Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
tsamadou_12

Εξομολογούμε τους συγγραφείς μας: σήμερα, Ελένη Τσαμαδού”.

1. Υπάρχει κάποιο βιβλίο ( ή βιβλία) που να επηρέασε σημαντικά τη ζωή σου; Και αν ναι, ποιο:

Πολλά, άλλα σε μικρότερο και άλλα σε μεγαλύτερο βαθμό. Ως έφηβη διάβαζα πολύ και διαφορετικού ύφους και τοποθέτησης βιβλία. Για αρκετό καιρό αφού είχα τελειώσει ένα βιβλίο εξακολουθούσα να ζω κάτω από την επίδρασή του. Να σκέφτομαι και να μιλάω ακόμη, όπως ο συγγραφέας. Θυμάμαι την έντονη εντύπωση που μου είχε κάνει η γραφή του Καζαντζάκη στο «Ζορμπά». Η γλώσσα του, η τόσο δυνατή..

Με είχαν επίσης συγκινήσει το βιβλίο του ΄Αγγελου Βλάχου: «Ο κύριος μου, Αλικιβιάδης», «Ο Αιγύπτιος» και «Ο Μαύρος ΄Αγγελος» του Μίκα Βαλτάρι, αλλά και η «Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ» του Τερζάκη, και η «Ντεζιρέ» της Άννε Μαρί Σελίνκο. Αυτά τα τελευταία τελευταία βιβλία ήταν που με έκαναν να αγαπήσω το «Ιστορικό μυθιστόρημα» και να στραφώ προς τα εκεί. Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσα να πω ότι με επηρέασαν.

2. Ποιο βιβλίο υπάρχει στο κομοδίνο σου αυτή τη στιγμή;

«Η ανακάλυψη του Ουρανού» του Χάρυ Μούλιτς. ΄Ένα εκπληκτικό βιβλίο. Ένα αριστούργημα.

3. Ποιο βιβλίο θα ήθελες να έχεις γράψει εσύ;

Ζηλεύω πολλά βιβλία, παλιότερα και νεώτερα. Πάντα υπάρχει κάτι που μας κάνει να θέλουμε να το είχαμε γράψει εμείς. Ας πούμε πως θα ήθελα να είχα γράψει το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι. Αλλο ένα βιβλίο που με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.

4. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας βιβλίου; Γιατί;

Ο Οδυσσέας. Ο αρχέγονος και αιώνιος ΄Ελληνας. Με όλα τα πάθη τα ελαττώματα και τα προτερήματα της φυλής. Αλλά και ο Ιωάννης ΄Αγγελος στο «Μαύρο ΄Αγγελο». Μια «χαμένη ψυχή», ένας κυνικός τυχοδιώκτης που όμως αγωνίζεται ως το τέλος, για ένα απέλπιδα σκοπό καταφέρνοντας μέσα από την καταστροφή και το θάνατο να κερδίσει την αθανασία της ψυχής του.

5. Ποια φράση από βιβλίο έχεις αγαπήσει;

Η τελευταία από τον «Ιωάννη ΄Αγγελο», του Βαλτάρι.
“Εσύ διαβάτη, που θα περάσεις κάποτε από τα ερείπια αυτού του τείχους, να ξέρεις πως μέσα από τα κίτρινα λουλούδια και τη σκόνη θα σε κοιτάζουν βαθιά και λυπημένα τα μάτια των τελευταίων Ελλήνων”.

6. Ποιο βιβλίο θα ήθελες να ξαναδιαβάσεις;

Όλα όσα με συγκίνησαν.

7. Αν ήσουν βιβλίο, ποιο βιβλίο θα διάλεγες να είσαι;

Η «Οδύσσεια».

YSTEROGRAFO_ZOIS---ΤΣΑΜΑΔΟΥ

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates