Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Face2Face

Facebook, twitter, linked in, i phone, i pad, mac, smart phones, android, ps3…

Η νέα τεχνολογία υπόσχεται να μας συνδέει και να μας κρατάει σε επαφή, προσωπική και επαγγελματική, με άλλους ανθρώπους, να μας προσφέρει καινούργιες επιλογές διασκέδασης και να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Και καθώς είναι τόσο μεγάλη η δύναμή της, τόσο ραγδαία η εξέλιξή της και τόσο πλατύ το εύρος των εφαρμογών της μας προσφέρει ουσιαστικά πολλές και διαφορετικές δυνατότητες για το πώς μπορούμε να περνάμε το χρόνο μας και να επενδύουμε την ενέργειά μας.

Οι πιο πολλές συσκευές και εφαρμογές τεχνολογίας υπόσχονται να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας και να μας ανοίξουν έναν ολόκληρο καινούργιο κόσμο. Μήπως όμως, καμιά φορά το παρακάνουμε και τους αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο, που αντί να ταξιδεύουμε σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο, «χάνουμε» αυτόν που ήδη έχουμε; Μήπως μερικές φορές, αντί να μένουμε πραγματικά συνδεδεμένοι (stay connected), όπως μας ζητείται, χάνουμε την επαφή και τη σύνδεση (disconnected) με τους ανθρώπους (μας); Αυτές οι αναρωτήσεις είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να ξεπεράσουμε αυτές τις παγίδες της τεχνολογίας και να κάνουμε καλύτερες επιλογές για τη διαχείριση του χρόνου και της ενέργειάς μας, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τους ανθρώπους μας.

Η τεχνολογία είναι πραγματικά μαγική, όταν είναι βοηθός και υπηρέτης μας, έτσι ώστε εμείς να είμαστε άρχοντες του χρόνου μας! Πραγματοποιεί όσα μας υπόσχεται όταν εμείς την ορίζουμε, την κατευθύνουμε και τη βάζουμε στη μέρα μας. Ο έλεγχος είναι καθαρά στα χέρια μας και οι επιλογές αποκλειστικά δικές μας. Η ορθολογική κατανάλωση της τεχνολογίας και των προϊόντων της είναι απαραίτητη για να μη χανόμαστε σε δίκτυα, «επαφές», συνδέσεις, κονσόλες και οθόνες και να μη χάνουμε την ουσία, που είναι η πραγματική, ανθρώπινη επαφή μας με αυτούς που αγαπάμε ή και αυτούς που μπορούμε να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε!

Μπορούμε να αποκτήσουμε κι άλλους καινούργιους φίλους στο facebook, όμως μήπως τελικά αν έχουμε 1489 φίλους στο facebook έχουμε χάσει την επαφή μας με εκείνον τον φίλο μας που βρισκόμασταν, τα λέγαμε και περνούσαμε τόσο καλά;

H ουσιαστική ανθρώπινη επαφή είναι εγγυημένος παραγωγός θετικών συναισθημάτων, αφού είναι η πιο γνήσια έκφραση της έμφυτης ανάγκης μας για κοινωνικοποίηση, συναναστροφή ή αυτό που λέμε πιο αυθόρμητα και αληθινά «να έρθω πιο κοντά σου». Έχει όμως, μια βασική προϋπόθεση. Απαιτεί παρουσία. Όταν οι επαφές γίνονται από επιλογή και κατά κανόνα μέσα από μια τηλεφωνική γραμμή ή πίσω από μια οθόνη υπολογιστή, τα δύο μέρη μοιάζει να παίζουν ένα τέλειο παιχνίδι ρόλων, φορώντας τις μάσκες της τεχνολογίας. Σκεφτείτε πόσες φορές έχουν γίνει παρανοήσεις για τις προθέσεις και τη διάθεση των ανθρώπων που «επικοινωνούν» με γραπτά μηνύματα από το κινητό. «Λάθος το κατάλαβες, δεν το εννοούσα έτσι.» «Τώρα, που μου το λες, παρανόησα.» Σίγουρα.

Το να είμαστε παρόντες στη ζωή μας, στη ζωή των άλλων, στο περιβάλλον είναι επιλογή μας. Αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε τη θετική μας ενέργεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας, τοποθετώντας την τεχνολογία στο μυαλό μας ακριβώς, όπως της αξίζει: ως μέσο και εργαλείο και όχι ως τερματισμό και αυτοσκοπό. Σίγουρα, θα συμφωνείτε ότι τις πιο δυνατές συγκινήσεις και τις πιο μεγάλες στιγμές, τις ζείτε όταν είστε εκεί, όταν είστε μαζί.

Η αποχή από την τεχνολογία είναι αναλφαβητισμός. Η μονομανία για την τεχνολογία είναι αυτισμός. Γι’ αυτό, απολαύστε υπεύθυνα και θυμηθείτε… To facebook είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό και σύγχρονο μέσο επικοινωνίας, δικτύωσης και επαφής. Το face2face.com είναι σίγουρα καλύτερο!

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates