Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Basic CMYK

Τι πρέπει να κάνεις πριν υιοθετήσεις γάτα

Οι γάτες είναι χαδιάρες, λατρεύουν τα παιχνίδια και γίνονται η καλύτερη συντροφιά. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν υιοθετήσεις μία ή και περισσότερες.

Δύο είναι καλύτερα από μία! Οι γάτες χρειάζονται άσκηση και κοινωνική αλληλεπίδραση. Αν έχεις δύο γάτες θα παρέχει η μία στην άλλη ό,τι χρειάζονται.

Βρες ποια ταιριάζει με την προσωπικότητά σου. Είναι καλό να βρεις μία γάτα με την οποία να ταιριάζετε. Σύμφωνα με την American Humane Association, σε γενικές γραμμές, οι γάτες με μακρύ τρίχωμα και στρογγυλό κεφάλι και σώμα είναι πιο χαλαρές από τις αδύνατες γάτες με στενό κεφάλι και κοντό τρίχωμα.

Συμβουλεύσου τον κτηνίατρο. Επισκέψου μαζί με τον κτηνίατρο τη φιλοζωική ή όποιο άλλος μέρος από το όποιο θα πάρεις τη γάτα. Ο κτηνίατρος θα την εξετάσει και θα ζητήσει το ιατρικό ιστορικό της γάτας.

Κάντο οικογενειακή υπόθεση. Βεβαιώσου ότι όλα τα μέλη της οικογένειας θέλουν μία γάτα και είναι διατεθειμένα να τη φροντίζουν και να την προσέχουν. Αν έχεις ήδη άλλα κατοικίδια στο σπίτι, συζήτα με τον κτηνίατρο ή τη φιλοζωική πώς θα κάνεις μία σωστή εισαγωγή.

Κάνε τις απαραίτητες προετοιμασίες στο σπίτι. Βοήθησε τη γάτα να νιώσει αμέσως άνετα στον καινούριο της χώρο. Η γάτα σου θα χρειαστεί άμμο και κουτί, τρόφιμα, μπολ, ασφαλή παιχνίδια, άνετο κρεβάτι, βούρτσα και οδοντόκρεμα.

Οργανώσου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πρόσθεσε ένα post it στο ψυγείο με όλα τα απαραίτητα τηλέφωνα (κτηνίατρος, νοσοκομείο ζώων) και βεβαιώσου ότι έχεις βασικά φάρμακα.

Ξανασκέψου το πριν την κάνεις δώρο. Όσο ωραίο και να ακούγεται να κάνεις έκπληξη σε κάποιον προσφέροντάς του μια γάτα, η κατάληξη συνήθως δεν είναι καλή. Πολλές είναι οι γάτες που καταλήγουν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να υποφέρουν και συχνά να χάνουν τη ζωή τους. Πριν πάρεις μία γάτα για κάποιον άλλον, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι τη θέλει και μπορεί να δεσμευτεί για πάντα. Το ίδιο ισχύει και για σένα.

Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates