Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΑΥΠΝΙΑ-τελικο

Δύσκολη νύχτα και πάλι; 10 Τρόποι να μείνεις ξύπνιος και ενεργητικός, παρά τη χθεσινή αϋπνία!

Χτες το βράδυ δεν κατάφερες να κοιμηθείς. Σήμερα σε περιμένει μια απαιτητική ημέρα που φαντάζει σα μαραθώνιος μπροστά σου. Πώς θα κρατηθείς ξύπνιος; Πώς θα τα βγάλεις πέρα; Ακολούθησε βήμα- βήμα τον παρακάτω προγραμματισμό και θα μπορέσεις να σταθείς όρθιος και χρήσιμος μέχρι τη γλυκιά στιγμή που εσύ και το κρεβάτι σου θα ανταμώσετε ξανά!

Πρωί:

1) Σήκω από το κρεβάτι στον πρώτο χτύπο του ξυπνητηριού!

Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται…(!) να πατήσεις Αναβολή στο ξυπνητήρι σου ώστε να ξαναχτυπήσει σε 10 λεπτά…! Δεν κερδίζεις κάτι παραμένοντας στο κρεβάτι λίγα λεπτά ακόμα, καθώς αφενός δε χαλαρώνεις, αφετέρου καθυστερείς το σώμα σου από το να ενεργοποιηθεί! Μόλις ακούσεις το χαρακτηριστικό (εκνευριστικό) ήχο, πάτα Διακοπή και πέτα τα σκεπάσματα από πάνω σου!

2) Βγες στο μπαλκόνι και κοίταξε τον πρωινό ουρανό!

Επιστήμονες του Κέντρου Ύπνου της Πενσυλβανίας, υποστηρίζουν πως το φυσικό φως του ουρανού, ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι για την υπόλοιπη ημέρα, συντελώντας στο πιο αποτελεσματικό ξύπνημα. Τις μέρες του χειμώνα που ο φωτεινός ουρανός είναι δυσεύρετος, μπορούμε να αντλήσουμε το απαραίτητο φως από ισχυρές λάμπες δωματίου, όπως συνηθίζουν να κάνουν κάτοικοι χωρών με μειωμένη ηλιοφάνεια (βλέπε Αγγλία).

3) Γέμισε το σώμα σου με καφεΐνη!

Αυτή η προτροπή δε χρειάζεται επεξήγηση! Η καφεΐνη ενεργοποιεί το σώμα μας σχεδόν άμεσα, σαν να γεμίζει με ηλεκτρισμό. Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει ο καφές, μπορείς να μυρίσεις το άρωμα ενός ψημένου καφέ – ακόμα και η μυρωδιά προκαλεί ανάλογα αποτελέσματα, στέλνοντας τα αντίστοιχα σήματα στον εγκέφαλο!

4) Ενυδατώσου και δέξου ένα ελαφρύ πρωινό γεύμα!

Με ένα ποτήρι νερό, ο οργανισμός μας ξυπνά, ενυδατώνεται και ετοιμάζεται για..μάχη! Με ένα ελαφρύ πρωινό, φρυγανιές με μαρμελάδα κτλ, μπορούμε να ενισχύσουμε τις αντοχές του σώματός μας, χωρίς να το βαρύνουμε!

5) Με τη βοήθεια του καφέ… ξανά!

Έχουν περάσει 3 ώρες από την πρώτη κατανάλωση καφέ: ξαναπιές! Εάν δε θέλεις να ξαναδοκιμάσεις καφέ, μπορείς να πάρεις την απαραίτητη δόση καφεΐνης, μέσω τσαγιού! Το τσάι περιέχει καφεΐνη, ή πιο σωστά τεΐνη, που μεταδίδει σήματα ενέργειας σε όλο μας το σώμα.

Μεσημέρι:

6) Πάρε έναν μισάωρο υπνάκο (εάν αυτό είναι εφικτό)!

Σε περίπτωση που δουλεύεις σε γραφείο και δεν μπορείς να αποσυρθείς για λίγο, κάνε ένα διάλειμμα μακριά από την οθόνη του υπολογιστή. Αλλιώς, αν μπορείς να αποκοιμηθείς ακόμα και για 30 λεπτά, θα ενθουσιαστείς από το πόσο γεμάτες θα νιώθεις τις μπαταρίες σου μετά το ξύπνημά σου!

7) Μείνε μακριά από ένα βαρύ μεσημεριανό γεύμα!

Διότι, αν αφεθείς σε κρέας, πίτες, λαδερά κτλ, αμέσως μετά την τελευταία μπουκιά, θα ψάχνεις κρεβάτι να σωριαστείς και δεν θα μπορείς να πάρεις τα πόδια σου! Προτίμησε μια ελαφριά σαλάτα για να κρατηθείς σε ενέργεια για λίγες ώρες ακόμα!

8) Κάνε ένα περίπατο!

Ένα δεκάλεπτο περπάτημα θα σε τονώσει και θα σου επιτρέψει να δουλέψεις τουλάχιστον για ένα δίωρο χωρίς κόπωση και εξάντληση. Ο καθαρός αέρας, η θέα που βλέπεις, η κίνηση του σώματός σου, θα λειτουργήσουν υπέρ σου σε αυτή τη μονομαχία με τη νύστα!

Απόγευμα:

9) Ώρα χαλάρωσης – προετοιμασία για «απόσυρση»

Επιστρέφοντας σπίτι, δεν μπορείς να πας κατευθείαν για ύπνο διότι θα καταστρέψεις το βιολογικό σου ρολόι – πέραν από το ότι η υπερένταση δεν θα στο επιτρέψει! Χαλάρωσε για ένα δίωρο πριν κατευθυνθείς προς την κρεβατοκάμαρα, είτε ακούγοντας μουσική, είτε κάνοντας κάτι που δεν σε φορτίζει.

10) Πέσε για ύπνο μισή ώρα νωρίτερα από το σύνηθες!

Στόχος επετεύχθη! Είσαι έτοιμος για παράδοση στην αγκαλιά του Μορφέα! Μάλιστα, με το να ξαπλώσεις ένα μισάωρο νωρίτερα, κερδίζεις ακόμα περισσότερη ενέργεια για την αυριανή σου ημέρα! Καλόν ύπνο λοιπόν!!

Φωτό από: www.sxc.hu

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates