Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MME

Χάος, στο χείλος του γκρεμού, κατάρρευση, ύφεση, οπισθοδρόμηση, άδεια ταμεία, όρια, περιθώρια, μειώσεις, περικοπές… κρίση. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Αρκεί η τυχαία καταγραφή τους για να μας χαλάσει τη διάθεση και να φορτώσει το μυαλό με βάρη. Για να μας γεμίσει με προβληματισμούς και να δυσκολέψει την αναπνοή. Για να μας αποσπάσει από το εδώ και το τώρα, που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια ακόμα ευτυχισμένη στιγμή.

Ας σκεφτούμε τώρα πού καταναλώνουμε όλο αυτό το μαζικό απόβλητο που μολύνει την ατμόσφαιρα, την κοινωνία και την σκέψη. Σωστά. Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης. Διογκώνουν συστηματικά με πηχιαίους τίτλους και βαρύγδουπες, απόλυτες «αναλύσεις» μια δύσκολη περίσταση, που χρειάζεται ψυχραιμία, αποφάσεις και ανασυγκρότηση. Δεν έχει σημασία αν εξυπηρετούν σκοπιμότητες, αν είναι κινδυνολάγνοι ή κρισέμποροι. Σημασία έχει ότι διασπείρουν φήμες και προσπαθούν αγωνιωδώς να απλώσουν ένα μυστηριώδες πέπλο απαισιοδοξίας πάνω απ’ όλους μας, μια αίσθηση προδιαγεγραμμένης και αναπόφευκτης καταστροφής. Φτάνει πια.

Θα βάλουμε το τέλος εμείς, επειδή δυστυχώς, η κουλτούρα της υπερβολής δείχνει να μην καταλαβαίνει και να μη συμμορφώνεται με το μέτρο, το κανονικό και το αποδεκτό για την ψυχολογία μας, για τις σχέσεις μας, για την κοινωνία μας. Θα πάψουμε να καταναλώνουμε όλο αυτό το προϊόν, που τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης ονομάζουν «ενημέρωση». Ας κρατήσουν τον σκοταδισμό και το φόβο για λογαριασμό τους.

Οι τηλεοπτικές ειδήσεις, οι πολιτικές εφημερίδες, τα «σοβαρά» περιοδικά, τα ενημερωτικά ραδιόφωνα, τα δραματικά reality shows υπερφορτώνουν με δυσκολίες την ήδη υπερφορτωμένη καθημερινότητά μας, επενδύοντας στον υποσυνείδητο επηρεασμό του ψυχισμού μας. Έτσι, ό,τι βλέπουμε, ακούμε, διαβάζουμε γίνεται πραγματικότητα, αν το αποδεχόμαστε άκριτα επειδή το λένε «οι έγκριτοι».

Ναι, έχουμε κρίση. Και είναι αυτή η συνειδητή σκέψη, που μας οδηγεί να καταλαβαίνουμε ότι μια δύσκολη συγκυρία δεν είναι η ολοκληρωτική πραγματικότητα. Πραγματικότητα είναι και η επαφή, η εξέλιξη και οι σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Πραγματικότητα είναι η ευτυχία που μπορούμε να νιώσουμε σε μια στιγμή έμπνευσης και δημιουργίας. Πραγματικότητα είναι ένα νόστιμο φαγητό στο τραπέζι μας. Πραγματικότητα είναι η προσπάθειά μας να βγούμε πιο σοφοί και πιο ώριμοι μέσα από τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να βάλουμε στη θέση τους τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης και αντί αυτών να καταναλώνουμε συστηματικά Μέσα Μαζικής (και Ατομικής) Ευτυχίας. Όπως, ακριβώς είναι αυτός ο ιστότοπος! Ή ένα βιβλίο, ή μια θεατρική παράσταση, ή μια συνάντηση στο σπίτι με φίλους ή ό,τι άλλο σας ευχαριστεί και σας κάνει να νιώθετε καλά…

Και είναι σίγουρο ότι αν το σκεφτείτε και αν το αποφασίσετε, αυτά που σας κάνουν να νιώθετε καλά είναι πολλά περισσότερα και πολύ πιο δυνατά.

Δεν θα τους περάσει. Καταναλώστε αυτά που πραγματικά αξίζουν, προστατέψτε την ενέργειά σας και διοχετεύστε τη συνειδητά στο θετικό και στο δημιουργικό. Ορθώστε το ανάστημά σας, δείξτε ότι δε «μασάτε» ό,τι αυτοί θέλουν, απολαύστε στιγμές ευτυχίας και… όλα θα πάνε καλά. Επειδή το θέλουμε εμείς.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates