Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
rQiPnW

Μπορεί η εθνική!

Αν έπρεπε να περιγράψουμε μονάχα με μια λέξη την μέχρι τώρα παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, θα καταλήγαμε σίγουρα στην εξής: Διπρόσωπη. Μια λέξη όμως, δεν μπορεί να περιγράψει επακριβώς το τι έχουμε δει από την «επίσημη αγαπημένη» που κοουτσάρεται από τον Αντρέα Τρινκιέρι. Νίκες με Σουηδία, Ρωσία και Τουρκία, ήττες από την Ιταλία και την Φινλανδία.

Κι αν οι Ιταλοί έχουν αν μη τι άλλο μια μπασκετική παράδοση που «επιτρέπει» στην Εθνική μας την ήττα, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους Φινλανδούς, παρά το γεγονός πως οι Σκανδιναβοί έχουν εκπλήξει με την μέχρι τώρα παρουσία τους στο Τουρνουά. Τόσο από άποψη παιχνιδιού, καθώς η παρουσία τους στο παρκέ είναι εντυπωσιακά δουλεμένη από τον κόουτς Ντέτμαν, όσο και από την πολυπληθή παρουσία του κοινού τους που κόσμια άλλα φανατισμένα δημιουργεί εντυπωσιακή στήριξη στην ομάδα.

Η ήττες είναι αυτές που σε κάνουν να μαθαίνεις, όταν κοιτάς ένα άθλημα μακροπρόθεσμα. Στην πορεία μιας διοργάνωσης όμως, αυτό που μετρά είναι η άμεση βελτίωση των αδυναμιών. Τόσο ο υπαρχηγός Ζήσης, όσο και ο Αντρέα Τρινκιέρι διαπίστωσαν το πρόβλημα της ομάδας που έφερε την –ας ελπίσουμε όχι- καθοριστική ήττα από τους Φινλανδούς. Ο Ζήσης, είπε λαϊκά «πως πρέπει να παίξουμε ξύλο» για να μπούμε στο παιχνίδι και την νοοτροπία του εν εξελίξει Γιουρομπάσκετ. Ο Αντρέα Τρινκιέρι, είπε εξευγενισμένα πως «δεν είμαστε, αλλά παίζουμε ως σοφτ ομάδα».

Οι περισσότεροι εκ των παικτών της ομάδας, έχουν μπολιαστεί με το μικρόβιο του πρωταθλητισμού. Στο σύνολό τους είναι παίκτες φιλόδοξοι, ταλαντούχοι και πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Είναι βλακώδες να μπούμε σε μια κουβέντα περί επιλογών του Τρινκιέρι, για το αν θα έπρεπε να πάρει έναν ακόμη «κοντό» παίκτη, ή τον ποιοτικό Βουγιούκα αντί του «αναλώσιμου» Καββαδά που δεν χρησιμοποιείται. Βεβαίως υπάρχουν παίκτες που απογοητεύουν, σαφώς και ο Σπανούλης δεν μπορεί να επανέλθει άμεσα στο 100% των δυνατοτήτων του, μετά τον ύπουλο τραυματισμό στον αστράγαλο.

Η φάση των «12» φέρνει την Ελλάδα αντιμέτωπη με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης βάση ποιότητας παικτών, αλλά και ονόματος. Τον κακό μας δαίμονα σε ελεύθερη μετάφραση, δηλαδή τους Ισπανούς.

Στην διαμορφωθείσα κατάσταση του εξαμελούς ομίλου μας, η εθνική «κουβαλάει» τις δυο ήττες από την προηγούμενη φάση, δηλαδή μπαίνει στον όμιλο από την τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Η Ιταλία έχει 4 και η Ισπανία, η Σλοβενία, η Φινλανδία και η Κροατία έχουν 3. Η λέξη «κουβαλάει» επί της ουσίας σημαίνει πως δεν ξανααντιμετωπίζουμε Ιταλούς και Φινλανδούς από τους οποίους ηττηθήκαμε. Εκ των 6 ομάδων, προκρίνονται στα προημιτελικά οι 4. Το απλό σενάριο είναι οι 3 νίκες της Ελλάδας κόντρα σε Ισπανούς, Σλοβένους και Κροάτες που μας φέρνουν 100% στην φάση των «8». Η μπασκετική λογική, λέει πως με νίκη επί Κροατών και Σλοβένων και ήττα από τους Ισπανούς θα έρθει η πρόκριση εφόσον τα άλλα αποτελέσματα κυλήσουν φυσιολογικά. Σε περίπτωση αναπάντεχων αποτελεσμάτων ωστόσο, δεν ευνοούμαστε από τις ισοβαθμίες λόγω των ηττών μας, πράγμα που θα μας κάνει να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο για το γεγονός πως αφήσαμε τις διαφορές να ανοίξουν στο τέλος, κατά τη διάρκεια των ηττών μας από Ιταλία και Φινλανδία.

Το μυστικό της πρόκρισης;

Δύναμη και πάλι δύναμη. Μέσα και έξω από την ρακέτα. Πάθος και άμυνα που δεν θα επιτρέψει σε καμία ομάδα να σκοράρει εναντίον μας χωρίς να ιδρώσει. Ταπεινή μου άποψη: Περισσότερη συμμετοχή Γιάννη Μπουρούση που παρά το γεγονός πως έχει την μικρότερη χρονική παρουσία, είχε τους περισσότερους πόντους μέχρι το ματς με τους Φινλανδούς. Δεδομένου πως ο Μαυροκεφαλίδης έχει παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων, ο Μπουρούσης πρέπει να έχει περισσότερα λεπτά στο παρκέ.

Περισσότερη προσοχή και οργάνωση στο επιθετικό κομμάτι, περισσότερη προσήλωση στις επιθετικές οδηγίες του προπονητή που σίγουρα θα παρουσιαστεί διαβασμένος για τους αντιπάλους μας.

Ανανεώνουμε την κουβέντα μας για το Ευρωμπάσκετ, στις 17 Σεπτεμβρίου ευχόμενοι να αναλύσουμε τα προημιτελικά και όχι σχολιάζοντας την επιστροφή της ομάδας από την Λουμπλιάνα.

Το πρόγραμμα:

Πέμπτη: Ελλάδα-Ισπανία στις 15:30

Σάββατο: Ελλάδα-Σλοβενία στις 18:45

Δευτέρα: Κροατία-Ελλάδα στις 22:00

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates