Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους Chad Hurley, Steve Chen και Jawed Karim, ιδρυτές του YouTube!

Φανταστείτε ότι είστε 20 χρονών και στήνετε την πρώτη σας εταιρία στο Internet. 20 μήνες αργότερα έρχεται o παγκόσμιος κολοσσός του Internet που λέγεται Google και σας προσφέρει $1,65δις για να την αγοράσει. Ούτε οι Steve Chen, Chad Hurley και Jawed Karim μπορούσαν να φανταστούν τέτοια εξέλιξη όταν έστηναν το YouTube! Αυτές είναι μερικές πληροφορίες για τη ζωή και τη καριέρα τους.

1. Ο Chad Hurley γεννήθηκε το 1977 στην Πενσιλβάνια. Ο Steve Chen γεννήθηκε 1978 στην Taiwan και μετανάστευσε στην Αμερική όταν ήταν 15 χρονών. Ο Jawed Karim, ο οποίος ήταν περισσότερο σύμβουλος παρά ιδρυτής, γεννήθηκε το 1979 στην Ανατολική Γερμανία και μετανάστευσε στην Αμερική το 1992. Ο πατέρας του είναι Αμερικανός με καταγωγή από το Μπαγκλαντές και η μητέρα του Γερμανίδα.

2. Η περιουσία του Chad Hurley υπολογίζεται σε $335εκ., του Steve Chen σε $300εκ. και του Jawed Karim σε $64εκ.

3. Ο Hurley είναι παντρεμένος με την Kathy Clark, κόρη του Jim Clark (ιδρυτή των Silicon Graphics, Inc., Netscape Communications Corporation, myCFO και Healtheon) και έχουν δύο παιδιά. Ο Chen είναι παντρεμένος με την Κορεάτισσα Park Ji-hyun (πλέον Jamie Chen), πρώην marketing product manager του Google και έχουν ένα παιδί.

4. Οι 3 ιδρυτές του YouTube γνωρίστηκαν δουλεύοντας στο PayPal. Όταν αυτό εξαγοράσθηκε από το eBay για $1,5δις, πήραν όλοι από ένα γερό bonus.

5. Ο Chad Hurley είναι απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών και σχεδίασε το αρχικό λογότυπο του PayPal.

6. Ο Steve Chen ήταν από τους πρώτους εργαζόμενους του Facebook αλλά έφυγε μερικούς μήνες αργότερα για να ιδρύσει το YouTube.

7. Το όνομα Jawed στην Αρχαία Περσική Γλώσσα σημαίνει «Αιώνιος».

8. Σύμφωνα με τον Jawed Karim, η ιδέα του YouTube γεννήθηκε με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του στήθους της Janet Jackson από τον Justin Timberlake, στη συναυλία του SuperBowl το 2004. Το πρόβλημα ήταν ότι δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν το video online.

9. Μέχρι να κλείσουν την πρώτη τους συμφωνία για χρηματοδότηση με το επενδυτικό fund Sequoia, είχαν γύρω στα 10 άτομα που δούλευαν τσάμπα. Τους είχαν πει: «θα τα βρούμε!»

10. Ένας από τους λόγους που εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα το YouTube ήταν η διείσδυση στο ευρύ κοινό του Flash 7, των κινητών τηλεφώνων με ψηφιακή κάμερα και του φθηνού bandwidth.

11. Το πρώτο video στο YouTube είχε τίτλο «Me at the Zoo» και έδειχνε τον Jawed Karim στο Ζωολογικό Κήπο του San Diego μπροστά από κάτι ελέφαντες.

12. Ο Chad Hurley κατοχύρωσε το όνομα, το λογότυπο και το domain του YouTube, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουάριου δηλαδή) του 2005.

13. Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν χρήστες, οι ιδρυτές του YouTube, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν sexy κοπέλες. Έτσι, έβαλαν αγγελία στο Craigslist στο Los Angeles, προσφέροντας $100 σε κάθε ελκυστική κοπέλα που θα ανέβαζε 10 βιντεάκια στο YouTube. Δεν πήραν ούτε μία απάντηση.

14. Σήμερα ο Chad Hurley και ο Steve Chen έχουν ξεκινήσει την εταιρία AVOS Systems που εξαγόρασε το Delicious από τη Yahoo. Το Delicious είναι ένα social network που σου επιτρέπει να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου sites, videos, μουσικές, φωτογραφίες, blogs και άρθρα και να τα μοιράζεσαι με φίλους. O Jawed Karim συμμετέχει στο Youniversity Ventures, ένα επενδυτικό σχήμα που έχει στόχο να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει καινοτόμες ιδέες από νέους επιστήμονες στο χώρο της τεχνολογίας.

Φωτό από: www.bubblews.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates