Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
STEVE-JOBS-ΤΕΛΙΚΟ--en.wikipedia.org

Steve Jobs : «Μείνετε αχόρταγοι και κάντε την τρέλα σας».

Όντας ένας από τους μεγάλους άνδρες της τεχνολογίας και ένας από αυτούς που άλλαξε την καθημερινή μας ζωή, ο Steve Jobs, είχε το δικαίωμα να μας συμβουλέψει και να μας βάλει να σκεφτούμε πιο καθαρά. Άλλωστε, ο πρώην πρόεδρος της Apple και ο εμπνευστής του προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή, υποστήριζε συχνά-πυκνά πως «Κάντε το πιο καθαρό, για να γίνει πιο απλό».

Πράγματα που μπορεί να μην τα έμαθαν ούτε στο Στάνφορντ…

Το 2005, όσοι αποφοιτούσαν από το Στάνφορντ, είχαν την τύχη και τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν μια εμπνευσμένη ομιλία ενός ανθρώπου που μπόρεσε να δημιουργήσει με πράξεις, νέες θεωρίες. Από το σχολείο, θυμόμαστε να έχουμε πάντα διάβασμα. Πάντα, πολύ διάβασμα. Το ίδιο και στις σχολές και στα πανεπιστήμια, η πολύ θεωρία παίρνει τη ματιά μας από το δάσος! Μήπως δε συμβαίνει αυτό και στη ζωή μας; Ερχόμενος από έναν τομέα της οικονομίας που η ανανέωση δεν είναι πολυτέλεια αλλά απαίτηση, ο Jobs συμβούλευε τους νέους που ξεκινούσαν τη σταδιοδρομία τους στην απαιτητική αγορά εργασίας, να αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο. Αυτός, ήταν ο μόνος τρόπος να είναι καινοτόμοι και συνεχώς εξελίξιμοι. Η ποιότητα εκπαίδευσης σε ιδρύματα όπως το Στάνφορντ, είναι αναμφισβήτητη. Κι όμως, υπάρχουν πράγματα που ούτε ένας εξαιρετικός καθηγητής μπορεί να τα μεταδώσει, ούτε ένα καλογραμμένο βιβλίο. «Σεβαστός ο ρόλος της εκπαίδευσης, αλλά τίποτε που πραγματικά αξίζει, δε διδάσκεται». Ο Όσκαρ Ουάϊλντ, θα συμφωνούσε με το ελεύθερο πνεύμα του Στήβ Τζόμπς…

Αγαπάς την εργασία σου γιατί αγαπάς τη ζωή σου.

Ακούμε τις λέξεις «δουλειά», «εργασία» , «ανταγωνισμός» και το μόνο που μας έρχεται στο νου, είναι η πίεση και το άγχος. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που μένουν στην εργασία τους μόνο και μόνο για να κερδίζουν τον επιούσιο. Κι όμως, η εργασία δεν είναι έτσι. Η διαφορά των επιτυχημένων ανθρώπων σε μια εργασία από εκείνους που δεν εξελίχθηκαν, είναι ακριβώς αυτή. Οι πρώτοι, έχουν δει τις δυνάμεις τους και τις αδυναμίες τους. Τις έχουν δει γιατί αγαπούν την εργασία τους και η αγάπη, δεν έχει όρια…Συνεχώς μεγαλώνει, συνεχώς «επιτίθεται». Τίποτε από όσα αγαπάς πραγματικά, δε μένουν στάσιμα.
Οι άνθρωποι αυτοί, αγαπούν και την εργασία τους. Μέσα από αυτήν βλέπουν τον εαυτό τους, τον γνωρίζουν. Μέσα από αυτήν μαθαίνουν πολλά για άλλους ανθρώπους και για την ίδια τη ζωή. «Πεινούν» συνέχεια, «διψούν» συνέχεια. Έχουν μια «όμορφη απληστία». Ανεβαίνουν το ένα βουνό και μόλις χαρούν τη θέα της κορυφής που κατέκτησαν, ψάχνουν το επόμενο «βουνό». Γιατί; Δεν είναι έτσι και η ζωή σε όλες τις πτυχές της; Κάτι που πάει «παρέα» με τη ζωή, είναι πάντα ευλογημένο!

Φαντασία…στην εργασία!

Η πολλή λογική, όχι μόνο γίνεται βαρετή και μονότονη, αλλά μας στερεί και «πόρους» από την εξέλιξή μας! Όποτε έχεις χρόνο, ρίξε μια ματιά στις μεγαλύτερες εφευρέσεις και δες πόσοι είπαν «δε γίνεται, δεν πρόκειται να πετύχει». Πόσες από αυτές έγιναν με τη «λογική»; Ο Αρχιμήδης, δεν ήταν σίγουρα «λογικός». Ήταν «τρελός»…Κάνεις την τρέλα σου, σημαίνει πως δοκιμάζεις μονοπάτια στα οποία δε θα βρεις πατημασιές. Σου αρέσουν τα ταξίδια και η περιπέτεια! Δοκιμάζεις οτιδήποτε περιλαμβάνει την αγάπη σου για την εργασία σου.

Ο Steve Jobs, λέει να είμαστε αχόρταγοι! Γίνεται αυτό; Η πνευματική και ψυχολογική ανταμοιβή είναι τεράστια όταν πετυχαίνεις κάτι που είχες ως στόχο. Αν αγαπάς αυτήν καθ’ αυτήν την καταξίωση, γρήγορα θα θέλεις «σόδα» από το «φούσκωμα». Μα οι καλές τροφές δε φουσκώνουν…Είναι άλλο πράγμα η αγάπη για την εργασία σου και άλλο για την καταξίωση. Η καταξίωση έρχεται και προκύπτει. Ο μόνος τρόπος να μην κορεστείς και να μη μείνεις στάσιμος, είναι το να «διψάς» συνέχεια! Να αγαπάς την εργασία σου κάθε μέρα για κάτι καινούριο που είδες! Λες πως δε βλέπεις;; Μάλλον δεν παρατηρείς!

Φωτό από: en.wikipedia.org

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates