Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΛΟΥΚΥ-ΛΟΥΚ.forums.3dtotal.com

Ο «κουλοχέρης» της τύχης μας, και η Έμμα…

Ένα μηχάνημα για τυχερά παιχνίδια είναι όργανο του Σατανά!(…)Γιούπιιι!Κέρδισα το Τζακ Ποτ!!!Νομίζω πως βιαστήκαμε να κρίνουμε αυτό το σπουδαίο μηχάνημα…
Λούκυ Λουκ (τεύχος Νο1, Ο Ληστής με το ένα χέρι)


Μέσα στη σειρά των 79 σπουδαίων τευχών που κυκλοφόρησαν από το διάσημο αυτό κόμικ των Μορρίς και Γκοσινί, υπάρχουν αστείες και χαλαρωτικές στιγμές που ταυτόχρονα, μπορούν να μας δώσουν τροφή για μια πιο χαλαρή σκέψη, που είναι και η πιο ουσιαστική! Ο Λούκυ Λουκ αναλαμβάνοντας την αποστολή να μεταφέρει με ασφάλεια το Black Cat (κουλοχέρης) στην πόλη Yellow City, ώστε να δουν αν το τυχερό παιχνίδι έχει «πέραση» εκεί. Η Έμμα, η γυναίκα του Γερουσιαστή Φήστικ, συμβολίζει μια γυναίκα υπερβολικά δυναμική που άρχει του συλλόγου κατά των τυχερών παιχνιδιών! Σφοδρή πολέμια των τυχερών παιχνιδιών, μόλις φτάνει ο κουλοχέρης, τον κατακρίνει, μέχρι…να αλλάξει γνώμη!

Αμέσως η Έμμα, πειραματίζεται με το παιχνίδι, με στόχο να το δαιμονοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται μπροστά στα μάτια των γυναικών που υποστηρίζουν το σύλλογό της, δεν ξέρει ότι ανοίγει την πόρτα μιας μεγάλης έκπληξης! Κερδίζει το Τζακ Ποτ και γεμίζει νομίσματα! Χωρίς δεύτερη σκέψη, αρχίζει να πανηγυρίζει και κάνει στροφή 360 μοιρών στις απόψεις της για τα τυχερά παιχνίδια! Θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μας σαν την Έμμα! Δε σας φαίνεται πολύ οικεία η κατάσταση αυτής της «αντρογυναίκας»;!

Πόσες φορές έχουμε κρίνει και κατακρίνει πράγματα στα οποία αφενός δεν έχουμε προσωπική εμπειρία και αφετέρου, δεν είμαστε σίγουροι για το αν τα κατακρίνουμε γι’ αυτό που είναι ή αν τα κατακρίνουμε επειδή πολύ απλά, δεν τα έχουμε…; Πέραν της υπερβολικής ευκολίας με την οποία η Έμμα αλλάζει μια γνώμη για χάρη της οποίας έχει δημιουργήσει ολόκληρο σύλλογο, -δείχνοντάς μας πως όταν έχουμε κάτι να λάβουμε, πάντα η γνώμη μας συμπορεύεται με το κέρδος- παρουσιάζει την ευκολία με την οποία μεταμορφωνόμαστε σε δικαστές της διπλανής πόρτας και καταριόμαστε ο,τιδήποτε δεν ξέρουμε.

Δεν είναι σπάνιο το γεγονός που μας θέλει να φοράμε τη μάσκα της ηθικής όταν κατακρίνουμε κάτι με το οποίο διαφωνούμε. Συνήθως το κρίνουμε με ηθικολογίες όταν δεν το ξέρουμε…Κάτι που μας μοιάζει άσχημο, είναι και «ανήθικο». Αυτή η όχι και τόσο καθαρή μας στάση απέναντι σε ξένα προς εμάς πράγματα, αποδεικνύεται με την απότομη μεταστροφή μας όταν δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτού που μέχρι πρότινος, κατηγορούσαμε.

Ολόκληρο σύλλογο έφτιαξε η Έμμα, και όμως…μόνο σίγουρη δεν ήταν γι’ αυτό που υποστήριζε! Με λίγα λόγια, τις περισσότερες των φορών, μας ενοχλεί το κορνάρισμα του άλλου, αλλά η δική μας κόρνα, έχει ήχο από σπουργίτια που καλωσορίζουν τη νέα μέρα…Καλύτερη δοκιμή από το να αποκτήσουμε αυτό το οποίο κατηγορούμε, δεν μπορεί να υπάρχει. Έτσι μπαίνουμε στη θέση του άλλου και καταλαβαίνουμε το εκάστοτε πράγμα! Μέχρι τότε, καλό είναι να μη φανατιζόμαστε τόσο γιατί…κινδυνεύουμε να εκτεθούμε!

Δεν είναι μόνο το ζήτημα της μουρμούρας μας απέναντι σε πράγματα που δεν ξέρουμε και «τυχαία» τα έχουν άλλοι! Ο κουλοχέρης, μόνο τυχαία δεν έχει επιλεχθεί ως αντικείμενο που φέρνει αναστάτωση στις μικρές πόλεις που επισκέπτεται! Είναι η τύχη σε αντικείμενο! Εδώ, η τύχη είναι αρκετή για να κάνει τους ανθρώπους περίεργους ώστε να τη δοκιμάσουν. Ο «πειρασμός», είναι τόσο μεγάλος που κερδίζει εύκολα τα όποια αντανακλαστικά! Αν η Έμμα δεν κέρδιζε, πιθανόν να δαιμονοποιούσε περισσότερο το παιχνίδι. Αν έχεις παίξει εκατοντάδες φορές ένα λόττο και δεν έχεις κερδίσει, σου περνά από το μυαλό πως…μπορεί να είναι και σημαδεμένο.

Όταν μας έρχεται κάτι θετικά ουρανοκατέβατο, πάντα έρχεται γιατί «για κάποιον λόγο έγινε» ή επειδή «είμαστε καλοί και η τύχη μας αντέμειψε». Όταν δε μας έρθει, τότε αδικούμαστε…Όλα προς όφελός μας δηλαδή! Η τύχη είναι τυφλή, είτε το θέλουμε είτε όχι! Δεν είναι άνθρωπος και δεν έχουν καμία λογική οι δράσεις της! Μέχρι να δούμε την τύχη μας –που μπορεί να μας φέρει κάτι που αρχικά κατηγορούμε- ας μην είμαστε τόσο σίγουροι για τίποτε! Ας μην ασπαστούμε το «τα λεφτά φέρνουν δυστυχία, εκτός αν έρθουν σε μας..».

Φωτό από: forums.3dtotal.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates