Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΜΕ-ΓΑΤΕΣ-ΤΕΛΙΚΟ--smartkos.gr

Καφετέριες με γάτες στην Ιαπωνία

Ολοένα και αυξάνονται τα καφέ με γάτες στην Ιαπωνία. Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου οι άνθρωποι λατρεύουν το σούσι, τα κινητά και τις γάτες. Το τελευταίο όμως δεν μπορούν να το έχουν, καθώς η πλειοψηφία των ιδιοκτητών απαγορεύουν τα κατοικίδια. Τυχεροί λοιπόν μόνο όσοι έχουν δικό τους σπίτι.

Η 30χρονη και κάτι, Norimasa Hanada, είχε τη φαεινή ιδέα να φτιάξει μία καφετέρια με γάτες, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τη συντροφιά τους όσοι τις αγαπούν αλλά δεν μπορούν να έχουν. Το «Neko No Mise», όπως ονομάζεται, είναι ένα μαγαζί, στο οποίο οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να απολαύσουν ένα φλιτζάνι τσάι παρέα με τους χνουδωτούς φίλους τους, να διαβάσουν βιβλία magna, ή άλλα περιοδικά ποικίλης ύλης και να χαλαρώσουν σε έναν χώρο με θηλυκή αισθητική. Την ίδια στιγμή οι αδέσποτες γάτες βρίσκουν ένα –αντισυμβατικό- σπίτι.

Οι περισσότεροι πελάτες κάθονται περίπου μιάμιση ώρα, ενώ πολλοί μεταφέρουν το γραφείο στην καφετέρια. Όπως δηλώνουν οι περισσότεροι, επισκέπτονται το μαγαζί όταν νιώθουν πονοκέφαλο, άγχος ή έχουν διάφορα προβλήματα, καθώς κι όταν θέλουν να ηρεμήσουν και να δώσουν ένα διάλειμμα στον εαυτό τους.

Δεκατέσσερις γάτες έχουν βρει καταφύγιο στο «Neko No Mise». Κάθε γάτα δείχνει μία ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιον πελάτη και το αντίθετο φυσικά. Οι αρχάριοι πρέπει να έχουν υπομονή και να δώσουν χρόνο στις γάτες να τους συνηθίσουν. Η καφετέρια χρεώνει 9 ευρώ την ώρα και 21.5 την τρίωρη διαμονή, συν ό,τι παραγγείλει κανείς.

Τα γατοκαφέ αποτελούν ένα νέο φαινόμενο στην Ιαπωνία, φτάνοντας αισίως τα 79 στον αριθμό. Ένας Ιάπωνας ραδιοφωνικός παραγωγός σχολίασε ότι κάθε φορά οι άνθρωποι βρίσκουν μία νέα εμμονή και οι γάτες αποτελούν δείγμα των καιρών. Υπάρχει ένα ιαπωνικό παραμύθι που λέει ότι όταν οι εποχές είναι δύσκολες οικονομικά, το ενδιαφέρον προς τις γάτες και ό,τι σχετίζεται με αυτές, εκτοξεύει το εμπόριο στα ύψη. Ένας ιδιοκτήτης γατοκαφετέριας θεωρεί ότι ίσως η ιαπωνική κουλτούρα της υπακοής και της συμμόρφωσης, η οποία απαιτεί από τους ανθρώπους να ενεργούν πάντα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ώθησε τους ανθρώπους να αποκτήσουν εμμονή με τις γάτες, γνωστές για το ανεξάρτητο κι ελεύθερο πνεύμα τους.

Φωτό από: www.smartkos.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates