμή που θα αναρωτηθούμε τι είναι σωστό. Προς τα πού να στραφούμε; Ποιο δρόμο να διαλέξουμε; Η απάντηση θα έρθει με τη βοήθεια ενός «πνευματικού GPS», που θα μας δείξει όχι τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, αλλά ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Όχι τι θέλουμε να καταφέρουμε, αλλά γιατί το θέλουμε. Τότε θα δούμε τον αληθινό σκοπό της δικής μας ύπαρξης. 

Στη συνέχεια, αναφέροντας διάφορες φιλανθρωπικές ενέργειες δικές της και του κοινού της εκπομπής της, βρίσκει ευκαιρία να μιλήσει για τη σημασία της μοιρασιάς και της έγνοιας προς όσους το έχουν ανάγκη. Όταν έχεις, δώσε. Όταν κερδίσεις γνώση, μοίρασέ την. Η αληθινή πρόοδος έρχεται παρέα με την αυθεντικότητα, την ειλικρίνεια και τη συμπόνοια προς τους άλλους.

Φτάνοντας στο τέλος της ομιλίας της, αφού έχει αναπτύξει σπουδαίες προτάσεις σχετικά με τα θέματα της οπλοκατοχής και της μετανάστευσης, περιγράφει την ανασφάλεια όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου χρώματος, ιδιότητας και ηλικίας, για το αν γίνονται κατανοητοί από τους άλλους ως ύπαρξη. Ο μόνος τρόπος να δείξουμε το φως μέσα μας, είναι να είμαστε αυθεντικοί στην έκφραση του αληθινού μας εαυτού και να προσπαθούμε να εντοπίζουμε κάθε φορά τι μας αναγεννά, για να μπορούμε να βοηθάμε τον κόσμο να βρει την ευτυχία.

Μη ρωτάτε λοιπόν τι χρειάζεται ο κόσμος; Να ρωτάτε τι χρειάζεστε εσείς για να νιώθετε ζωντανοί. Γιατί στο κάτω – κάτω, αυτό χρειάζεται ο κόσμος: ανθρώπους γεμάτους φως και ζωντάνια.

Φωτό από: sathiyam.tv

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates