Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Lena-Manta

Εξομολογούμε τους συγγραφείς μας: σήμερα, Λένα Μαντά

Σήμερα: Λένα Μαντά

1. Υπάρχει κάποιο βιβλίο (ή βιβλία) που να επηρέασε σημαντικά τη ζωή σου; Και αν ναι, ποιο;

Θεωρώ ότι κάθε βιβλίο αφήνει κάτι στην ψυχή του αναγνώστη. Σαν χνάρι στην άμμο μπορώ να το φανταστώ. Κάποια από αυτά τα σημάδια είναι πιο βαθιά, κάποια πιο ανάλαφρα. Με αυτή την έννοια, πιο βαθύ σημάδι, έχει αφήσει στην ψυχή μου η «Λωξάνδρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, η «Αναδυομένη» του Ξενόπουλου και οι «Μυστικοί αρραβώνες», επίσης του Ξενόπουλου.

2. Ποιο βιβλίο υπάρχει στο κομοδίνο σου αυτή τη στιγμή;

Αυτή την στιγμή υπάρχει το νέο βιβλίο της Ελένης Τσαμαδού «Υστερόγραφο ζωής» και με… ξενυχτάει! Εξαιρετικό!

3. Ποιο βιβλίο θα ήθελες να έχεις γράψει εσύ;

Κανένα! Γιατί αν το έγραφα εγώ, θα ήταν διαφορετικό! Δέκα συγγραφείς να γράψουν για το ίδιο θέμα, θα βγει εντελώς διαφορετικό γιατί θα έχουν φωτίσει άλλη πλευρά, θα το έχουν αποδώσει με την δική τους ματιά. Με αυτή την έννοια, δεν έχω «ζηλέψει» ποτέ βιβλίο. Έχω απολαύσει όμως πολλά από αυτά!

4. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας βιβλίου; Γιατί;

Είναι γνωστό πια ότι αγαπώ και ξεχωρίζω την Λωξάνδρα. Η χωρίς όρους αγάπη αυτή της γυναίκας, ο απλός και καμιά φορά ίσως και απλοϊκός τρόπος σκέψης της, εμένα με έκαναν να την αγαπήσω. Είναι μια ηρωίδα που όπως γράφει και η ίδια η συγγραφέας, υπογραμμίζει με τον τρόπο ζωής της, το… «λάβετε, φάγετε» και αυτό με έχει κάνει να την λατρέψω! Είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλους και υπήρξε πρότυπο για μένα.

5. Ποια φράση από βιβλίο έχεις αγαπήσει ;

Δεν ξέρω αν την έχω αγαπήσει, αλλά έχει γραφτεί βαθιά μέσα μου. Είναι από το βιβλίο της Πασχαλίας Τραυλού «Κλειδωμένο συρτάρι». Κάπου η συγγραφέας έγραφε: «Το μόνο πράγμα που παίρνουν οι νεκροί μαζί τους, είναι η αλήθεια για τον θάνατό τους».

6. Ποιο βιβλίο θα ήθελες να ξαναδιαβάσεις;

Το Όσα παίρνει ο άνεμος… Το διάβασα πολύ μικρή, γύρω στα δέκα πέντε μου και τώρα που μου το θυμίσατε….

7. Αν ήσουν βιβλίο, ποιο βιβλίο θα διάλεγες να είσαι;

Δύσκολη ερώτηση…. Ναι, νομίζω ότι θα ήθελα να ήμουν το… Σαβουάρ Βιβρ! Παρατηρώ γύρω μου, ότι τελευταία ο κόσμος έχει ανάγκη να ξαναθυμηθεί τους καλούς του τρόπους. Η πίεση, το στρες λόγω κρίσης, έχει εξαφανίσει την ευγένεια και την καλότροπη συμπεριφορά.

ME_LENE_NTATA

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates